Корисні настої для очищення товстої кишки
Ви колись чули про переваги лікарських настоїв для травної системи? Товста кишка – це останній розділ травної системи. Це довга порожня трубка, у якій організм зберігає відходи. У цій статті ви дізнаєтеся про ефективні настої для очищення товстої кишки.
Якість роботи товстої кишки впливає на здоров’я, а саме на те, наскільки добре організм поглинаєте воду та натрій, щоб підтримувати хороший рівень електролітів.
Вона постійно працює над видаленням токсинів через воду. Проте іноді виникають проблеми внаслідок перевантаження чи дисбалансу бактеріальної флори.
З цієї причини рекомендуємо регулярно очищати товсту кишку, щоб уникнути ускладнень з травною системою чи здоров’ям взагалі.
Одним із простих та надійних способів очищення товстої кишки є використання певних лікарських настоїв, які мають травні та протизапальні властивості.
Пийте їх регулярно або протягом певного періоду часу і ви відновите природний pH і допоможе усунути залишкові відходи.
Ви готові їх спробувати?
1. Настої для очищення товстої кишки з фенхелем
Насіння фенхелю відоме своїми протизапальними та травними властивостями. Воно є засобом детоксикації, який допомагає очистити товсту кишку, не викликаючи подразнення.Його часто рекомендують для заспокоєння запалення черевної порожнини, зменшення відчуття здуття та інших супутніх симптомів, які викликає накопичення токсинів у товстій кишці.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка насіння фенхелю (5 г)
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 столова ложка меду (25 г)
Підготовка
- Залийте насіння фенхелю склянкою окропу та накрийте кришкою.
- Дайте заваритися 10 хвилин, потім підсолодити його столовою ложкою органічного меду.
Споживання
- Пийте цей настій натщесерце. Використовуйте його 3 тижні поспіль.
2. Настої для очищення товстої кишки з анісом
Аніс усуває метеоризм і має очисні властивості, які видаляють гази та відновлюють кишкові рухи, щоб позбутися залишкових відходів у товстій кишці.
Читайте також: 6 домашніх засобів від газів і метеоризму
Його активні сполуки покращують процес травлення та допомагають розкладу відходів, які часто накопичуються в товстій кишці.
Інгредієнти
- 1 столова ложка насіння анісу (15 г)
- 1 склянка води (250 мл)
Підготовка
- Столову ложку насіння анісу заваріть окропом і залиште настоятися.
- Почекайте 5-10 хвилин, поки трохи охолоне.
Споживання
- Пийте цей настій натщесерце 2 або 3 тижні поспіль.
- Ви також можете пити його тричі на тиждень для запобігання розладам травлення.
3. Настій із шавлією для очищення товстої кишки
Шавлія є природним протизапальним засобом, який допомагає відновити роботу кишківника, щоб позбутися відходів.Її часто рекомендують для усунення симптомів синдрому роздратованого кишківника, а також блювоти та діареї.
Інгредієнти
- 1 чайні ложки шавлії (5 г)
- 1 склянка води (250 мл)
Підготовка
- Залийте чайну ложку шавлії окропом і накрийте кришкою.
- Залиште заварюватися 10 хвилин, а потім процідіть крізь сито або друшляк.
Споживання
- Пийте настій теплим до двох разів на день.
- Повторюйте 2 тижні поспіль.
4. Настій із м’ятою
Відомий своєю здатністю усувати проблеми з травленням, настій із м’ятою є очисним засобом, який допомагає очистити кишківник у випадках обструкції, роздратування або закрепу.
Він м’яко діє на бактеріальну флору і зменшує гази.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка листя м’яти (5 г)
- 1 склянка води (250 мл)
Підготовка
- Залийте листя м’яти склянкою окропу.
- Залиште настоюватися, поки не охолоне, на 8-10 хвилин.
- Коли буде готовий, відфільтруйте крізь сито або друшляк.
Споживання
- Пийте настій натщесерце вдень.
- Пийте принаймні 3 тижні поспіль.
5. Настої для очищення товстої кишки із чебрецем
Чебрець добре відомий своєю здатністю сприяти травленню та відновлювати ефективну роботу товстої кишки.Він також покращує поглинання поживних речовин і запобігає накопиченню відходів у шлунку та кишківнику.
Читайте також: 4 настої із сечогінними властивостями
Інгредієнти
- 1 чайна ложка чебрецю (5 г)
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 столова ложка меду (25 г)
Підготовка
- Залийте чебрець склянкою окропу, залиште настоюватися кілька хвилин.
- Коли настій трохи охолоне й завариться, додайте мед.
Споживання
- Випивайте чашку настою після кожного прийому їжі три тижні поспіль.
- Lorenzo-Zúñiga V, Moreno de Vega V, & Boix J. (2012). Preparación para colonoscopia: tipos de productos y escalas de limpieza. Rev Esp Enferm Dig (Madrid). https://doi.org/10.4321/S1130-01082012000800006
- Arbizu, R., & Nurko, S. (2015). Colon: Structure and Function. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00187-2
- Rubesin, S. E. (2012). Colon. In Practical Fluoroscopy of the GI and GU Tracts. https://doi.org/10.1017/CBO9780511736520.010