5 трав’яних напоїв для профілактики жирової дистрофії печінки
Що таке жирова дистрофія печінки? Жирова дистрофія або жировий гепатоз – це захворювання, що може значно знизити якість життя. Однак на щастя, жирову дистрофію можна побороти, якщо споживати натуральні засоби.
Жирова дистрофія може виникнути, коли нагромаджуються жирні кислоти та тригліцериди в клітинах цього органу. Це погіршує екскреторні та метаболічні функції печінки.
Такий стан поширений серед людей, які зловживають алкоголем. Проте може й виникати при поганому харчуванні та ожирінні.
Жирова дистрофія печінки та причини її появи
Жирова дистрофія може викликати запальні реакції в організмі, а також ускладнити перетравлення деяких продуктів.
Хороші новини полягають у тому, що гарні звички та дотримання рекомендацій лікаря у поєднанні з натуральними засобами допоможуть побороти хворобу.
Ми розповімо про 5 трав’яних напоїв для контролю жирового гепатозу.
Не мешкайте і спробуйте!
Також читайте: 8 простих способів очищення організму
1. Артишоковий напій
Цей натуральний артишоковий напій сприяє детоксикації організму, а також поліпшує травлення, що в свою чергу допомагає подолати жировий гепатоз.
Збагачений клітковиною, антиоксидантами, він є безпечним натуральним напоєм, що підтримує печінку у доброму стані.
Інгредієнти
- 1 артишок
- 3 склянки води (750 мл)
Спосіб приготування
- Поріжте артишок на шматки і киньте у каструлю з водою.
- Поставте каструлю на вогонь, прокип’ятіть 5 чи 8 хвилин.
- Як напій завариться, остудіть, процідіть його.
Спосіб споживання
- Пийте натщесерце, можна випити потім ще одну склянку перед обідом.
2. Чай з кульбаби
Чай з кульбаби – це трав’яні ліки з протизапальними властивостями, що містять антиоксиданти і сприяють детоксикації печінки з метою зниження рівня накопичення ліпідів у тканинах.
Його компоненти покращують метаболічну активність, поліпшуючи розпад жирів і токсинів.
Інгредієнти
- 1 столова ложка кульбаби (10 г)
- 1 чашка води (250 мл)
Спосіб приготування
- Додайте столову ложку кульбаби у чашку з окропом.
- Накрийте кришкою, настоюйте 10-15 хвилин.
Спосіб споживання
- Пийте чай натщесерце, а потім ще 2- 3 склянки впродовж дня.
- Період лікування становить 2 тижні.
3. Чай з розторопші
Розторопша – найпопулярніша трава, коли згадується дистрофія печінки.
У її складі є речовина під назвою “силімарин”, яка допомагає захистити печінкові клітини від накопичення жирів.
Інгредієнти
- 1 чашка води (250 мл)
- 1 чайна ложка розторопші (5 г)
Спосіб приготування
- Закип’ятіть чашку води, додайте розторопшу.
- Накрийте суміш кришкою, заварюйте 10 хвилин.
- Остудіть і споживайте.
Спосіб споживання
- Пийте чай один раз на день 2 чи 3 тижні.
4. Чай з листя больдо
Натуральний чай з листя больдо – це найефективніші трав’яні ліки, що допомагають боротися з розладами у роботі печінки.
Ця чудодійна рослина стимулює функцію жовчного міхура і допомагає руйнувати жири. Це унеможливлює накопичення жирів в клітинах печінки.
Інгредієнти
- 1 чашка води (250 мл)
- 1 столова ложка листя больдо (10 г)
Спосіб приготування
- Закип’ятіть склянку води, додайте листя больдо.
- Кип’ятіть 3 хвилини, потім зніміть з вогню.
- Настоюйте 10 хвилин, процідіть і пийте.
Спосіб споживання
- Пийте до 2 чашок чаю з листя больдо 3 тижні.
5. Чай з полину
Полин містить aбсент, що допомагає печінці боротися з гепатозом .
Цей компонент покращує перетравлення жирів та усуває проблеми з травленням, а також бореться зі шлунковими інфекціями.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка полину (5 г)
- 1 чашка води (250 мл)
Спосіб приготування
- Додайте полин в окроп, заварюйте 10 хвилин.
- Процідіть і пийте.
Спосіб споживання
- Пийте одну склянку чаю з полину в день впродовж 2-3 тижнів.
Увага: не пийте більше, ніж рекомендовано, оскільки рослина містить речовину під назвою туйон. У великій кількості ця речовина може спричинити нервові зміни, подразнення травної системи.
Чи поставили вам діагноз “жирова дистрофія печінки”? Боїтеся цієї хвороби? Оберіть один з рекомендованих напоїв і регулярно споживайте його для отримання користі.
Також пам’ятайте, що ефект залежить і від здорового харчування. Уникайте споживання жирів і переробленої їжі.
Chang, W. C., Jia, H., Aw, W., Saito, K., Hasegawa, S., & Kato, H. (2014). Beneficial effects of soluble dietary Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) in the prevention of the onset of type 2 diabetes and non-alcoholic fatty liver disease in high-fructose diet-fed rats. British Journal of Nutrition. http://doi.org/10.1017/S0007114514001421