Як приготувати здорове морозиво?
Кому не подобається влітку з’їсти морозиво? Деякі навіть люблять їсти його, коли на вулиці холодно.
У цій статті ви дізнаєтесь про різні рецепти приготування здорового морозива вдома, використовуючи всього лише декілька інгредієнтів. Так ви зможете завжди мати їх під рукою, на випадок, якщо вам закортить морозива, і в магазин не доведеться бігати.
Щербет чи морозиво?
Не обов’язково бути на дієті, щоб мріяти про фруктове морозиво або “щербет”, як його ще іноді називають. Таке морозиво найкраще охолодить вас спекотного дня та втамує спрагу, де б ви не були, в офісі, на пляжі чи у селі.
Крім того, якщо готувати морозиво самому, варто використовувати сезонні фрукти. Вони чудово підходять тим, хто сидить на дієті, адже у них низький вміст жирів, холестерину, калорій та цукру.
Також можемо запропонувати ще один варіант морозива, яке повністю зроблене з молока, тому його можна вживати, як десерт або легенький перекус. Таке морозиво не втамує спрагу, а також варто бути обережним з кількістю цукру, який ви в нього додаєте. Втім, воно популярніше через свою консистенцію та смакові якості.
Натуральне здорове морозиво домашнього приготування
Ми можемо приготувати смачне і корисне морозиво вдома. До процесу приготування навіть можна залучити дітей, адже це дуже цікаво. Існує три варіанти приготування: з фруктами, з фруктами і молоком, і з чаями.
- Перший варіант, з фруктами. Для його приготування використовуються літні фрукти, адже вони містять багато води і солодкі на смак. Наприклад, рекомендують готувати морозиво з кавуном, персиком, малиною, лимоном та ін., або ж змішувати декілька інгредієнтів, таких як диня, груша, яблуко або вишня і апельсин. При такому варіанті приготування потрібно нарізати фрукти, додати лід і збивати в блендері протягом декількох хвилин, так у вас вийде неймовірний холодний десерт. Пам’ятайте, що чим менше добавок у морозиві, тим воно більш натуральне і здорове.
- Другий варіант – найпопулярніший завдяки своїй консистенції, адже це морозиво дуже схоже на те, яке продається у магазині. Молоко та йогурт використовуються, як загущувачі і дають смак. Крім того, це ті інгредієнти, які завжди легко знайти в холодильнику, особливо, якщо в домі живуть діти. Для вмісту білків і кращої консистенції морозива, можете додати яйце, а також використовувати будь-який продукт, який любите, особливо, банан, персик або ананас, тобто фрукти, у яких багато м’якоті.
- Третій вид морозива, яке можна приготувати – морозиво з настоями чаю. Просто приготуйте чай як завжди (розсипний або в пакетиках), дайте йому вистигнути, а потім перемішайте з подрібненим льодом. Для приготування супер смачного морозива ми рекомендуємо використовувати зелений чай, палички кориці, яблуко, чорні або м’ятні чаї.
Найкращі рецепти здорового морозива
- Рецепт персикового морозива: воно дуже просто готується та ідеально підходить для дітей. Його можна готувати влітку, адже саме тоді персики легко купити на ринку. Інгредієнти: дві склянки сухого знежиреного молока, одна склянка знежиреного молока, склянка цукру (можна використовувати 2/3 підсолоджувача), одне збите яйце, ¼ чайної ложки екстракту ванілі або мигдалю, два персики середньої величини або склянка порізаних персиків. Змішайте молоко, цукор, яйце і ваніль та добре збийте до однорідної маси. Можете використовувати міксер або блендер. Додайте персики та налийте в контейнер, потім поставте у морозильну камеру. Перед подачею залиште принаймні на годину в морозилці.
- Pецепт морозива з лимоном: класичний неймовірно смачний варіант, який чудово втамовує спрагу. Інгредієнти: половина склянки знежиреного молока, пів склянки свіжовичавленого лимонного соку (дехто обирає сік в пляшці), половина склянки збитих вершків, дрібка солі, банка знежиреного згущеного молока, крихти шести крекерів з непросіяного пшеничного борошна, і, за бажанням, шматочки лимона. Змішайте молоко з соком, вершками, сіллю та згущеним молоком за допомогою міксера чи блендера. Поставте на пів години у холодильник. Коли суміш наполовину застигне, перемішайте її з печивом і поставте у морозильну камеру ще на годину. При подачі можете прикрасити морозиво шматочками лимону і одним печивом на порцію.
Споробуйте ще такі рецепти смачного морозива:
- Рецепт бананового морозива: безсумнівно, морозиво – альтернативний спосіб насолоджуватися цим фруктом, який ви можете знайти на полицях супермаркетів протягом цілого року, крім того, банани є ще й фаворитами дітвори. Інгредієнти: 1 банан, три столові ложки знежиреного молока і столова ложка подрібнених грецьких горіхів. Наріжте банан і поставте його у морозильник на дві години. Потім помістіть у кухонний комбайн та додайте молока. Добре перемішайте. Додайте горіхи і продовжуйте збивати. Поставте назад у холодильник, поки морозиво не буде готовим для подачі.
- Рецепт морозива з ківі: вам знадобиться 200 грам ківі, 100 мл води, 1 столова ложка цукру і половина желатину без смаку. Перемішайте все крім желатину (він додається тоді, коли все інше вже добре перемішалося). Заповніть форми і поставте в холодильник та залиште на щонайменше дві години.
- Рецепт морозива з полуницею та апельсином: вам потрібно 200 грам полуниці або ягід, 100 мл апельсинового соку, 1 столова ложка цукру і половина желатину без смаку. Змішайте перші три інгредієнти, а потім додайте желатин. Розлийте по формочках та поставте в холодильник. Коли мине перша година, вставте палички в формочки, а потім зачекайте ще дві години.
- Junta de Andalucía. (2013). Helado. Agencia de Defensa de la Competencia de Andalucía. Consejería de Economía, Innovación, Ciencia y Empleo. http://www.juntadeandalucia.es/defensacompetencia/sites/all/themes/competencia/files/fichas/pdf/5_Helado.pdf
- Marshall, R. T., Goff, H. D., & Hartel, R. W. (2012). Ice cream. Springer.
- Samaniego-Vaesken, M. D. L., Ruiz, E., Partearroyo, T., Aranceta-Bartrina, J., Gil, Á., González-Gross, M., … & Varela-Moreiras, G. (2018). Added Sugars and Low-and No-Calorie Sweeteners in a Representative Sample of Food Products Consumed by the Spanish ANIBES Study Population. Nutrients, 10(9), 1265. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6163363/
- Mª Carmen Vidal Carou (Cood.). (2005). El libro blanco de los helados. Asociación Española de Fabricantes de Helados. https://www.aefhelados.com/pdf/DPLibroBlancoHelados.pdf
- Esteban, E. B., Hernández, Y. C., De Miguel, H., Fernández, A. T., & Romero, H. (2012). El perfil de los ácidos grasos como factor identificador del tipo de grasa utilizado en la elaboración de helados. Nutrición clínica y dietética hospitalaria, 32(2), 65-74. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=4187094