3 способи приготувати заморожений йогурт

Вам подобається заморожений йогурт? Спробуйте наші рецепти, щоб приготувати його власноруч удома! От побачите, вони дуже прості в приготуванні.
3 способи приготувати заморожений йогурт

Останнє оновлення: 27 травня, 2019

Якщо ви творча особистість і вам подобається експериментувати з різними стравами, щоб тішити себе й свою сім"ю, вам неодмінно припадуть до душі ці 3 рецепти. Такий заморожений йогурт просто приготувати вдома. Він дуже оригінальний і стане окрасою будь-якого столу.

Йогурт утворюється за допомогою ферментації лактози. Саме так з"являється його характерна текстура й кислий присмак. Завдяки високому вмісту вітамінів B, B1 та C, а також мінералів, таких як кальцій і магній, дієтологи особливо рекомендують цей молочний продукт.

Крім того, йогурт дуже легко включити в раціон. Його можна їсти на сніданок, як перекус або десерт. Натуральний йогурт має нейтральний смак, тому його можна поєднати з різноманітними фруктами або навіть овочами. Якщо хочете використовувати йогурт у десерті, можете підсолодити його шоколадом.
Ось кілька найважливіших переваг цього продукту:
  • це найкращий варіант для людей із непереносимістю лактози;
  • йогурт стимулює засвоєння поживних речовин;
  • знижує рівень холестерину;
  • покращує здоров"я кісток;
  • стимулює засвоєння корисних жирів.

То хіба вам не здається, що йогурт – це найкращий варіант для десерту? Особливо весело готувати заморожений йогурт, адже всі люди люблять морозиво, не кажучи вже про дітей.

Читайте нашу статтю, щоб дізнатися, як зробити заморожений йогурт удома.

Як приготувати заморожений йогурт. 3 рецепти

як приготувати заморожений йогурт

1. Заморожений полуничний йогурт

Не хвилюйтеся через кількість калорій і вуглеводів у цьому десерті. Можна використовувати некалорійні інгредієнти, як-от знежирене молоко, щоб стежити за своєю вагою та дотримуватися збалансованого харчування. Крім того, полуниці, стануть здоровим бонусом, який ви додасте в десерт.

Інгредієнти

  • 1 ¼ склянки полуниці (200 г)
  • 1 склянка грецького йогурту (200 г)
  • ¼ склянки води (50 мл)
  • 1 столова ложка желатину без смаку (15 г)
  • 1 столова ложка згущеного молока (15 мл)
  • 2 столові ложки несолоного арахісу (30 г)
  • 1 банан

Спосіб приготування

  1. Перш за все, щоб приготувати цей заморожений десерт, потрібно заморозити полуницю та банан (нарізані шматочками). Поставте фрукти в морозильну камеру на 12 годин.
  2. Потім налийте воду в каструлю та доведіть її до кипіння, щоб приготувати желатин. Відставте в сторону.
  3. Коли фрукти заморозяться, збийте їх із йогуртом до кремоподібної маси.
  4. Потім додайте згущене молоко і готовий желатин та знову перебийте суміш.
  5. Після цього розлийте морозиво у формочки та поставте в морозильну камеру на 2 години. Пам"ятайте, що воно приготоване на основі йогурту, тому текстура буде більш кремовою, ніж у звичайного морозива.
  6. Вийміть морозиво з морозильної камери. Якщо хочете, додайте ще арахіс і суниці.

2. Заморожений шоколадний йогурт

Якщо ви не хочете використовувати шоколад для приготування цього замороженого десерту, можете замінити його порошком какао, есенцією шоколаду або взяти лише половину плитки чорного шоколаду (він значно корисніший, ніж звичайний).

Інгредієнти

  • 1 склянка грецького йогурту (200 мл)
  • ½ склянки вершків (100 мл)
  • 4 столові ложки шоколадної есенції (60 г)
  • 3 столові ложки горіхів (45 г)
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (15 г)
  • 2 столові ложки бренді (30 мл)
  • 3 столові ложки стевії (45 г)

Спосіб приготування

  1. Спершу налийте йогурт і вершки у велику миску. Додайте цукор. Ретельно збийте до однорідної суміші.
  2. Додайте есенцію шоколаду, кукурудзяний крохмаль і бренді та знову збийте.
  3. Перелийте суміш у форму та накрийте шаром воскового паперу, перш ніж закрити кришкою.
  4. Поставте в морозильник на 4 або 5 годин.
  5. Вийміть морозиво з морозильної камери, викладіть на тарілочки та посипте зверху горіхами.

3. Цукерки із замороженим йогуртом і полуницями

смачний заморожений йогурт

Цей рецепт стане чудовим варіантом десерту для романтичної вечері. Вірите чи ні, але його дуже просто приготувати. Вам знадобиться лише формочка для кубиків льоду та йогурт на ваш вибір. Також можна вкрити цукерки шоколадним сиропом.

Інгредієнти

  • 1 склянка грецького йогурту (200 мл)
  • 3 ложки шоколадного сиропу (45 мл)
  • ½ склянки полуниці (75 г)

Спосіб приготування

  1. Наріжте полуниці невеликими шматками та відставте в сторону.
  2. Візьміть формочку для льоду та залийте йогурт у кожну дірку приблизно на три чверті.
  3. Поставте формочку в холодильник на 6 годин.
  4. Коли зазначений час мине, вийміть формочку з холодильника та насипте полуниці в кожну дірку. Потім додайте зверху ще трохи йогурту та накрийте все восковим папером.
  5. Поставте формочку в морозильник ще на 6 годин, викладіть цукерки на тарілку та полийте зверху шоколадним сиропом. Усе готово!

Неодмінно спробуйте приготувати заморожений йогурт. Як бачите, існує дуже багато рецептів і варіацій, які потребують зовсім трохи зусиль і складаються з простих інгредієнтів. Смачного!

Це може вас зацікавити ...
Грецький йогурт домашнього приготування
Моє здоров'яRead it in Моє здоров'я
Грецький йогурт домашнього приготування

Йогурт історично використовувався в кулінарному світі з десертами, але ви можете використовувати його для чого завгодно - все залежить від вашого смаку. Йогурт є одним із найкорисніших харчових продуктів, який сертифікований дієтологами як основа для збалансованого харчування.



  • Adolfsson, O., Meydani, S. N., & Russell, R. M. (2004, August). Yogurt and gut function. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/80.2.245
  • Nauth, K. R. (2005). Yogurt. In Handbook of Food Science, Technology, and Engineering – 4 Volume Set (pp. 2719–2733). CRC Press.}
  • El-Abbadi, N. H., Dao, M. C., & Meydani, S. N. (2014). Yogurt: Role in healthy and active aging. American Journal of Clinical Nutrition99(5). https://doi.org/10.3945/ajcn.113.073957
  • Meydani, S. N., & Ha, W. K. (2000, April). Immunologic effects of yogurt. American Journal of Clinical Nutrition.