Смачний чай з імбиром і куркумою для схуднення
Для того, щоб схуднення було приємнішим досвідом, ви повинні тренуватися та їсти здорову поживну їжу. Збалансоване харчування та велика кількість фізичних навантажень – це саме те, що вам потрібно. Проте ви також повинні спробувати цей смачний чай з імбиром і куркумою.
Цей чай допоможе вам схуднути здоровим чином і швидко. І імбир, і куркума добре відомі в кулінарному світі. Їх також цінують у природній медицині.
Безперечно, природа рідко помиляється. Ви можете знайти куркуму та імбир у будь-якому супермаркеті або магазині. Читайте далі, щоб дізнатися про переваги цього чаю.
Переваги схуднення з куркумою
Нижче наведені переваги схуднення за допомогою куркуми:
- Вміст куркуміну допомагає пригнічувати поділ клітин, зокрема жирових. Так куркума запобігає формуванню нової жирової тканини та збільшенню маси тіла. Ця сполука також сприяє зниженню рівня поганого холестерину (ЛПНЩ) та тригліцеридів.
- Запобігає резистентності до інсуліну та допомагає регулювати рівень глюкози в крові, запобігаючи скупченню жиру в організмі.
- Підвищує рівень жовчі в шлунку. Жовч – це речовина, яка допомагає розчинити жир. Тому це сприяє втраті ваги.
- Містить поліфеноли, що роблять цей корінь потужним антиоксидантом, який допомагає усунути шкідливі речовини.
- Має потужні протизапальні ефекти, які корисні у випадку здуття живота.
Крім того, вона підвищує обмін речовин і допомагає спалювати жир природним і швидким способом.
Переваги схуднення з імбиром
У будь-якій формі імбир може бути чудовим союзником, який допоможе вам втратити зайві кілограми:- Він підвищує рівень серотоніну – нейротрансмітера, відповідального за контроль голоду та зниження апетиту. Ось чому імбир допомагає людям менше їсти.
- Він містить гінгерол та шогаол – два активні компоненти, які допомагають прискорити обмін речовин. Тому він спалює жир і змушує організм спалювати власну енергію.
- Він робить спалювання жиру ефективнішим, оскільки підвищує температуру тіла.
- Це ефективний антиоксидант, який видаляє токсини, що сприяють хворобам, затримці води, набрякам і збільшенню ваги.
Чай з імбиром і куркумою: основні переваги
Чай з імбиром і куркумою є потужною лікарською сумішшю. Він має багато корисних властивостей для здоров’я. Нижче наведені основні переваги:
- Він допомагає зберегти печінку у хорошому стані: ця комбінація містить речовини, які захищають всі клітини печінки.
- Ви також можете пити цей чай, якщо у вас жовчні камні. Ці самі захисні речовини допомагають жовчному міхуру боротися з хворобами, які можуть вплинути на нього.
- Він покращує травлення: цей чай є чудовим травним тоніком, ідеально підходить для людей, які мають повільне травлення і диспепсію. Цей чай також допомагає позбутися гастриту.
- Завдяки своїм властивостям чай з імбиром і куркумою допомагає усунути гази та метеоризм, викликані неправильним або повільним травленням.
- Це також чудовий натуральний засіб проти застуди та грипу. Цей напій містить багато вітаміну С, ніацину, фосфору та калію. Усі ці речовини зміцнюють імунну систему. Крім того, це добре для лікування кашлю та мокротиння.
Смачний чай з імбиром і куркумою для схуднення
Інгредієнти
- 2 чайні ложки порошку куркуми (10 г)
- 2 столові ложки імбиру (30 г)
- 1 столова ложка меду (25 г)
- 2 склянки води (500 мл)
Підготовка
- Очистьте і натріть імбир.
- Нагрійте воду і додайте імбир.
- Зачекайте приблизно 5-10 хвилин, поки закипить.
- Потім зніміть з вогню, процідіть і залиште рідину.
- Вилийте рідину в чашку і додайте порошок куркуми.
- Додайте трохи меду, щоб підсолодити чай, і перемішайте ложкою.
- Ви можете додати кілька крапель лимонного соку, щоб надати цитрусового аромату. Якщо бажаєте, ви можете додати скибочку лимона.
Дивіться також: Чудовий протизапальний засіб з медом, куркумою та желатином
Як споживати та худнути
Цей напій призначений для посилення метаболізму. Тому ви повинні знати, коли його пити, щоб схуднути природно і швидко.Дотримуйтеся цих інструкцій та погляньте на результати:
- Пийте натщесерце протягом дня. Ви також можете споживати його під час тренувань, тобто пити більше чаю, ніж води. Так ви залишатиметеся зволоженими, будете мати більше енергії та худнути.
- Як ми згадували вище, цей чай допомагає почуватися ситими. Тому ми також рекомендуємо пити його за 30 хвилин до їжі. У такий спосіб ви зможете контролювати свій апетит.
Пам’ятайте, що чай з імбиром і куркумою – це не чудо-напій. Хоча він справді має багато властивостей, які допоможуть вам схуднути, ви також повинні правильно харчуватися і багато тренуватися.
- Abdali D, Samson S. E, et al. How effective are antioxidant supplements in obesity and diabetes? Medical Principles and Practice. Mayo 2015. 24 (3): 201-215.
- Akbari M, Lankarani K, et al. Effects of curcumin on weight loss among patients with metabolic syndrome and related disorders: a systematic review and meta analysis of randomized controlled trials. Frontiers in Pharmacology. Junio 2019. 10:649.
- Bradford P. Curcumin and obesity. Biofactors. Enero-Febrero 2013. 39 (1): 78-87.
- Goel, A., Kunnumakkara, A. B., & Aggarwal, B. B. (2008). Curcumin as “Curecumin”: From kitchen to clinic. Biochemical Pharmacology, 75(4), 787–809. https://doi.org/10.1016/j.bcp.2007.08.016
- Gómez Rodríguez T, Cortés Suárez S, et al. Efecto del extracto hidoralcohólico de Zingiber officinale Roscoe (jengibre) en modelo de hepatotoxicidad en ratas. Revista Cubana de Plantas Medicinales. Julio-Septiembre 2013. 18 (3).
- Maizura, M., Aminah, A., & Aida, W. M. W. (2011). Total phenolic content and antioxidant activity of kesum (Polygonum minus), ginger (Zingiber officinale) and turmeric (Curcuma longa) extract. International Food Research Journal, 18(2). https://doi.org/10.1039/c0cc03034a.
- Maharlouei N, Tabrizi R, et al. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 59 (11): 1753-1766.
- Mansour M, Ni Y-M, et al. Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism. Abril 2012. 61 (10): 1347-1352.
- Prasad, S., & Aggarwal, B. B. (2011). Turmeric, the Golden Spice: From Traditional Medicine to Modern Medicine. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. https://doi.org/doi:10.1201/b10787-14.
- Quiñones M, Miguel M, et al. Los polifenoles, compuestos de origen natural con efectos saludables sobre el sistema cardiovascular. Nutrición Hospitalaria. 2012. 27 (1): 76-89.
- Shukla, Y., & Singh, M. (2007, May). Cancer preventive properties of ginger: A brief review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2006.11.002
- Tillán Capó J, Núñez Figueredo Y, et al. Actividad antiinflamatoria de compuestos liposolubles de Zingiber officinale Roscoe frente a diferentes agentes fisiológicos. Revista Cubana de Plantas Medicinales. Abril-Junio 2007. 12 (2).
- Zhang D, Fu M, et al. Curcumin and diabetes: a systematic review. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. Noviembre 2013. 636053.