Соковита свиняча корейка: три способи приготування
Вам до вподоби свиняча корейка на вечерю? У вас вже є приголомшливий рецепт? Шукаєте справді хороший варіант?
Можливо, ви шукаєте соковиту, легку та швидку в приготуванні страву.
Що ж, сьогодні ваш щасливий день, адже ми поділимося трьома способами приготування свинячої корейки: запеченої, на грилі та в паніруванні. У кожного з них є свої секрети, і ми з радістю розкриємо їх нижче.
Обов’язково уважно дотримуйтесь цих рецептів покроково.
Три чудові способи приготування свинячої корейки
1. Запечена свиняча корейка
Для запікання виберіть свинячу корейку, яка містить більше жиру, оскільки вона буде соковитішою.Вибираючи для запікання свинину, рекомендуємо вибрати різнокольоровий шматок (мармуровий) замість однорідного за кольором. М’ясні шматочки, які містять більше жиру, відмінно підходять для запікання, оскільки готування займає більше часу. Шматок м’яса з вищим вмістом жиру залишиться соковитішим до кінця.
Інгредієнти
- 1 ціла свиняча корейка
- овочі за смаком (за бажанням)
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки винного оцту
- 1 чайна ложка паприки
- 1 чайна ложка чорного перцю
- оливкова олія
- сіль
Приготування
- По-перше, замаринуйте свинячу крупу в суміші олії, часнику, оцту, солі та приправ. Потім накрийте її плівкою та відкладіть принаймні на дві години.
- Тепер розігрійте духовку до 180° С.
- Помістіть овочі поруч із корейкою. Впорядкуйте їх будь-яким способом, який вам подобається.
- Випікайте все це близько 20 хвилин. Потім переверніть і готуйте ще 20 хвилин.
- Нарешті вимкніть духовку і дайте настоятися 10 хвилин.
- Наріжте і подавайте.
Читайте також: 9 порад, щоб правильно відмовитися від споживання м’яса
2. На грилі
Можливо, ви захочете приготувати свинину на грилі. Зрештою, це швидкий і здоровий варіант. Однак, головний ризик тут, знову ж таки, полягає в тому, що ви можете отримати суху і тверду свинячу корейку.Тож уникайте цього, використовуючи товщі шматки м’яса. Ми дамо вам докладні інструкції, як готувати, щоб ваше м’ясо було ідеальним всередині та зовні.
Інгредієнти
- свиняча корейка, нарізана товстими скибочками
- оливкова олія
- сіль і перець
- розмарин
Приготування
- Заздалегідь вийміть м’ясо з холодильника, щоб воно не було холодним перед приготуванням. Пів години має вистачити.
- Щоб приготувати корейку на грилі, обсмажте поверхню в олії з обох боків сильним полум’ям.
- Потім зменште вогонь і готуйте ще близько 5 хвилин. Так ви отримаєте гарненьке зовні м’ясо, поки яке буде соковитим всередині.
- Нарешті, додайте сіль, перець та будь-які інші спеції на ваш вибір.
Читайте також: Три незвичні маринади для м’яса
3. Свиняча корейка в паніруванні
Якщо ви віддаєте перевагу паніруваному м’ясу, то також потрібно нарізати корейку на товсті скибочки. Як бачите, це хороший варіант, якщо вам подобається смачне хрустке м’ясо. (Якщо ні, виберіть один із інших методів).З іншого боку, ви також можете надати екзотичний аромат, додавши ароматичні трави. Вживайте їх за своїм смаком. Також можна використовувати інші приправи, такі як копчена паприка, кайєнський перець, кмин, чорний перець тощо.
Інгредієнти
- свиняча корейка, нарізана товстими скибочками
- ½ cклянки кукурудзяного крохмалю
- ½ cклянки панірувальних сухарів
- 2 яйця, злегка збиті й посолені
- олія
- сіль
- ароматичні трави за смаком (орегано, базилік, петрушка, майоран, чебрець …)
Приготування
- Спочатку обгорніть кожен шматочок м’яса тонким шаром кукурудзяного крохмалю.
- Далі занурте їх у посолене збите яйце.
- Потім покрийте їх шаром панірувальних сухарів, попередньо змішаних з ароматичними травами.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні з достатньою кількістю олії для смаження. Коли буде гарячою, обсмажте кожен шматочок м’яса з обох боків, поки він не стане золотисто-коричневим. Потім покладіть їх на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайву олію.
- Подавайте з салатом або будь-яким іншим гарніром на ваш вибір.
Вам подобаються ці рецепти? Як бачите, ви можете зробити свою версію, змішуючи та поєднуючи інгредієнти.
Спробуйте їх!
- MAPAMA. (2018). Pork meat. https://doi.org/10.1163/2214-8647_bnp_e613010
- Reed, M. (2016). Herbs and Spices. In Encyclopedia of Applied Plant Sciences. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-394807-6.00008-3
- Aaslyng, M. D., Bejerholm, C., Ertbjerg, P., Bertram, H. C., & Andersen, H. J. (2003). Cooking loss and juiciness of pork in relation to raw meat quality and cooking procedure. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/S0950-3293(02)00086-1