Томати, фаршировані тунцем: легкий рецепт
Свіжі томати, фаршировані тунцем – це неймовірна страва, основу якої складають два діаметрально протилежні продукти, тобто овоч і риба. Попри те, що це поєднання може здатися дивним на перший погляд, насправді томати та тунець чудово доповнюють одне одного та створюють напрочуд смачний гарнір для будь-якої страви.
З одного боку ви зможете отримати неймовірну користь від томатів, адже ця ягода характеризується високим вмістом незамінних антиоксидантів, протеїнів, мікроелементів та вітамінів. Не варто забувати, що тунець також є відмінним джерелом білків та мінералів.
На одну порцію, вагою 300 г, припадає всього 250 калорій. До того ж розмір порції та калорійність можна регулювати відповідно до ваших вподобань та потреб. Утім, потрібно пам’ятати, що ця страва є гарніром, і нею в жодному разі не можна замінювати основну трапезу.
Найголовніше, про що потрібно пам’ятати під час приготування томатів, фаршированих тунцем – це поживна цінність кожного інгредієнта страви. Основним компонентом цього поживного гарніру є томати. Ця смачна ягода характеризується високим вмістом вітамінів та інших корисних речовин. Тунець, тим часом, як і всі інші види риби, є незамінним джерелом натуральних протеїнів.
Білки, що входять до складу тунця, за своїм складом схожі до протеїнів, що містяться в нежирному білому м’ясі. Окрім цього тунець містить ще цілу низку незамінних речовин, а саме:
- Жирні кислоти Омега-3
- Олігоелементи
- Мінерали, зокрема фосфор, магній, цинк, калій та кальцій.
Усі згадані вище речовини присутні в кожній порції цього неймовірного гарніру. Поживна цінність готової страви буде безпосередньо залежати від якості обраної вами риби, проте гарнір неодмінно матиме всі необхідні організму вітаміни та мінерали. Вірте чи ні, але цей простий рецепт допоможе вам отримати заряд енергії на весь день.
Усе, що вам потрібно зробити, щоб приготувати поживні та смачні томати, фаршировані тунцем – це скористатися нашим простим рецептом. Не хвилюйтеся, ця страва не займе у вас ані велику кількість зусиль, ані багато часу.
Як приготувати томати, фаршировані тунцем на власній кухні
Кілька цікавих фактів про основні інгредієнти страви
Мабуть, вже із самої назви цієї статті ви зрозуміли, що сьогодні ми поділимося рецептом легкого, смачного та поживного гарніру.
Ця страва не лише здивує всіх ваших близьких та гостей, але і зробить ваше життя набагато простішим, адже ви зможете приготувати томати, фаршировані тунцем всього за кілька хвилин.
- Одна невелика порція свіжих томатів та тунця містить лише 32 калорії. До того ж ці продукти вирізняються низьким вмістом жирів.
- Загальну поживну цінність томатів з тунцем можна розподілити таким чином: 46% припадає на корисні жири, 45% складають протеїни, і лише 9% страви припадає на вуглеводи.
Інакше кажучи, якщо ви турбуєтеся про свою фігуру та загальне самопочуття, що може бути кращим за корисний та водночас смачний перекус зі свіжих томатів та тунця?
За допомогою цієї страви ви зможете вгамувати тягу до шкідливих продуктів та позбутися відчуття голоду, яке дуже часто турбує людей в нічний період. До того ж ви зможете споживати цей гарнір регулярно, не турбуючись втратити ідеальні форми чи зашкодити здоров’ю.
Сподіваємося, всі переваги цієї страви остаточно переконали вас спробувати її приготувати. Перейдемо до самого рецепту!
Свіжі томати, фаршировані тунцем
Вірте чи ні, але приготування цієї смачної страви з нуля займе у вас не більше ніж 20 хвилин.
Інгредієнти:
- 4 великі червоні томати
- 8 оливок
- 2 яйця, зварені круто
- 2 банки консервованого тунця у власному соку (250 г)
- 1 столова ложка майонезу (15 мл)
- сіль та мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Перш ніж взятися за приготування страви, необхідно ретельно помити томати.
- Опісля помістіть томати на дерев’яну дошку для нарізання та зробіть у кожному з них великий отвір за допомогою гострого ножа.
- М’якуш томатів вам не знадобиться для приготування цього гарніру. Зверніть увагу, що залежно від пружності томатів вам може знадобитися різна кількість часу на очищення томатів від м’якуша.
- Тепер перейдімо до приготування начинки для томатів.
- У невеликій посудині змішайте тунець у власному соку, дрібку солі та дрібку меленого чорного перцю, а також одну столову ложку майонезу.
- Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Наповніть томати готовою начинкою з тунця.
- Подавати страву можна відразу. Утім, якщо ви хочете надати гарніру цікавішого смаку та аромату, можете запекти томати в духовці при 175°C упродовж 15 хвилин.
- Fundación Española de Nutrición. Atún. http://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/atun
- Fundación Española de Nutrición. Tomate. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/tomate.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Huevo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/huevos.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Mayonesa. http://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/mayonesa