Найкращі трави та спеції для мозку
Дізнайтеся більше про трави та спеції, які найкраще сприяють постачанню кисню в мозок, а також позитивно впливають на пам’ять.
Трави та спеції для мозку
Петрушка та чебрець
І петрушка, і чебрець містять апігенін – флавоноїд, який зміцнює зв’язки між нейронами та стовбуровими клітинами.
Можливо, про апігенін ви не чули, однак, мабуть, не раз натрапляли на інформацію про естроген. Хімічна структура цих двох компонентів дуже схожа, тому що естроген також відіграє роль у розвитку нейронів.
Апігенін спричиняє такі самі позитивні клітинні зміни, як естроген.
Деякі дослідники зазначають, що раціон з високим вмістом апігеніну може позитивно впливати на утворення клітин мозку та покращувати взаємодію між клітинами.
На щастя, петрушка та чебрець належать до переліку трав і спецій, які містять цю хімічну сполуку.
Крім того, вони допомагають запобігти депресії, хворобі Альцгеймера та хворобі Паркінсона.
Дивіться також: Засіб з буряком і петрушкою для боротьби з варикозом
Ромашка
У кого вдома немає кількох пакетиків ромашкового чаю? Якщо ви справді його любите, то це просто ще одна причина насолоджуватися цим напоєм у колі сім’ї за сніданком чи, наприклад, під час заходу сонця.
Ромашку сміливо можна додати до списку найкращих трав і спецій усіх часів. Цей засіб перевірений роками і чудово знімає стрес.
Ромашка не лише дарує відчуття миру та спокою, а й також допомагає регулювати тривогу. Вона містить складники, які зв’язуються з рецепторами певних хімічних сполук у мозку, зменшуючи тривогу.
Рекомендуємо випивати чашку ромашкового чаю ввечері перед сном. Завдяки цьому ви зможете розслабитися та краще спати.
Шавлія
Коли у вас проблеми з пам’яттю, буває дуже важко її відновити. А втім, завжди можна покращити свій стан.
Якщо ви шукаєте список трав і спецій, які добре впливають на роботу організму, то в жодному разі не захочете проґавити перелік натуральних засобів, які покращують пам’ять.
Щоб краще вчитися, на довше запам’ятовувати й бути уважнішими, зробіть шавлію постійним складником свого раціону.
Проте, обираючи різні добавки, будьте обережними. Завжди запитуйте лікаря, перш ніж приймати добавки з шавлією, адже для деяких людей вони бувають небезпечними (наприклад, для тих, у кого високий кров’яний тиск).
Часник
Попри те, що така думка побутувала роками, часник не лікує пухлини мозку. А втім, він може вбивати ракові клітини.
Хоча цей факт потребує значно детальнішого наукового дослідження, немає сумніву, що часник варто додати до списку трав і спецій, які допомагають піклуватися про мозок і пам’ять.
Найкраще в усьому цьому те, що ця рослина має багато застосувань. Часник можна і додавати до страв, і використовувати як приправу.
М’ята
М’ята – це одна з найкращих трав і спецій світу, тому вона обов’язково має бути на кожній кухні.
Якщо ви важко працюєте, то неодмінно захочете зробити її обов’язковим складником свого раціону. Ця корисна та смачна трава є чудовим способом покращити пам’ять у дорослому віці.
Крім того, це поширений засіб проти нудоти.
Ви можете пити м’яту як чай, можете додати трохи ромашки та меду. От побачите, уже через 20 хвилин короткочасна та довготривала пам’ять покращаться, ви станете уважнішими й матимете піднесений настрій.
Якщо ви любите пити різні смузі, щоб забезпечувати організм енергією та поживними речовинами, додайте в рецепт трохи свіжого листя м’яти та насолоджуйтеся її свіжим смаком.
Радимо прочитати: Очищення організму за допомогою зеленого чаю, лимону та стевії
Розмарин
Ця спеція має багатий ефірний аромат і лише своїм запахом може покращити проспективну пам’ять людей у віці після 65 років.
Проспективна пам’ять – це здатність запам’ятовувати певні події та завдання, які відбудуться в майбутньому. Наприклад, візити до лікаря, річниця чи день народження.
Тому якщо ви хочете покращити свою проспективну пам’ять, зверніться за допомогою до розмарину.
Цей метод вже випробовували в порівняльних дослідженнях людей віком від 65 років. Для цього їх запрошували до різних кімнат: із запахом лаванди, розмарину та зовсім без запаху. Було виявлено, що розмарин має помітний позитивний вплив.
- Л. Адамчук. (2017). Антиоксидантні властивість оздоровлюючого чаю. Національний університет біоресурсів і природокористування України.
- О.В. Швець. (2010). Користь та ризик від кофеїну та напоїв, які містять кофеїн.Точка зору.
- Потапов В. О. (2012). Теплофізичні властивості суміші подрібнених коренів пряних овочів. Харчова наука і технології.
- Тележенко Л. М. (2010). Властивості мінорних речовин пряно-ароматичного соусу та їх роль у харчуванні людини. ОНФХТ.