5 природних засобів, щоб звільнитися від печії
Печія є незручним симптомом, що виникає внаслідок надмірного утворення шлункової кислоти, майже завжди після споживання певної їжі або переїдання. Тож постає потреба звільнитися від печії.
Виникає відчуття печіння, яке йде від живота до горла. Кислоти повертаються до стравоходу через ослаблення сфінктерів, які мають цьому запобігати.
Хоча це тимчасовий стан і здебільшого незначний, для деяких людей він стає хронічною й повторюваною проблемою.
У поєднанні з печінням можна спостерігати й інші симптоми, такі як бурчання та гострий біль у грудях, який навіть можна плутати з болем, який сигналізує про серцевий напад.
На щастя, є деякі природні засоби, які завдяки своїм властивостям ефективно контролюють печію, не викликаючи небажаних побічних ефектів.
У цій статті ми хочемо докладно розповісти про 5 рецептів, щоб ви можете спробувати, щоб звільнитися від печії.
1. Алое вера та мед
Гель у листі алое вера має травні та протизапальні властивості, які можуть сприяти контролю симптомів печії.Разом із властивостями меду, це створює антацидний засіб, який регулює рН шлунка, а також зменшує запалення роздратованої слизової оболонки шлунка.
Інгредієнти
- 1 лист алое вера
- 2 чайні ложки меду (15 г)
Приготування
- Дістаньте гель із листя алое вера та змішайте їх із 2 чайними ложками меду.
- Пийте сік після їжі або за перших ознак печії.
- Майте на увазі, що алое вера має легкий проносний ефект, тому не рекомендовано споживати його у великій кількості.
2. Овес, щоб звільнитися від печії
Овес є ще одним антацидним компонентом, який допомагає швидко звільнитися від печії.
Він містить клітковину та антиоксиданти, які вбираються організмом і збалансовують pH шлунку та зменшують секрецію кислот.
Він також допомагає контролювати рівень холестерину – речовини, надлишок якої може викликати кислотний рефлюкс.
Інгредієнти
- 1 склянка води (250 мл)
- 2 столові ложки вівса (20 г)
Приготування
- Нагрійте чашку води. Коли закипить, додайте дві ложки вівса.
- Залиште його постояти за кімнатної температури на одну годину, а потім процідіть і пийте.
- Повторюйте до 3 разів на день.
3. Настій з імбиром і медом
Корінь імбиру містить потужні травні сполуки, які допомагають блокувати надмірне вироблення шлункової кислоти та активність бактерій H. Pylori.
Його основна речовина – гінгрол – має протизапальні та седативні властивості, які допомагають контролювати печію та подразнення, викликані цією проблемою.
Інгредієнти
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 столова ложка тертого кореня імбиру (10 г)
- мед
Приготування
- Нагрійте склянку води. Коли вона закипить, додайте столову ложку тертого кореня імбиру.
- Залиште на невеликому вогні на дві хвилини, а потім зніміть.
- Додайте столову ложку мед і почекайте, поки напій досягне відповідної температури для пиття.
- Випийте чашку, щойно відчуєте перші ознаки печії.
4. Свіжий яблучний сік
Свіжий яблучний сік є одним із найефективніших домашніх засобів, щоб звільнитися від печії та запалення, викликаного кислотністю шлунку.
Його лужні та протизапальні сполуки допомагають контролювати розлад шлунку та стравоходу.
Інгредієнти
- 5 яблук
- 1 столова ложка меду (7,5 г)
Приготування
- Пропустіть яблуко через соковижималку і змішайте сік зі столовою ложкою меду.
- Пийте, коли помітите перші ознаки печії або після їжі.
5. Картопляний сік
Натуральний картопляний сік має травні властивості, які допомагають контролювати секрецію кислих шлункових соків.
Його заспокійливий ефект зменшує печію у верхній частині живота, а також нейтралізує кислоти, що досягають шлунку.
Інгредієнти
- 1 картопля
- 1/2 склянки води (125 мл)
Приготування
- Переконайтеся, що картопля, яку ви використовуєте, не має чорних плям чи зелених частин, оскільки вони можуть містити токсичні речовини.
- Натріть картоплю і процідіть сік.
- Візьміть дві столові ложки натурального соку і змішайте його з половиною склянки теплої води.
- Пийте ковтками, щоб звільнитися від печії.
Як бачите, ці засоби прості в підготовці, а їхні інгредієнти дуже легко знайти.
Спробуйте будь-який із них, і попрощайтеся з цим неприємним симптомом!
-
Kellerman, R., & Kintanar, T. (2017). Gastroesophageal Reflux Disease. Primary Care – Clinics in Office Practice. https://doi.org/10.1016/j.pop.2017.07.001
-
Pettit, M. (2005). Treatment of gastroesophageal reflux disease. Pharmacy World and Science. https://doi.org/10.1007/s11096-005-4798-7
-
Festi, D., Scaioli, E., Baldi, F., Vestito, A., Pasqui, F., Di Biase, A. R., & Colecchia, A. (2009). Body weight, lifestyle, dietary habits and gastroesophageal reflux disease. World Journal of Gastroenterology. https://doi.org/10.3748/wjg.15.1690
-
Panahi, Y., Khedmat, H., Valizadegan, G., Mohtashami, R., & Sahebkar, A. (2015). Efficacy and safety of Aloe vera syrup for the treatment of gastroesophageal reflux disease: a pilot randomized positive-controlled trial. Journal of Traditional Chinese Medicine. https://doi.org/10.1016/S0254-6272(15)30151-5