9 переваг кукурудзяних рилець
Кукурудза – це американський овоч, який споживали протягом більш ніж 10 000 років. Сьогодні його вирощують у теплішому кліматі в усьому світу. Було підраховано, що ця рослина може досягати до трьох метрів у висоту. Тому в сьогодняшній статті розповімо вас про кукурудзяні рильця та їх користь для організму.
Більшість людей споживає кукурудзяні зерна, тому що їхній присмак є хорошим доповненням до супів, кексів, перцю чилі та інших страв.
Що таке кукурудзяні рильця?
Але більшість з вас не знає, що кукурудзяні рильця, що з’являються всередині качана, мають властивості, які можна використати з лікувальною метою.
Хоча ми схильні викидати кукурудзяні рильця, правда в тому, що їх можна використати як засіб від різних захворювань.
Сьогодні ми хочемо поділитися деякими з основних переваг і рецептом приготування чаю з кукурудзяних рилець, щоб ви скористалися їхніми властивостями.
1. Захищають сечові шляхи
Завдяки своїм антисептичним і сечогінним властивостям кукурудзяні рильця є чудовим союзником проти інфекцій, які вражають сечові шляхи.Коли ви споживаєте цей чай, він допомагає зменшити запалення, знімає подразнення і зменшує розмноження бактерій.
2. Борються з болем у суглобах
Протизапальні та лужні властивості цієї органічної речовини корисні для лікування болю в суглобах.
Чай з кукурудзяних рилець знижує рівень кислотності організму, бореться із затримкою рідини, а також знижує ймовірність запальної реакції.
3. Регулюють високий кров’яний тиск
Кукурудзяні рильця прекрасно підходять для людей, які борються з високим кров’яним тиском. Вміст флавоноїдів покращує кровообіг і регулює кров’яний тиск у всьому організмі.Вони також допомагають контролювати рівень натрію в організмі, адже високий рівень цієї речовини може призвести до високого кров’яного тиску.
4. Вони борються із закладенням
Чай з кукурудзяних рилець допомагає очистити дихальні шляхи, зменшує запалення в горлі, а також контролює основні симптоми застуди та грипу.
Він також має відхаркувальні та заспокійливі властивості, щоб розвантажити грудну клітину і ніс.
5. Сприяють детоксикації організму
Антиоксиданти, що містяться в кукурудзяних рильцях, корисні для стимулювання усунення будь-яких токсинів, які зберігаються в організмі.
Це корисно для здоров’я вашої печінки, оптимізації видільної функції та зменшення ризику жирової хвороби печінки.
6. Регулюють рівень цукру в крові
Пацієнти з цукровим діабетом 2 типу, які п’ють чай з кукурудзяних рилець, можуть значно знизити рівень цукру в крові.Виявляється, що це засіб допомагає регулювати секрецію інсуліну і бореться зі стійкістю організму до нього.
7. Знімають головний біль
Завдяки своїй протизапальній і знеболювальній дії кукурудзяні рильця допомагають зменшити хронічний головний біль.
Чай з кукурудзяних рилець зніме будь-яку напругу, поліпшить кровообіг і зменшить напругу в плечах, шиї та щелепі.
8. Усувають м’язову напругу
Чай з кукурудзяних рилець рекомендують спортсменам, оскільки він допомагає зняти напругу у м’язах після будь-якої фізичної активності.Він також містить дуже мало калорій, допомагає зволожити організм і підтримує баланс електролітів.
9. Сприяють схудненню
Завдяки низькій калорійності та сечогінним властивостям чай з кукурудзяних рилець може допомогти людям, які намагаються схуднути.
Цей чай подовжує почуття ситості, покращує обмін речовин, контролює запалення і полегшує видалення відходів.
Як приготувати чай з кукурудзяних рилець?
Чай з кукурудзяних рилець – це найбільш рекомендований спосіб скористатися перевагами всіх властивостей цього чудового природного інгредієнта.Інгредієнти
- 3 столові ложки кукурудзяних рилець (30 г)
- 1 літр води
Приготування
- Доведіть літр води до кипіння, потім зменшіть вогонь і додайте кукурудзяні рильця.
- Залиште варитися на повільному вогні дві хвилини, зніміть з вогню і дайте настоятися.
- Коли досягне стерпної температури, процідіть рідину і споживайте.
- Пийте від трьох до чотирьох чашок на день.
Протипоказання
Вагітним жінкам та людям, які страждають на хвороби нирок, не варто пити чай із кукурудзяних рилець.
Якщо ви приймаєте ліки проти високого кров’яного тиску, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати цей засіб.
- Guo J, Liu T, Han L, Liu Y. 2009. The effects of corn silk on glycaemic metabolism. Nutrition & Metabolism. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19930631
- Hasanudin, K., Hashim, P., & Mustafa, S. (2012). Corn silk (Stigma maydis) in healthcare: a phytochemical and pharmacological review. Molecules (Basel, Switzerland), 17(8), 9697–9715. https://doi.org/10.3390/molecules17089697
- A.A. Adedapo, O.S. Babarinsa, A.A.O. Ogunshe, A.A. Oyagbemi, T.O. Omobowale, A.D. Adedapo. Evaluation of some biological activities of the extracts of corn silk and leaves. Tropical Veterinarian.
- Kim, H.Y. & Lee, M.-J & Seo, W.D. & Choi, S.-W & Kim, S.L. & Jung, G.-H & Kang, H.J.. (2017). Anti-inflammatory and anti-atopic effects of corn silk (Zea mays L.) ethanol extracts. Korean Journal of Food Science and Technology. 49. 710-713. 10.9721/KJFST.2017.49.6.710.
- CORN SILK. WebMD. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-140/corn-silk