Чотири натуральні засоби на основі дині
Диня є смачним низькокалорійним фруктом, який чудово очищує організм та забезпечує довготривале відчуття свіжості. До того ж свіжа диня чудово підходить для корисних перекусів між основними прийомами їжі, адже вона знижує тягу до солодощів та шкідливих перекусів. До того ж, можно зробити домашні натуральні засоби на основі дині від багатьох захворювань, дізнайтесь від яких саме із нашої статті.
До складу дині входить велика кількість незамінних вітамінів, мінералів, антиоксидантів та клітковини. Завдяки цьому ви зможете приготувати натуральні засоби на основі дині, які позитивно вплинуть на організм та покращать ваше самопочуття.
У цій статті ми розповімо про те, як використати диню для приготування засобів від затримки рідини, закрепів, печії та ознак передчасного старіння. Вірте чи ні, але за допомогою цього смачного фрукта ви зможете покращити власний стан абсолютно природним та безпечним шляхом.
Натуральні засоби на основі дині
Поєднавши свіжу диню з іншими корисними продуктами, ви отримаєте неймовірно ефективні натуральні засоби для боротьби з різноманітними розладами та захворюваннями.
1. Сечогінний засіб на основі селери та дині
Диня володіє потужними сечогінними властивостями, адже вона на 90% складається з води та містить велику кількість калію.
Безсумнівно, саме завдяки цьому диню заслужено вважають ефективним продуктом для боротьби із набряками та затримкою рідини. Ми радимо поєднати диню зі свіжою селерою для того, щоб посилити її антиоксидантні властивості.
Інгредієнти:
- 2 шматочки дині
- 1 стеблина селери
Спосіб приготування:
- Перш за все ретельно збийте обидва компоненти засобу у стаціонарному блендері до отримання однорідної консистенції.
- Якщо вам не дуже до вподоби волокна селери, можете процідити напій перед вживанням.
- Засіб на основі селери та дині краще смакує холодним. Для отримання позитивного результату рекомендуємо вживати напій впродовж дня між основними прийомами їжі.
2. Проносний засіб на основі дині, слив та насіння чіа
З метою профілактики та лікування закрепів ми рекомендуємо регулярно вживати продукти з високим вмістом клітковини.
Оскільки свіжа диня характеризується високим вмістом клітковини та целюлози, вона діє як натуральний проносний засіб. Втім, ви можете ще більше розкрити лікувальні властивості засобу, якщо приготуєте його на основі не одного, а двох збагачених клітковиною продуктів. Ми пропонуємо використати свіжі або сушені сливи, а також насіння чіа.
За умови регулярного вживання цього засобу та дотримання збалансованого раціону з високим вмістом клітковини ви зможете суттєво покращити самопочуття, тож вам більше не доведеться вдаватися до синтетичних проносних засобів.
Інгредієнти:
- 2 шматочки дині
- 2 свіжі або 3 сушені сливи
- 1 столова ложка насіння чіа (15 г)
- 1/2 склянки води (150 мл)
Спосіб приготування:
- За добу до приготування напою рекомендуємо замочити насіння чіа та сушені сливи у 1/2 склянки води.
- Вранці збийте нарізану кубиками диню разом з насінням чіа та сливами. Не варто панікувати, якщо суміш видасться вам схожою на желе. При замочуванні чіа виділяє клейковину, яку також потрібно додавати у засоби на основі цього корисного насіння.
- Для отримання позитивного результату необхідно пити готове смузі натщесерце за півгодини до сніданку.
3. Засіб на основі дині, імбиру, каєнського перцю та стевії
Чи доводилося вам на власному досвіді переживати підвищену кислотність шлунка?
На жаль, нині цей неприємний розлад вражає багатьох людей. Хворим на підвищену кислотність доводиться кардинально змінювати свій раціон, адже будь-яка шкідлива їжа, певні комбінації продуктів та регулярне переїдання можуть суттєво підвищити кислотність шлунка.
Зверніть увагу, що позбутися цієї проблеми природним шляхом дуже непросто. Утім, ми рекомендуємо пройти 15-денний курс очищення організму за допомогою цього натурального засобу з потужними лужними властивостями.
За умови регулярного вживання продуктів з лужним середовищем можна відрегулювати кислотність в організмі без потреби вдаватися до синтетичних медикаментів.
Ці продукти не змінюють природну кислотність організму та не становлять жодної небезпеки для роботи шлунка. Якщо вам також довелося зіткнутися з проблемою високої кислотності, радимо приготувати натуральні засоби на основі дині, імбиру, стевії та каєнського перцю.
Інгредієнти:
- 2 шматочки дині
- 1/2 чайної ложки меленого імбиру (2 г)
- 1 дрібка каєнського перцю (ви можете регулювати кількість перцю відповідно до власних вподобань)
- нерафінована стевія для підсолоджування (за смаком)
Спосіб приготування:
- Збийте нарізану кубиками диню з меленим імбиром, каєнським перцем та стевією.
- Розділіть готовий напій на дві частини: одну краще випити зранку, а іншу – до обіду. Вживати засіб потрібно між основними прийомами їжі.
4. Антиоксидантний засіб на основі дині, зеленого чаю та лимона
Диня характеризується високим вмістом вітамінів А, С та Е, а також потужними антиоксидантними властивостями. Саме тому ми рекомендуємо приготувати натуральні засоби на основі дині з метою боротьби зі згубним впливом вільних радикалів, які часто призводять до появи ознак передчасного старіння.
Поєднавши свіжу диню з лимоном та зеленим чаєм, ви отримаєте чудовий засіб для знешкодження шкідливих елементів, які провокують процес окиснення в організмі.
Інгредієнти:
- 2 шматочки дині
- 1 пакетик зеленого чаю
- сік 1/2 лимона
- 1/2 склянки води (100 мл)
Спосіб приготування:
- Перш за все залийте чайний пакетик гарячою водою та зачекайте, доки напій охолоне.
- Опісля збийте охолоджений чай у стаціонарному блендері разом з лимонним соком та шматочками дині.
- На бажання ви можете підсолодити напій за допомогою натурального меду.
- Цей засіб є настільки універсальним, що ви можете не тільки пити його, але й наносити на обличчя замість маски для омолодження шкіри.
Як бачите, завдяки своїм неймовірним корисним властивостям диня є незамінним продуктом для здорового та збалансованого раціону. Радимо переконатися в ефективності цього продукту на власному досвіді. Повірте, результати вас неодмінно здивують!
- Basic report: 09181, melons, cantaloupe, raw. (n.d.) https://ndb.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/786697/nutrients
- Ekici, H. (2019). “Los efectos farmacológicos del melón amargo”. Revista de ciencias lácteas y veterinarias, 8 (5). https://doi.org/10.19080/jdvs.2019.08.555747
- Fleshman, M. D., Lester, G. E., Riedl, K. M., Kopec, R. E., Sureshbabu, N., Curley, R. W., Schwartz, S. J., & Harrison, E. H. (2011, March 18). “Carotene and novel apocarotenoid concentrations in orange-fleshed cucumis melo melons: Determinations of b-carotene bioaccessibility and bioavailability”. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(9), 4448-4454
pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf200416a - Rohajatien, U., Wahyuni, W. y Imron, A. (2020). “Exploración y mapeo de la utilización del melón amargo (Momordica Charantia L.) y su gastronomía”. Actas de la 2a Conferencia Internacional sobre Ciencias Sociales, Aplicadas y Tecnología en Economía Doméstica (ICONHOMECS 2019). 2do Congreso Internacional de Ciencias Sociales, Aplicadas y Tecnología en Economía Doméstica (ICONHOMECS 2019). https://doi.org/10.2991/assehr.k.200218.004
- Rolim, PM, Fidelis, GP, Padilha, CEA, Santos, ES, Rocha, HAO y Macedo, GR (2018). “Perfil fenólico y actividad antioxidante de las pieles y semillas de melón (Cucumis melo L. var. Reticulatus) y su efecto antiproliferativo en células cancerosas”. Revista Brasileña de Investigaciones Médicas y Biológicas, 51 (4). https://doi.org/10.1590/1414-431×20176069
- Srivastava, AK, Mukerjee, A., Ramteke, PW, Pandey, H. y Mishra, SB (2017). “Potencial antiulceroso de Cucumis melo”. Var. Momordica (Roxb.), Duthie & Fuller Fruits in Experimental Animal. Revista de investigación farmacéutica, 16 (3), 218. https://doi.org/10.18579/jpcrkc/2017/16/3/118762
- Wright, CI, Van-Buren, L., Kroner, CI y Koning, MMG (2007). “Los medicamentos a base de plantas como diuréticos: una revisión de la evidencia científica”. Revista de etnofarmacología, 114 (1), 1–31. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.07.023