Найкращі засоби захисту від потрісканих п'ят
Кілька різних причин можуть призвести до потрісканих п’ят. Іноді, це викликано станом здоров’я, а в інших випадках це пов’язано з постійним використанням відкритого взуття: туфлі, сандалі. Прогулянки босоніж також можуть швидко привести до висушування ніг. Кожного разу, коли ви бігаєте чи багато ходите, можете отримати в результаті потріскані п’яти, які можуть завдавати дискомфорту.
Профілактика є пріоритетом, коли йдеться про здоров’я. У цьому випадку, ви могли б носити закрите взуття та щодня зволожувати свої ніжки кремами. Але якщо ви вже маєте тріщини на п’ятах, то можна спробувати деякі з цих домашніх засобів, з якими ми збираємось познайомити вас нижче.
Як лікувати потріскані п’яти природніми засобами
Мед
Залийте одну чашку меду в горщик з теплою водою. Розмішайте його як слід. Потім опустіть ноги у цю суміш, тримайте їх так протягом однієї години. Потім потріть ваші ноги пемзою, що очистіть площу п’яток від тріщин. Потім висушіть шкіру і ви побачите, як зменшився затверділий шар.
Кокосова олія
Кокосова олія може бути чудовим зволожувальним кремом для п’ят. Перед сном кожного вечора наосьте помірну кількість кокосової олії на ваші ніжки. Це зволожить та пом’якшить ваші п’яти.
Касторова олія
Касторова олія – це ще один продукт, який має дивовижні пом’якшувальні та зволожувальні властивості. Нанесіть багато цієї олії на ватний диск, а потім протріть вашу загрубілу шкіру на ногах. Пройде трохи часу, шкіра пом’якшиться, це дуже добре впливає на п’яти. Увага: якщо ваша шкіра сильно тріснула, аж до ран, то не застосовуйте цю олію на таких ділянках, крім того, не використовуйте цю олію, якщо ви вагітні.
Папайя
Папайя є одним з кращих природних відлущувачів шкіри. Візьміть шматок папайї та роздавіть її у пюре. Тоді прикладіть його до постраждалої ділянки хвилин на 15-ть, краще цю процедуру повторювати 3 рази на день. Ви навіть можете використовувати його, якщо ваша шкіра вкрита тріщинами з ранами, тому що це пюре з легкістю відновить тканини шкіри.
Стиглі банани
Використовуйте банан аналогічно, як і папайю. Візьміть один стиглий банан та перетворіть його на пюре. Потім нанесіть на п’яти та залиште діяти на 10 хвилин. Змийте теплою водою усе бананове пюре. Таку процедуру краще робити один раз на день, бажано на ніч.
Гліцерин
Змішування гліцерину з трояндовою водою прекрасно підходить для пом’якшення шкіри. Гліцерин є одним з кращих природних зволожувачів; рожева вода пом’якшить затверділу область. Змішайте ці дві речовини та нанесіть її за допомогою пальців. Залиште на 15 хвилин, потім змийте холодною водою.
Авокадо та банан
Також ми рекомендуємо спробувати природний крем з авокадо та банану. Для цього вам знадобиться половина авокадо та один невеликий банан. Якщо у вас під рукою опинились обидва інгредієнти, то змішайте їх в крем та повністю перемішайте. Після того, як зіб’єте їх до вершків, нанесіть цю масу на п’яти та ніжно помасажуйте. Робіть це 4 рази на тиждень, залежно від стану шкіри для досягнення найкращих результатів.
Пемза
А тепер щось, на що завжди має вистачати часу, щоб прикрасити свої ніжки та прибрати потріскані п’яти. Пемза + гарна ванна для ніг зроблять свою справу. Зробіть ванночку для ніг з теплою водою на 20 хвилин. Потім потрібно акуратно потерти камінцем пемзи п’ятки, він видалить усі омертвілі клітини. Потім добре промийте ноги, витріть насухо та нанесіть зволожувальний крем. Повторюйте цю процедуру кожного вечора.
Ми сподіваємось, що ці природні домашні засоби для лікування потрісканих п’ят принесуть чудові результати. І пам’ятайте, постійно піклуючись про своє тіло, ви робите його більш естетичним не тільки для інших, але й для себе.
- Whitham, A. G., & Sparks, R. S. J. (1986). Pumice. Bulletin of Volcanology, 48(4), 209-223. https://link.springer.com/article/10.1007/BF01087675
- Mandal, M. D., & Mandal, S. (2011). Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pacific journal of tropical biomedicine, 1(2), 154. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/
- Roiaini, M., Seyed, H. M., Jinap, S., & Norhayati, H. (2016). Effect of extraction methods on yield, oxidative value, phytosterols and antioxidant content of cocoa butter. International Food Research Journal, 23(1), 47. https://search.proquest.com/openview/0673dd68ad3889bea647a079b9cdee8d/1?pq-origsite=gscholar&cbl=816390
- Patel, V. R., Dumancas, G. G., Viswanath, L. C. K., Maples, R., & Subong, B. J. J. (2016). Castor oil: properties, uses, and optimization of processing parameters in commercial production. Lipid insights, 9, LPI-S40233. https://journals.sagepub.com/doi/full/10.4137/LPI.S40233
- Krishna, K. L., Paridhavi, M., & Patel, J. A. (2008). Review on nutritional, medicinal and pharmacological properties of Papaya (Carica papaya Linn.). http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/5695
- Singh, B., Singh, J. P., Kaur, A., & Singh, N. (2016). Bioactive compounds in banana and their associated health benefits–A review. Food Chemistry, 206, 1-11. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616303831