Лікарські рослини, які знижують рівень холестерину

Лікарські рослини, які знижують рівень холестерину
Лікарські рослини, які знижують рівень холестерину

Останнє оновлення: 13 травня, 2019

Ваш лікар коли-небудь говорив, що у вас високий рівень холестерину? Або пояснював, що у вас є жир у крові, а це дуже небезпечно для здоров’я? В цьому випадку необхідно вжити певних заходів, щоб відновити основний баланс холестерину в організмі.

Як ми можемо цього досягти? Вірите чи ні,  але є багато лікарських рослин, які можуть природно допомогти знизити рівень холестерину.

Рослини, які допомагають знизити рівень холестерину

накопичення холестерину в судинній стінці

Для початку потрібно уточнити, що нашим органам потрібен холестерин для виконання безлічі завдань та різних функцій таких, як породження нових клітин та гормонів. В чому тоді проблема?

Через деякі щоденні неправильні звички, рівень холестерину може накопичуватись у надлишку. Занадто багато холестерину в нашому організмі означає, що печінка  не в змозі його ліквідувати.

Іноді люди можуть мати високий показник холестерину у своєму аналізі крові, незважаючи на здорове харчування та спосіб життя. Це означає, що саме тіло викликає цей нездоровий надлишок. У цих випадках необхідне лікування.

Ми рекомендуємо вам завжди слідкувати за своїм раціоном, постійно відвідувати лікаря та дотримуватись його порад. Якщо додати ці трав’яні чаї до вашого раціону, ми запевняємо, що певною мірою вони принесуть  користь.

1. Кульбаба

чай з кульбаби знижує рівень холестерину

Цю рослину легко знайти. Вона творить дива з травною системою та знижує рівень холестерину в крові. Хочете знати як? Кульбаба дозволяє контролювати кількість ліпідів, які регулюють обмін речовин. Це дійсно ідеально.

Ви можете пити цей напій два рази на день – один раз зранку, другий – ввечері. Відваріть склянку води з чайною ложкою цієї рослини. Не забувайте пити відвар після їжі.

2. Чай з насіння для птиці

насіння для птиці

Чи чули ви коли-небудь про чай з насіння для птиці? Це смачний засіб, який чудово контролює вагу та знижує рівень холестерину. Фахівці стверджують, що це один з найефективніших, доступних та потужних способів контролю рівня холестерину.

Цей засіб безпосередньо бореться із жиром у крові. Ви хочете дізнатись, як його приготувати? Зробити його дуже просто: потрібно купити насіння птиці для споживання людиною та варити ложку насіння на чашку води протягом 10-ти хвилин. Пийте не зливаючи, два рази на день. Він вам сподобається.

3. Зелений чай та часник

Ви здивовані? Звичайно ж. Пам’ятайте про цілющі властивості часнику , він являється справжнім судинорозширювачем, адже він розширює артерії, сприяючи циркуляції крові. На додаток до регуляції кров’яного тиску, він також несе сечогінну дію.

Якщо його додати до зеленого чаю, це поєднання просто стає ідеальним. Щоб приготувати такий настій потрібно варити два сирі, подрібнені шматочки часнику з чашкою зеленого чаю протягом 10-ти хвилин. Після чого вимкнути вогонь та дати йому настоятись хвилин 5. Потрібно процідити трав’яний чай та додати сік з половинки лайма.

І коли ж це пити? Він дуже легкий, тому пити його можна між прийомами їжі та перед сном.

4. Розторопша плямиста

чортополох Маріан

Це, без сумніву, класика. Відмінно підходить для догляду за вашою печінкою і, звичайно, регулює рівень холестерину. Ця рослина сприяє виведенню жирів та ліпідів, допомагаючи підтримувати здоровий обмін речовин вашого тіла.

Це наш простий союзник, який допомагає знизити рівень холестерину та тригліцеридів. У продовольчих магазинах можна знайти таблетки чи трав’яні чаї в пакетиках, які вже готові до вживання. Пийте два рази на день після їжі. Не забувайте також про те, що результати не будуть наявними, якщо не приймати настій регулярно.

5. Остання цікавість! Апельсинова шкірка

апельсин та апельсинова шкірка

Ми знаємо, що апельсини – це фрукти. Але ми не можемо приховувати цінну інформацію про цей простий фрукт.

За даними дослідження, проведеного кількома американськими університетами, помаранчева шкірка містить флавоноїди, які чудово підходять для боротьби із холестерином (насправді, шкірка містить до 20% більше флавоноїдів, ніж сам сік).

Отже, як ми можемо встояти? Ви просто повинні спробувати її. Потрібно подрібнити приблизно півтори столові ложки апельсинової цедри. Варити цедру краще з додаванням чашки води та чайної ложки меду. Аромат буде сенсаційним, а результати просто неймовірними. А що буде, якщо пити настій апельсинової цедри два рази на день після вживання наших основних страв?

Не соромтесь спробувати цей чудодійний засіб!



  • Argüeso Armesto, R., Díaz Díaz, J., Díaz Peromingo, J., Rodríguez González, A., Castro Mao, M., & Diz-Lois, F. (2011). Lípidos , colesterol y lipoproteínas. Galicia Clínica | Sociedade Galega de Medicina Interna.
  • Cenipalma, & Humana, S. Y. N. (2001). Metabolismo del Colesterol. Lípidos y Salud.
  • Molina, M. T., Vázquez, C. M., & Ruiz Gutiérrez, V. (1991). Metabolismo del colesterol. Su regulación a nivel hepático e intestinal. Grasas y Aceites. https://doi.org/10.3989/gya.1991.v42.i4.1237

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.