6 дивовижних порад, щоб знизити рівень тригліцеридів під час сніданку

04 січня, 2019
Якщо хочете знизити рівень тригліцеридів під час сніданку, спробуйте їсти вівсянку. Вона містить розчинну та нерозчинну клітковину, яка підтримує здоров'я серцево-судинної системи. Неодмінно спробуйте нашу пораду!

Ми часто чуємо про те, наскільки шкідливий холестерин для здоров’я, а як щодо тригліцеридів? Дізнайтеся більше про їхній вплив і також про те, як знизити рівень тригліцеридів під час сніданку.

Насправді ці речовини значно небезпечніші, ніж холестерин. Тригліцериди – це тип жирів, який пов’язаний із раціоном людини і може суттєво підвищити ризик серцевого нападу.

Ви маєте бути дуже обережними зі своїм харчуванням і кількістю жирів, які споживаєте.

Так можна запобігти надмірному вмісту жиру в крові, який призводить до таких небезпечних захворювань як атеросклероз, що суттєво перешкоджає нормальному кровотоку.

Ми також хочемо знову нагадати вам, що важливо час від часу проходити медичне обстеження.

Підвищений рівень тригліцеридів не має очевидних симптомів. Це непомітний розлад, який не ніяк не проявляється, але поступово вражає здоров’я, коли ви цього навіть не помічаєте.

Ми радимо піклуватися про себе трохи краще: розпочніть із найважливішого прийому їжі – сніданку.

Далі ми поділимося порадами, як знизити рівень тригліцеридів під час сніданку, але на цьому їхні переваги не закінчуються. Правильний раціон також підтримує роботу серця, допомагає стежити за вагою та забезпечує організм енергією для нового дня.

1. Шматочок житнього хліба з оливковою олією “екстра класу”

Щоб регулювати та знизити рівень тригліцеридів під час сніданку, потрібно споживати корисні жири, які містять такі продукти, як натуральна оливкова олія.

Завдяки вмісту Омега 3 цей продукт допоможе вивести надлишок шкідливого жиру з крові, який спричиняє затвердіння артерій і створює надмірне навантаження на печінку.

Саме тому дуже корисно вживати оливкову олію на сніданок.

Утім пам’ятайте, що найкращим доповненням до чайної ложки оливкової олії стане цільнозерновий хліб, а не рафінований.

Дізнайтеся більше про 5 продуктів, які не можна їсти на сніданок

2. Ягоди

як знизити рівень тригліцеридів під час сніданку

Одна з помилок, які часто роблять люди, коли намагаються знизити рівень холестерину та тригліцеридів – вони їдять більше фруктів, не розбираючись у їхніх властивостях.

Утім будь-які твердження потрібно сприймати тверезо й трішки скептично. Насправді, натуральна фруктоза у фруктах може підвищувати рівень тригліцеридів.

Саме тому не варто просто намагатися з’їсти якомога більше фруктів упродовж дня. Обирайте правильні продукти, поєднуйте їх розумно та не переїдайте.

Не рекомендовано їсти сухофрукти, як-от родзинки та фініки. Тоді як полуниця, чорниця, вишня та малина чудово знижують рівень тригліцеридів.

У них міститься мало фруктози та дуже багато вітаміну C. Такі фрукти прекрасно поєднуються з бананами, що також дуже корисні.

3. Дивовижне ранкове смузі, щоб знизити рівень тригліцеридів під час сніданку

Ми радимо готувати цей чудовий напій тричі на тиждень. В інші дні можете потішити себе чашкою доброї кави.

Утім намагайтеся не додавати до неї незбиране молоко чи інші жири, які перетворять корисну каву в найзапеклішого ворога серцево-судинної системи.

Ось як приготувати смузі.

Інгредієнти

  • 1 склянка свіжого шпинату (30 г)
  • 1 яблуко
  • 5 столових ложок лимонного соку (50 мл)
  • 1 столова ложка вівса (10 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спершу ретельно помийте шпинат і яблуко. Яблуко можна почистити або залишити шкірку (на ваш вибір). Розріжте його на чотири частини та виберіть серцевинку.
  • Додайте шматочки яблука, шпинат, лимонний сік, вівсянку та склянку води в блендер.
  • Збийте до однорідної текстури.

4. Скажіть “так” вівсянці

вівсянка для того, щоб знизити рівень тригліцеридів

Вівсянку рекомендують споживати у майже будь-якій дієті. Ця королева зернових є найкращим другом вашого серця, адже вона допомагає регулювати рівень холестерину та тригліцеридів, позбутися зайвої ваги й отримати заряд енергії.

У чому секрет? Вівсянка містить розчинну та нерозчинну клітковину.

Бета-глюкан і рослинний слиз у цьому продукті оптимізує розщеплення холестерину та тригліцеридів. Це справді дивовижно.

5. Поєднання авокадо та кавуна

авокадо і кавун

Кавун містить небагато фруктози, але безліч вітамінів, мінералів і води. Поєднавши його з половинкою авокадо, ви здобуваєте море переваг.

Авокадо багаті на жирні кислоти Омега 3 та 6.

Найкращий спосіб відчути на собі корисні властивості цих поживних речовин – поєднати меншу половинку авокадо з порцією кавуна. Організм отримає клітковину, калій, магній, вітамін С і багато іншого!

Утім завжди потрібно пам’ятати про різноманітність раціону та знати міру.

6. Яблука та волоські горіхи

Насамкінець, ще одне чудове поєднання – це порізане шматочками неочищене зелене яблуко та дрібка волоських горіхів.

Це просто, смачно, ситно та дуже корисно для здоров’я серцево-судинної системи.

Яблуко зі шкіркою містить багато антиоксидантів, пектину та клітковини. Усі ці компоненти чудово борються з підвищеним рівнем тригліцеридів.

Що стосується волоських горіхів, вони багаті на мононенасичені жири, мають протизапальну дію та містять вітамін E, фолієву кислоту, магній тощо.

Неодмінно спробуйте наші поради. Приготуйте собі миску яблук з волоськими горіхами та почніть піклуватися про себе вже сьогодні.