Насіння льону та зелений чай - союзники проти раку
Однією з найбільш тривожних і повторюваних хвороб нашого століття є рак. Кількість людей, що страждають від цієї хвороби, помітно зросла за останні кілька десятиліть, тому велика кількість наукових досліджень, що зосереджені на виявленні причин його появи та способах лікування, проводить в усьому світі.
Існує багато різних видів раку. Навіть при тому, що швидкість, з якою він розвивається, залежить від особливостей організму кожної людини, як правило, рак може привести до летальних наслідків, якщо його вчасно не виявлено і лікування не здійснюється належним чином. Є три основних способи лікування цього стану: хірургія, хіміотерапія і променева терапія. Тим не менш, досягнення в галузі науки і різних досліджень показали, що є й інші, менш інвазивні методи, що можуть полегшити болі, викликані раком, і сприяти його виліковуванню.
Далі ми розкажемо вам як насіння льону і зелений чай об’єднуються у боротьбі проти спільного ворога.
Дієта: фактор ризику
Причини появи раку досі повністю не досліджені. Вважається, що рак виникає в результаті поєднання кількох факторів: екологічних, генетичних, фізіологічних та дієтичних.
Можливі причини
- Старіння: у більшості випадків (2/3) по всьому світу рак виникає після 65 років
- Генетично спадкові чинники
- Вплив ракових речовин, таких як хімічні речовини та іонізуюче випромінювання
- Паління
- Погане харчування
Багато вчених вважають, що раціон, збагачений корисними продуктами, може зіграти вирішальну роль у профілактиці та лікуванні раку. Ось чому у цій статті ми поговоримо про два чудові анти-канцерогенні продукти: зелений чай і насіння льону.
Зелений чай проти раку
Зелений чай походить родом з Азії і деякі його цілющі властивості було описано понад тисячоліття тому в Книзі Чаю, написаної майстром дзену Ейзайсом у 1191 році. Його використовували для боротьби зі шкідливими наслідками алкоголю, в якості стимулятора, для лікування захворювань шкіри та інших захворювань, таких як бері-бері, для покращення травлення, для боротьби із втомою, а також для поліпшення функцій сечової системи і мозку.
Багато досліджень сьогодні виявляють взаємозв’язок між споживанням зеленого чаю та зниженням рівня захворюваності раком. Багато людей припускають, що, завдяки щоденному споживанню зеленого чаю, і навіть після використання його як припарки на уражені області, вони позбавлялись від раку.
Хоча дослідження ще не є остаточними, але одне дослідження, здійснене в Японії в 2006 році, показало, що дорослі, які споживали три або більше чашок зеленого чаю на день протягом декількох років мали більш низький ризик смерті від серцево-судинних і онкологічних захворювань. Ось деякі з переваг регулярного споживання зеленого чаю, за даними різних наукових установ:
Переваги вживання зеленого чаю
- Профілактика й лікування раку, особливо раку шкіри, стравоходу, шлунку і товстої кишки.
- Покращує пізнання.
- Уповільнює нейродегенеративні процеси, викликаних певними захворюваннями, такими як хвороба Альцгеймера.
- Лікування артриту.
- Лікування розсіяного склерозу.
- Нейтралізує вільні радикали (має антиоксидантні властивості).
- Прискорює обмін речовин у клітинах.
- Знижує рівень холестерину-ЛПНЩ (холестерину ліпопротеїдів низької щільності), також відомого як “поганий холестерин”.
- Регулює рівень цукру в крові і концентрації інсуліну
Запобігає втраті зубів, сприяє зміцненню кісток та зубів.
Зелений чай містить певні хімічні речовини, так звані катехіни (група флавоноїдів), які діють на канцерогенні клітини – викликають їх загибель, не зачіпаючи здорові клітини, зокрема, епігаллокатехін галлат (EGCG).
У будь-якому разі, має бути здійснено набагато більше наукових досліджень, щоб визначити, на які типи раку діє зелений чай і вказати як саме це працює. Одним з недоліків цього китайського звичаю є те, що дехто вважає, що зелений чай містить фторид, що є шкідливим для організму і саме тому він не має бути комерційним.
Однак важливо зазначити, що фторид накопичується в організмі у кістках і зубах і таким чином зміцнює їх. Фторид відіграє важливу роль в процесі поглинання кальцію і запобігає появі карієсу, якщо пити зелений чай у невеликих кількостях. Я рекомендую пити дві чашки зеленого чаю на день. Це нормальна і корисна кількість, і ви помітите хороші результати.
Насіння льону проти раку
Насіння льону здавна використовували люди як засіб харчування: у вигляді настоїв, порошків (препарати гофіо) або масел, тому що він має здорові жири і вважається важливим джерелом клітковини. Воно зазвичай використовується для лікування шлунково-кишкових захворювань (запори, запалення товстої кишки та інші), захворювань серцево-судинної і кровоносної системи (гіпертонія, високий рівень холестерину), акне, діабету, ожиріння, ревматоїдного артриту та симптомів менопаузи.
Більшість із цих способів застосування не мають наукового підтвердження, хоча є ознаки того, що насіння забезпечує:
- Профілактику і лікуванні раку, насамперед раку простати, легенів, товстої кишки, прямої кишки і молочної залози.
- Знижує рівень холестерину ЛПНЩ.
- Покращує функцію нирок у людей, що страждають на системний червоний вовчак (ВКВ).
- Знімає незначні симптоми менопаузи.
- Знижує біль у грудях, пов’язаний з початком менструального циклу.
- Лікує серцево-судинні захворювання.
- Знижує ризик постраждати від атеросклерозу.
Насіння льону містить молекули, так звані лігнано, які вважають конкурентами естрогену (жіночих гормонів) в організмі людини, у деяких хімічних реакціях. Це уповільнює хід деяких видів раку. Хоча ми наполегливо рекомендуємо вживати насіння льону, важливо бути добре проінформованим про його протипоказання і взаємодію з іншими продуктами, оскільки це може спричинити побічні ефекти, такі як алергія, болі в животі, нудота і помірна кровотеча. Якщо ви вагітні або страждаєте від якихось хронічних захворювань, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
Що ще діє на рак?
У цій статті ми поговорили про два чудових натуральних продукти, що можуть допомогти запобігти і, можливо, протидвяти раку. Ми рекомендуємо вам включити їх до вашого щоденного раціону.