Цілющі властивості часнику
Можливо, ви зустрічали людей, які їдять часник під час лікувального голодування або з самого рання. Однак багатьом це може видаватися дивним, і, мабуть, причина криється в неприємному запаху цього продукту. Проте якби ви дізналися більше про цілющі властивості часнику, то, можливо, теж почали б його вживати.
Часник має справді неймовірні властивості, які допомагають регулювати процеси у тілі на різних рівнях. Він, безумовно, є одним із найбільш цілющих продуктів у цілому світі. Про лікувальні властивості часнику читайте далі.
Лікувальні властивості часнику у стародавні часи
У стародавні часи часник, насамперед, використовувався як антибіотик, тому і римські, і грецькі солдати їли помірну кількість часнику для того, аби запобігти виникненню різних хвороб. Вони їли його перед та після битв. Тоді як єгиптяни використовували часник з іншою ціллю, наприклад, у якості афродизіаку. У Гімалаях він і досі використовується у багатьох стравах, зазвичай, щоб посилити імунну систему, а також наситити організм киснем.
Читати більше: 10 змін у раціоні для зміцнення імунітету.
Історія, звісно, трохи змінилася і тепер у багатьох куточках світу часник використовують здебільшого у кулінарії. Не можна сказати, що це неправильно, втім, якщо б ми знали про всі корисні властивості часнику, сфери його використання неодмінно змінилися б.
Багато людей не любить готувати з нього страви через сильний характерний запах, але його неодмінно потрібно вживати, адже так ви зможете використати його цілющі властивості і покращити власне здоров’я. Ми розповімо про деякі властивості часнику, тому якщо забажаєте, можете починати включати його до раціону по щонайменше одному зубчику в день.
Покращує роботу серцево-судинної системи
Цей чудовий продукт допомагає покращити функціонування серцево-судинної системи і, в той же час, знижує рівень холестерину в крові. Це відбувається завдяки контролю за виробленням холестерину печінкою і, якщо цього не досить, підвищується вироблення хорошого холестерину.
У випадку ж серцево-судинної системи, часник розширює кровоносні судини, полегшує циркуляцію крові, а також запобігає виникненню атеросклерозу.
Виводить паразитів
Часник також використовується для боротьби з багатьма мікроорганізмами, які майже неможливо вивести звичними медикаментами. Він має протипаразитні властивості і бореться з такими організмами, як стьожкові черви, а також очищає тіло та створює несприятливе середовище для усіх цих паразитів.
Дізнайтесь більше про засоби проти кишкових паразитів.
Дбає про шкіру
Ви знали, що часник – це одне із найкращих джерел вітамінів C, A, B1 та B2? Тому, якщо ви регулярно його вживатимете, ваша шкіра стане набагато красивішою та здоровою, крім того, це додасть їй молодості та сили. Також часник покращить зір та допоможе запобігти респіраторним захворюванням. Це, безумовно, те чого б усім хотілося.
Так само часник допомагає боротися з грипом та запаленнями, втім будьте обережними! У жодному разі не варто зловживати цим продуктом, адже він може почати діяти навпаки. Тому рекомендується вживати часник у помірних кількостях: один або два зубчики часнику в день – це саме те, що вам потрібно.
Щоденне вживання часнику
Тепер, коли ви вже знаєте про деякі з найбільш корисних властивостей часнику для вашого організму, ми радо рекомендуємо вам почати вживати цей продукт. Якщо вам складно їсти часник натщесерце, то існує безліч чудових, а головне смачних, страв з цим інгредієнтом.
Чому б не поєднати приємне з корисним і не почати в помірній кількості вживати цей цілющий продукт? При регулярному вживанні ви досить швидко помітите, що стали почуватися краще, стан вашої шкіри значно поліпшився, а зимової застуди як не було.
- Ankri, S., & Mirelman, D. (1999). Antimicrobial properties of allicin from garlic. Microbes and Infection. https://doi.org/10.1016/S1286-4579(99)80003-3
- Lanzotti, V. (2006). The analysis of onion and garlic. Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2005.12.016
- Tattelman, E. (2005). Health effects of garlic. American Family Physician. https://doi.org/10.1080/01449290310001624338
- Pazyar, N., & Feily, A. (2011). Garlic in dermatology. Dermatology Reports. https://doi.org/10.4081/dr.2011.e4