Ягоди годжі та їхня користь для здоров’я
Дуже ймовірно, що ви колись вже чули про ягоди годжі (Lycium barbarum). Цей східний лікарський засіб проникнув у західний світ.
Пам’ятайте, що сила західної медицини ґрунтується на комерційних препаратах, які виготовляють у промислових масштабах. Проте завдяки процесу глобалізації культурні прогалини поступово звужуються на світовому рівні. Через це наше розуміння Далекого Сходу стає дедалі ґрунтовнішим.
З цим приходить ще краще розуміння здорових продуктів, які корисні для нас, таких як ягоди годжі.
Що таке ягоди годжі?
Ці ягоди є одним із продуктів, які мають найбільшу користь для боротьби зі старінням шкіри. Ягоди годжі з Гімалаїв використовували в Китаї з давних-давен.Їх також називають тибетськими ягодами або вишнями Тибету.
Найважливіші компоненти
Успіх цих ягід зумовлений їхнім харчовим складом. Вони містять:
- вітаміни (B1, B2, B6, C і E)
- бета-каротин
- лікопен
- мінерали (кальцій, калій, селен, залізо, цинк, германій)
- лютеїн
- необхідні амінокислоти
Властивості ягід годжі
Вони стають дедалі популярнішими в усьому світі. Це здебільшого пов’язано з їхніми властивостями.Попри те, що кожен може отримати велику користь, найбільш корисні вони саме для жінок.
Погляньмо на деякі з їхніх дивовижних переваг:
1. Вони поліпшують загальне здоров’я
Компонентів у цих ягодах є одними з найкращих природних антиоксидантів, відомих у всьому світі.
Крім того, у них більше бета-каротину ніж у моркві. Бета-каротин сприяє боротьбі з пошкодженням, заподіяним вільними радикалами, які відповідають за погіршення клітин.
Споживання цих ягід запобігає наслідкам передчасного старіння.
З іншого боку, вони стимулюють гормон росту. Цей гормон відповідає за зниження жиру в організмі. Крім того, вони покращують сон, пам’ять та відновлення тканин у вражених тканинах.
2. Вони знижують імовірність раку
Згідно з дослідженням, проведеним у 2009 році, ягоди годжі сповільнюють клітинні мутації, які призводять до появи раку. Це пов’язано з їхніми антиоксидантними властивостями та германієм.
Крім того, вони підтримують і захищають печінку. Вони також запобігають цирозу печінки.
3. Вони регулюють холестерин
Як ви вже знаєте, холестерин, як правило, ділиться на ЛПВЩ (хороший) і ЛПНЩ (поганий). Ми рекомендуємо здорову дієту, яка підтримує баланс.
Продукти, які ви їсте, допомагають регулювати холестерин. Також потрібні тренування і природні альтернативи, які допомагають регулювати травлення.
У випадку з холестерином, ви можете регулювати його за допомогою ягід годжі завдяки їх бета-ситостеролу. Це чудова хімічна сполука, яка ефективна для лікування дисбалансу холестерину.
З іншого боку, вони також містять флавоноїди. Вони відповідають за повноцінне функціонування кровоносних судин. Крім того, вони не дає холестерину до них прикріпитися.
4. Вони стимулюють схуднення
Внаслідок зниження рівня холестерину, жир, що зберігається в організмі, перетворюється на енергію. Це синтезується у вашому тілі щоденно.
Мета в тому, щоб об’єднати споживання ягід годжі з регулярними фізичними вправами. У такий спосіб ви будете худнути здорово.
5. Вони допомагають серцю
Серце є одним із найважливіших органів в організмі людини, тому важливо тримати його в найкращому стані.Регулярне сопживання ягід годжі може суттєво допомогти. Завдяки антоціаніну вони зміцнюють ваші коронарні артерії.
Також ці ягоди також містять циперон. Це фітохімічна сполука, яка допомагає регулювати артеріальний тиск у серці.
6. Вони покращують здоров’я очей
Якщо ви замислитеся, то зрозумієте, що очі є одним із найважливіших органів.
Ви піддаєте їх впливу різних чинників. Унаслідок цього швидко втомлюються. А це призводить до необхідності носити окуляри або робити операцію.
Ці ягоди є одним із багатьох дивовижних природних засобів, які можуть допомогти поліпшити здоров’я очей. Їхні компоненти запобігають дегенерації жовтого тіла та катаракті.
- Almajano, M. “Determinación de la actividad antioxidante de las bayas de goji.” Consorci Escola Industrial de Barcelona (2009): 1-12.
- Araneda Gallardo, María José, Francisca Carolina Henríquez Díaz, and Marcela Daniela Romo Poblete. Incidencias de diferentes métodos, tratados con bayas de Goji, auriculoterapia y régimen hipocalórico, en personas adultas diabética, durante el período de octubre a diciembre del año 2015. Diss. UCINF, 2016.
- Gálvez, Jhon Chalco. “Comparación de la capacidad antioxidante de las bayas de Goji, frente a otras bayas rojas, mediante el método ORAC.” REDUCA 4.10 (2012).
- Salgado, Fernando. “La realidad sobre el “Gou Qi Zi” o bayas Goji (Fructus Lycii).” Revista Internacional de Acupuntura 5.2 (2011): 82-86.