Желатин покращує стан суглобів
Желатин та його добавки – це чудові союзники здоров’я та краси, оскільки вони допомагають зберегти наші зуби та кістки. Крім того, він не містить жиру, і ви можете насолоджуватися ним як гарнір для багатьох страв. Не кажучи вже про те, що це дуже смачно і подобається дорослим і дітям. Але ви вже все це знаєте. Проте ви можете не знати, що желатин покращує стан суглобів.
Чому желатин покращує стан суглобів
- Можна успішно використовувати желатин як лікувальну добавку. Він допомагає відновити колаген у ваших суглобах, завдяки здатності синтезувати його в організмі. Таким чином, це також дає змогу зміцнити нігті та волосся.
- Завдяки вмісту фтору він також зберігає емаль ваших зубів та запобігає появі карієсу. Ви можете цього не знати, але желатин – чудова речовина.
- Насправді ви отримаєте користь від його амінокислот, якщо їсти його щодня, оскільки вони сприяють регенерації м’язової тканини.
- Желатин є джерелом кальцію, магнію, фосфору, кремнію. Ці мінерали допомагають відновити кісткову систему та хрящ. Ось чому ми вважаємо, що це найкращий союзник для ваших суглобів.
- Окрім того, желатин сприяє правильній регенерації кісток і шкіри. Після 25 років організм припиняє виробляти цю речовину. Отже, його споживання стає необхідним.
Це може вас зацікавити: 4 маски для омолодження шкіри на основі желатину
Майте на увазі, що результати ви отримаєте лише тоді, коли будете споживати його щодня. Ви повинні звернутися до лікаря, якщо відчуваєте сильний біль у суглобах, оскільки вам знадобиться точний діагноз. Як бачите, желатин – це лише доповнення, а не рішення цієї проблеми.
Рекомендована доза
Їсти желатин легко. Щоб відновити хрящі та кістки, а також збільшити швидкість регенерації суглобів, вам знадобиться лише 10 г на день. Ідеально їсти його на десерт. Крім того, ви можете їсти скільки завгодно, і вам не доведеться турбуватися про жир. Як ми вже згадували вище, ця речовина є чистим білком.
Завдяки неймовірному вмісту колагену в желатині він може сприяти зміцненню кісток, сухожиль, хрящів і зв’язок. Але ви повинні споживати його регулярно. Насправді він цілком доступний, тому ви та ваша сім’я можете робити це щодня.
Як споживати желатин
Перевірте також: Чудовий протизапальний засіб з медом, куркумою та желатином
Дієтологи також радять вживати його з фруктами. Досить просто приготувати мус або інший легкий десерт, який не містить рафінованого цукру.
Нарешті, не варто поєднувати його з такими фруктами, як ананас, папая, ківі або інжир. Це пояснюється тим, що всі вони містять ферменти, які нівелюють його вплив, запобігаючи затвердінню желатину в організмі. Це блокує його властивості та не сприяє підтримці та відновленню ваших суглобів.
- Meléndez-Hevia, E., De Paz-Lugo, P., Cornish-Bowden, A., & Cárdenas, M. L. (2009). A weak link in metabolism: the metabolic capacity for glycine biosynthesis does not satisfy the need for collagen synthesis. Journal of Biosciences. https://doi.org/10.1007/s12038-009-0100-9
- Lodish H, Berk A, Zipursky SL, et al. (2000). Collagen: The fibrous Proteins of the Matrix. In Molecular Cell Biology.
- Hegazy, E. M., & El-Sayed Khamis, N. H. (2014). Effect of fresh garlic and ginger on the shelf-life of Gelatin waste used for improvement of plant growth. World Applied Sciences Journal. https://doi.org/10.5829/idosi.wasj.2014.30.01.821
- Schauss, A. G., Stenehjem, J., Park, J., Endres, J. R., & Clewell, A. (2012). Effect of the novel low molecular weight hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, biocell collagen, on improving osteoarthritis-related symptoms: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf205295u