Желатин покращує стан суглобів

Регулярне споживання желатину та його добавок сприяє зміцненню кісток, сухожиль, хрящів і зв’язок завдяки вмісту колагену. Дізнайтеся, чому желатин покращує стан суглобів.
Желатин покращує стан суглобів

Останнє оновлення: 25 серпня, 2020

Желатин та його добавки – це чудові союзники здоров’я та краси, оскільки вони допомагають зберегти наші зуби та кістки. Крім того, він не містить жиру, і ви можете насолоджуватися ним як гарнір для багатьох страв. Не кажучи вже про те, що це дуже смачно і подобається дорослим і дітям. Але ви вже все це знаєте. Проте ви можете не знати, що желатин покращує стан суглобів.

Чому желатин покращує стан суглобів

як желатин покращує стан суглобів
Желатин – це білок, який отримують шляхом вилучення та перероблення колагену з шкіри та кісткової тканини. Він фактично складається з 90% білка, 2% мінеральних солей та 8% води.
  • Можна успішно використовувати желатин як лікувальну добавку. Він допомагає відновити колаген у ваших суглобах, завдяки здатності синтезувати його в організмі. Таким чином, це також дає змогу зміцнити нігті та волосся.
  • Завдяки вмісту фтору він також зберігає емаль ваших зубів та запобігає появі карієсу. Ви можете цього не знати, але желатин – чудова речовина.
  • Насправді ви отримаєте користь від його амінокислот, якщо їсти його щодня, оскільки вони сприяють регенерації м’язової тканини.
  • Желатин є джерелом кальцію, магнію, фосфору, кремнію. Ці мінерали допомагають відновити кісткову систему та хрящ. Ось чому ми вважаємо, що це найкращий союзник для ваших суглобів.
  • Окрім того, желатин сприяє правильній регенерації кісток і шкіри. Після 25 років організм припиняє виробляти цю речовину. Отже, його споживання стає необхідним.

Майте на увазі, що результати ви отримаєте лише тоді, коли будете споживати його щодня. Ви повинні звернутися до лікаря, якщо відчуваєте сильний біль у суглобах, оскільки вам знадобиться точний діагноз. Як бачите, желатин – це лише доповнення, а не рішення цієї проблеми.

Рекомендована доза

Їсти желатин легко. Щоб відновити хрящі та кістки, а також збільшити швидкість регенерації суглобів, вам знадобиться лише 10 г на день. Ідеально їсти його на десерт. Крім того, ви можете їсти скільки завгодно, і вам не доведеться турбуватися про жир. Як ми вже згадували вище, ця речовина є чистим білком.

Завдяки неймовірному вмісту колагену в желатині він може сприяти зміцненню кісток, сухожиль, хрящів і зв’язок. Але ви повинні споживати його регулярно. Насправді він цілком доступний, тому ви та ваша сім’я можете робити це щодня.

Як споживати желатин

як споживати желатин
Це правда, що ви можете споживати скільки завгодно, але однієї порції на день буде достатньо.

Дієтологи також радять вживати його з фруктами. Досить просто приготувати мус або інший легкий десерт, який не містить рафінованого цукру.

Нарешті, не варто поєднувати його з такими фруктами, як ананас, папая, ківі або інжир. Це пояснюється тим, що всі вони містять ферменти, які нівелюють його вплив, запобігаючи затвердінню желатину в організмі. Це блокує його властивості та не сприяє підтримці та відновленню ваших суглобів.



  • Meléndez-Hevia, E., De Paz-Lugo, P., Cornish-Bowden, A., & Cárdenas, M. L. (2009). A weak link in metabolism: the metabolic capacity for glycine biosynthesis does not satisfy the need for collagen synthesis. Journal of Biosciences. https://doi.org/10.1007/s12038-009-0100-9
  • Lodish H, Berk A, Zipursky SL, et al. (2000). Collagen: The fibrous Proteins of the Matrix. In Molecular Cell Biology.
  • Hegazy, E. M., & El-Sayed Khamis, N. H. (2014). Effect of fresh garlic and ginger on the shelf-life of Gelatin waste used for improvement of plant growth. World Applied Sciences Journal. https://doi.org/10.5829/idosi.wasj.2014.30.01.821
  • Schauss, A. G., Stenehjem, J., Park, J., Endres, J. R., & Clewell, A. (2012). Effect of the novel low molecular weight hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, biocell collagen, on improving osteoarthritis-related symptoms: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf205295u

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.