Лимонад з огірка, імбиру і м'яти

Домашній лимонад і ароматизована вода є прекрасною альтернативою звичайній воді. Вони допоможуть вам більш легко отримати рекомендований щоденний обсяг рідини.
Лимонад з огірка, імбиру і м'яти

Останнє оновлення: 03 лютого, 2019

Якщо ви сядете і подумаєте про властивості кожного окремо взятого інгредієнта, ви зрозумієте, що в цьому рецепті немає нічого шкідливого для вас. Цей лимонад з огірка, імбиру і м’яти не тільки позбавляє набридливого черевного жиру, але й також наповнює енергією. Навіть краще: це не всі переваги цього смачного напою. Дізнайтеся про решту з цієї статті.

Як приготувати лимонад з огірка, імбиру і м’яти?

Інгредієнти для цього чудового лимонаду, який ідеально підходить для теплої пори року:

  • 2 літри води
  • 1 середній огірок
  • 1 лимон
  • 1 чайна ложка свіжого тертого імбиру
  • 10 свіжих листочків м’яти

Очистіть огірок і наріжте його тонко, додайте до двох літрів води. Потім додайте нарізаний тонко лимон, тертий імбир і листя м’яти. Поставте в холодильник мінімум на 6 годин, бажано на ніч. Перед безпосереднім споживанням ви можете додати кілька кубиків льоду, якщо це дійсно спекотний день.

Пийте цей лимонад протягом дня, щоб отримати рекомендовану добову дозу води! Якщо ви дійсно намагаєтеся пити достатню кількість рідини, цей рецепт для вас. Носіть цей лимонад всюди в пластиковій пляшці.

Лимонад

Переваги огірка

Завдяки дуже високому вмісту води (96%) огірок чудово підходить для втрати ваги. Він має лише 20 калорій на кожні 100 грамів порції. Огірок ідеальний для боротьби з ожирінням, він також сприяє детоксикації організму й усуненню будь-яких набряків.

Очисні дієти, які містять огірок, допомагають запобігти затримці рідини і накопиченню надмірної сечової кислоти. Огірок також має проносні властивості, які очищають кишечник і видаляють слиз з його слизової оболонки.

Огірок не рекомендовано вживати людям, які часто страждають від діареї, слабкого шлунку або надлишку газів. Але огірок дуже зручний для захисту слизової оболонки шлунку і підтримки здорової кишкової флори.

Огірок

Властивості імбиру

Імбир має виняткові протизапальні властивості, які широко використовують у традиційній китайській медицині. Він допомагає боротися з різними розладами, такими як артрит, проблеми з травленням і диханням. Оскільки він має трохи пряний аромат, непогано споживати імбир в міру, в супроводі інших продуктів чи інгредієнтів.

Імбир багатий вітамінами, мінералами, ефірними оліями, амінокислотами і антиоксидантами. Він має незліченні переваги для організму. Наприклад, він може зменшити біль під час менструації, полегшити ревматизм, боротися із застудою і грипом, видалити мокротиння, покращити кровообіг і запобігти хворобам серця.

імбир
Імбир може також допомогти полегшити запаморочення. Він стимулює лібідо і є природним афродизіаком, а також природним і ефективним антидепресантом. Він допомагає боротися з передчасним старінням, знижує рівень стресу, знімає мігрені (шляхом блокування впливу простагландинів), запобігає деяким різновидам раку яєчників (у першу чергу, раку товстої кишки) і стимулює травлення.

Властивості м’яти

Ця дивна ароматична рослина має багато лікувальних властивостей. М’ята діє як спазмолітик в шлунково-кишковому тракті. Вона допомагає полегшити біль як знеболювальний засіб, зменшує запалення шкіри і слизових оболонок, очищає дихальну систему.

М’ята у складі чаю або смузі дуже розслабляє. Вона може поліпшити якість сну і надати почуття спокою. Вона запобігає стресу, поліпшує метеоризм, розслабляє м’язи і допомагає захистити слизову оболонку шлунку. М’ята прекрасно підходить для людей, які мають проблеми з травленням.

м'ята
Аскорбінова кислота, що міститься в м’яті, сприяє усуненню мокротиння, тому м’ята є потужним протизастійним засобом. Якщо у вас лихоманка, м’ята викличе потіння, щоб знизити температуру.

Вона також корисна для хворих, які страждають від астми, простої застуди, діареї або газів, а також хвороби Крона (адже вона зменшує подразнення кишківника). М’ята також зменшує блювоту і біль у животі, покращує кровообіг, запобігає неприємному запаху з рота.

Властивості лимона

Лимон є одним із фруктів, який містить найбільше вітаміну С, що робить його важливим компонентом для людей із застудою або грипом, а також для тих, хто просто хоче запобігти цим хворобам, тому що лимон зміцнює імунну систему. Окрім безлічі вітамінів, він допомагає вивести токсини з організму і є потужним антисептиком.

Непогано з’їсти лимон, коли ви втратили голос або коли у вас пневмонія, бронхіт, грип чи навіть астма. Він допомагає пом’якшити капіляри і кровоносні судини, які викликають дискомфорт, і рани починають гоїтися зсередини. Він також може допомогти в лікуванні високого кров’яного тиску.

лимони та лимонад

Цей цитрусовий фрукт багатий на мінерали, такі як калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, натрій і навіть фторид. Він також містить вітаміни, зокрема В1, щоб запобігти запаленню, серцевій недостатності та церебральному паралічу.

Лимон також допомагає боротися з лихоманкою, полегшує діабет і допомагає повернути роботу печінки, шлунку і сечового міхура в нормальний стан після хвороби. Він може запобігти утворенню каменів у нирках і допомагає розчинити ті, які вже наявні в нирках або сечовому міхурі.

Однак лимон не рекомендують вживати деяким людям. Тим, хто страждає від анемії, рахіту, запалення ясен, великої кількості порожнин у роті, стоматиту, фарингіту, безсоння, ацидозу, хронічних закрепів або пошкодження нервів, слід уникати цього фрукту.

Тепер ви знаєте, що цей лимонад з огірка, імбиру і м’яти є неймовірно корисним для вашого здоров’я. Цей смачний і свіжий напій для спекотного літнього дня зволожує і забезпечує здорову альтернативу для людей, яких не приваблює “звичайна” вода.



  • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
  • Dhanavade, M., Jalkute, C., … J. G.-B. J. of, & 2011, U. (2011). Study antimicrobial activity of lemon (Citrus lemon L.) peel extract. British Journal of Pharmacology and Toxicology. https://doi.org/10.1002/ajp.21003
  • Sari, A., Selim, N., Dilek, M., Aydogdu, T., Adibelli, Z., Büyükkaya, P., & Akpolat, T. (2012). Effect of lemon juice on blood pressure. Journal of Experimental and Clinical Medicine (Turkey). https://doi.org/10.5835/jecm.omu.29.01.010
  • Kaur, C., & Kapoor, H. C. (2002). Anti-oxidant activity and total phenolic content of some asian vegetables. International Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1046/j.1365-2621.2002.00552.x

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.