Logo image

7 продуктів для боротьби з запаленням печінки та підшлункової залози

3 хвилин
Чи змогли б ви відмовитись від шкідливої їжі? Боротьба з запаленням печінки та підшлункової залози - це не так вже й страшно, якщо споживати ці 7 продуктів.
7 продуктів для боротьби з запаленням печінки та підшлункової залози
Останнє оновлення: 30 листопада, 2018

Часто кажуть, що наш сучасний спосіб життя і дієта несумісні зі здоров’ям внутрішніх органів. Саме тому актуальною проблемою сьогодення є боротьба з запаленням печінки та підшлункової залози. 

Чим більше оброблена їжа, яку ви їсте, і чим далі вона від природного стану, тим більше проблем вона може спричинити для цих важливих та чутливих органів.

Справді, замисліться над своїми звичками хоч на хвилину: куріння, пасивний спосіб життя, споживання цукру, вибір магазинних соків замість натуральних фруктів…

Коли ви приходите додому втомленими з роботи, легко вибрати заморожену їжу, яка вже готова, а не присвятити кілька хвилин, щоб приготувати щось корисніше, свіжіше і з більшою кількістю поживних речовин.

Проте для підтримки правильного харчування потрібні час і сила волі.

Сьогодні ми пропонуємо вам почати краще піклуватися про своє здоров’я: додати ці казкові продукти до щоденного раціону, вони покращать стан підшлункової залози. Завдяки ї ви забудете, що таке боротьба з запаленням печінки.

Якщо ці два органи працюють належним чином, ви помітите це як всередині, так і зовні. Це варто зусиль!

1. Боротьба з запаленням печінки – буряковий та морквяний сік

Запалення печінки, відоме як гепатомегалія, – це розлад, пов’язаний з різними причинами. Це може бути надлишок жиру в організмі, вірус чи навіть гепатит.

Ваш лікар призначить найкраще лікування.

Однак важливо також піклувалися про свій раціон і пити натуральний сік, який також чудово підходить для підшлункової залози.

Ось дуже здоровий натуральний сік, який вам сподобається:

Інгредієнти

  • 1 буряк
  • 1 морквина
  • 5 столових ложок лимонного соку (50 мл)
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку треба ретельно вимити буряк і моркву, а потім розрізати їх на дрібні шматочки, щоб полегшити змішування.
  • Коли ви поєднаєте обидва продукти, додайте склянку води та лимонний сік.
  • Пийте вранці, щоб отримати найкращі переваги.

Читайте: Буряковий сік для мозку

2. Зелений чай

Зелений чай
Зелений чай – це ще один чудовий напій, яким ви повинні скористатися, щоб покращити здоров’я підшлункової залози та печінки.

Він не тільки допоможе вам боротися з запаленням, але й завдяки катехінам покращить загальну роботу печінки та підшлункової залози.

Цей напій також допомагає зменшити жир у печінці та покращує її регенерацію завдяки високому вмісту антиоксидантів.

Однак важливо споживали лише рекомендовану кількість: не пийте більше ніж одну склянку на день.

3. Авокадо

Авокадо багаті на глутатіон – небілковий трипептид, який походить від амінокислот і допомагає зменшити токсини у печінці та підшлунковій залозі.

І не забувайте, що авокадо багаті на мононенасичені жири, також відомі як “хороші жири”.

Вони піклуються про здоров’я стінок артерій та полегшують метаболізм поганого холестерину (ЛПНЩ).

Читайте: Переваги авокадо та 7 способів його використання. 

4. Оливкова олія для підшлункової залози та печінки

Оливкова олія для підшлункової залози та печінки
Органічні олії холодного віджиму, зокрема оливкова, конопляна та лляна, є чудовими союзниками для вашої печінки та підшлункової залози.

Однак пам’ятайте, що ви повинні споживати їх помірковано та у максимально натуральний спосіб: наприклад, приправте салат або пшеничні тости.

Це допоможе зменшити запалення в цих органах, очистити їх від шкідливих токсинів та оптимізувати роботу всього організму.

5. Альтернативні крупи

Під “альтернативними зернами” маємо на увазі джерела клітковини, білка та мінералів, які ми рідко використовуємо в повсякденному житті, але які мають багато переваг, ніж доступніші продукти.

Перловка, кіноа та гречка – чудові приклади цієї групи продуктів.

Ці зерна містять ферменти, які сприяють травленню, піклуються про рівень холестерину та ваше серце.

Не вагайтеся їх купувати, щоб отримати всі переваги.



  • Baladia, Eduard, Basulto, Julio, Manera, María, Martínez, Rodrigo, & Calbet, David. (2014). Efecto del consumo de té verde o extractos de té verde sobre el peso y la composición corporal: revisión sistemática y metanálisis. Nutrición Hospitalaria , 29 (3), 479-490. https://dx.doi.org/10.3305/NH.2014.29.3.7118
  • Cruzado, Martín, Pastor, Ana, Castro, Nino, & Cedrón, Juan Carlos. (2013). Determinación de compuestos fenólicos y actividad antioxidante de extractos de alcachofa (Cynara scolymus L.). Revista de la Sociedad Química del Perú, 79(1), 57-63.  http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1810-634X2013000100008&lng=es&tlng=.
  • García-Rodríguez, MC, Vilches-Larrea, RE, Nicolás-Méndez, T., & Altamirano-Lozano, MA. (2012). El té verde en la quimioprevención in vivo del daño genotóxico inducido por metales cancerígenos (cromo [VI]). Nutrición Hospitalaria , 27 (4), 1204-1212. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2012.27.4.5672
  • Gaucher, C., Boudier, A., Bonetti, J., Clarot, I., Leroy, P. y Parent, M. (2018). Glutatión: propiedades antioxidantes dedicadas a las nanotecnologías. Antioxidantes , 7 (5), 62. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5981248/
  • Lama Toro, Alexis. (2018). El debate sobre la importancia del colesterol LDL y el uso de estatinas. Revista Chilena de Cardiología , 37 (3), 217-219. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-85602018000300217
  • Leiva, Ana María, Martínez, María Adela, Cristi-Montero, Carlos, Salas, Carlos, Ramírez-Campillo, Rodrigo, Díaz Martínez, Ximena, Aguilar-Farías, Nicolás, & Celis-Morales, Carlos. (2017). El sedentarismo se asocia con un aumento de los factores de riesgo cardiovascular y metabólico independientes de los niveles de actividad física. Revista médica de Chile , 145 (4), 458-467. https://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872017000400006
  • Lenzi de Almeida, Kátia Calvi, Spreafico Fernandes, Flávia, Teles Boaventura, Gilson, & Guzmán-Silva, Maria Angélica. (2008). EFECTO DE LA Semilla de Linaza (Linum Usitatissimum) SOBRE EL CRECIMIENTO DE RATAS WISTAR. Revista Chilena de Nutrición , 35 (4), 443-451. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182008000500007
  • León Cam, Juan José. (2017). El aceite de Cannabis. Revista de la Sociedad Química del Perú, 83(3), 261-263.  http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1810-634X2017000300001&lng=es&tlng=es.
  • Souza, PALD, Marcadenti, A. y Portal, VL (2017). Efectos de los compuestos fenólicos del aceite de oliva sobre la inflamación en la prevención y tratamiento de la enfermedad arterial coronaria. Nutrientes , 9 (10), 1087. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5691704/
  • Zaveri, N. T. (2006). Green tea and its polyphenolic catechins: Medicinal uses in cancer and noncancer applications. In Life Sciences. http://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.006
  • Perea, J., & Subirats, J. (2005). La digestión. In Biología. ESO.
  • Posada, A. (2016). Las causas. ATLAS DE DIA.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.