8 чудових переваг соку з куркуми

Сік з куркуми - це протизапальний, очисний та сечогінний засіб. Цей неймовірний сік - велика допомога для боротьби з різними розладами, зокрема з артритом.
8 чудових переваг соку з куркуми

Останнє оновлення: 08 лютого, 2019

Куркума (Curcuma Longa) – лікарська рослина. Разом з імбиром вона належить до сімейства zingiberaceae. Її використовували в медицині впродовж сотень років. Вона дуже поживна і корисна для здоров’я.

Крім того, її часто додають як приправу до страв, яка надає їм яскравого жовто-оранжевого кольору.

Її також використовують у безлічі домашніх засобів як знеболювальну, протизапальну та антибактеріальну речовину.

Насправді, завдяки високій концентрації антиоксидантів, вітамінів і мінералів, її навіть вважають корисною для запобігання та лікування різних видів раку.

Найкраще те, що вона дуже універсальна і її можна додати до їжі різними способами, які дають змогу скористатися її властивостями.

Наприклад, можна пити лікувальний сік, який за умови регулярного споживання стимулює фізичне та розумове здоров’я.

Нижче ми розповімо вам, що він робить для організму, і як зробити його вдома за кілька простих кроків.

1. Куркума бореться з артритом

артрит
Передусім, люди з артритом можуть побачити хороші результати за регулярного споживання куркуми.

Цей напій концентрує потужні антиоксиданти та протизапальні властивості, які зменшують суглобовий біль та скутість.

2. Допомагає запобігти хворобі Альцгеймера

Куркумин – активна речовина в куркумі, яка зменшує запалення в мозку і зупиняє пошкодження клітин, заподіяне вільними радикалами.

Тому вона запобігає когнітивному погіршенню, пов’язаному з віком та хворобою Альцгеймера.

3. Знижує ризик виникнення раку

ракові клітини
Антиоксиданти, сконцентровані в куркумі, позитивно впливають на руйнування вільних радикалів та ненормальних клітин, пов’язаних з раком.

У цілому, ці молекули гальмують негативну дію токсинів в організмі та зупиняють прискорене зростання ракових клітин.

4. Бореться з розладами травлення

Натуральний сік з куркуми знижує симптоми розладу травлення та надмірну кислотність шлунку, запобігаючи виразкам та рефлюксу.

Крім того, він також підвищує метаболічний стан організму, покращує рух кишківника та сприяє правильному харчуванню.

5. Підтримує серцево-судинне здоров’я

Регулярне споживання соку з куркуми також є чудовим способом стримати рівень поганого рівня холестерину та тригліцеридів.

Його антиоксиданти сприяють усуненню цих ліпідів, що зберігаються в артеріях, і тому допомагають уникнути таких захворювань, як атеросклероз.

Куркума також корисна для контролю за формуванням артеріальних бляшок та таких розладів, як гіпертонія.

6. Підтримує здоров’я печінки

Крім того, ця спеція допомагає створити баланс між білірубіном і жовчю – двома важливими секретами для підтримання хорошого здоров’я печінки.

Її основні поживні речовини оптимізують роботу печінки, а також зменшують запалення, накопичення токсинів та жиру.

7. Запобігає передчасному старінню

обличчя
Цей натуральний напій не просто працює проти старіння клітин зсередини. Крім того, він допомагає, коли йдеться про запобігання ознакам передчасного старіння у шкірі та волоссі.

8. Регулює рівень цукру в крові

Нарешті, сік з куркуми навіть може допомогти пацієнтам з діабетом 2 типу завдяки здатності стимулювати метаболізм цукру в крові.

Склянка цього соку щодня значно знижує рівень цукру в крові.

Як можна зробити сік з куркуми вдома?

куркума та імбир
Звісно, є багато рецептів, щоб зробити сік з куркуми. Тут ми дамо вам рецепт з очисними та сечогінними властивостями.

Інгредієнти

  • 2 склянки води (500 мл)
  • 1 столова ложка порошкоподібної куркуми (10 г)
  • сік 2 лимонів
  • 2 столові ложки меду (50 г)

Приготування

  • По-перше, налийте дві склянки води в каструлю і кип’ятіть столову ложку куркуми.
  • Зніміть з вогню, почекайте кілька хвилин, потім додайте лимонний сік.
  • Охолоньте в холодильнику.
  • Коли охолоне, додайте мед, щоб підсолодити.
  • Пийте одну або дві склянки на день.

Протипоказання

  • Передусім, не перевищуйте рекомендовану кількість куркуми, оскільки це може вивести з ладу вашу травну систему.
  • Сік з куркуми не рекомендують споживати людям з каменями у жовчному міхурі, оскільки це може спричинити судоми.
  • Спитайте свого лікаря про те, чи варто пити сік з куркуми, якщо ви приймаєте антикоагулянти чи протизапальні речовини.


  • Chandran, B., & Goel, A. (2012). A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid arthritis. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.4639
  • Chainani-wu Nita, D.M.D., M.P.H., M. . (2003). Safety and Anti-Inflammatory Activity of Curcumin : The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/107555303321223035
  • Mishra, S., & Palanivelu, K. (2008). The effect of curcumin (turmeric) on Alzheimer′s disease : An overview. Annals of Indian Academy of Neurology. https://doi.org/10.4103/0972-2327.40220
  • Zhang, L., Fiala, M., Cashman, J., Sayre, J., Espinosa, A., Mahanian, M., … Rosenthal, M. (2006). Curcuminoids enhance amyloid-β uptake by macrophages of Alzheimer’s disease patients. Journal of Alzheimer’s Disease. https://doi.org/10.3233/JAD-2006-10101
  • Anand, P., Sundaram, C., Jhurani, S., Kunnumakkara, A. B., & Aggarwal, B. B. (2008). Curcumin and cancer: An “old-age” disease with an “age-old” solution. Cancer Letters. https://doi.org/10.1016/j.canlet.2008.03.025
  • Ravindran, J., Prasad, S., & Aggarwal, B. B. (2009). Curcumin and Cancer Cells: How Many Ways Can Curry Kill Tumor Cells Selectively? The AAPS Journal. https://doi.org/10.1208/s12248-009-9128-x
  • Wongcharoen, W., & Phrommintikul, A. (2009). The protective role of curcumin in cardiovascular diseases. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2009.01.073
  • Sikora, E., Scapagnini, G., & Barbagallo, M. (2010). Curcumin, inflammation, ageing and age-related diseases. Immunity and Ageing. https://doi.org/10.1186/1742-4933-7-1

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.