Хочеш краще спати – тримай часник під подушкою
Часник був відомий ще у давнину, його активно використовували як інгредієнт для сотні лікувальних засобів протягом декількох тисяч років.
Сьогодні ми розкажемо про найважливіші властивості часнику та цікаві методи лікування, які люди використовують щоб краще спати.
Часник тісно пов’язаний із цибулею і попри різкий запах цей продукт є найуживанішим у світі. У давнину його використовували з метою надання страві аромату, а також для відлякування шкідників і навіть демонів.
Тоді як деякі з повір’їв є марновірством, багато людей вірять в те, що часник допомагає усунути негативну енергію.
У будь-якому випадку ми знаємо, що часник багатий поживними речовинами та має чимало важливих лікувальних властивостей і переваг для здоров’я людини.
Нижче
Зацікавились?
Поживні властивості часнику
Часник містить значну кількість калорій: до 100 калорій в 100 грамах. Проте через те, що ми не споживаємо його у великій кількості, часник не може стати причиною зайвої ваги.
Часник містить комплекс складних вуглеводів та білків, що покращують фізичну та розумову діяльність.
Він забезпечує організм вітамінами групи B, а також такими мінералами, як натрій, калій та магній.
Проте його основні переваги пов’язані з високою концентрацією сірчаних сполук, наприклад, алліцину.
Основні переваги часнику
Насправді часник не вважають чудодійним засобом для організму, але багато його ефектів зробили цей продукт «супер’їжею» для споживання.
Його корисні сполуки ідеально лікують різні типи інфекцій, розлади метаболізму та проблеми з дихальною системою.
Фактично, антиоксиданти і протизапальні речовини, що містяться у часнику, роблять його дієвим засобом для боротьби із серцево-судинними захворюваннями.
Споживання часнику покращить еластичність артерій, зменшить рівень холестерину та збалансує рівень артеріального тиску.
Також покращиться приплив крові до окремих клітин організму, що допоможе запобігти передчасному старінню.
Часник наділений антибактеріальними та антисептичними властивостями, які спрацьовують швидше, ніж деякі синтетичні антибіотики.
Він є природнім сечогінним засобом, що бореться із затримкою рідини та запаленням тканин організму.
Крім того, той, хто часто їсть часник, швидше втрачає вагу.
Навіщо класти часник під подушку?
Тепер, коли ви дізнались про користь часнику, ми розкажемо вам про просту терапію, яка полягає у тому, щоб щоночі класти зубчик часнику під подушку.
Цей старий сімейний секрет використовували для поліпшення якості й міцності сну, особливо серед людей, які мають проблеми із засинанням.
Сірчані компоненти часнику разом із його різким запахом мають заспокійливий ефект, що допомагає поліпшити якість сну.
В стародавні часи вважали, що часник може захистити від злих духів. Ця безпека зумовлена вмістом такого природного компоненту, як цинк.
Можливо, через запах спочатку буде важко звикнути, але кілька днів потому це перестане бути проблемою і ви подякуєте за те, що отримали найкращий засіб від безсоння.
Більше того, часник чудово впливає на фізичне самопочуття, оскільки допомагає відновити енергію та зарядитись бадьорістю на наступний день.
Рекомендуємо цю терапію і радимо з’їдати принаймні зубчик часнику в день натщесерце з лимоном або без.
Природній лікувальний засіб із часнику щоб краще спати
Ще один цікавий спосіб скористатися перевагами часнику і відновити гарний сон – це приготувати натуральний напій, що має заспокійливі властивості.
Інгредієнти
- 1 склянка молока
- 1 зубчик часнику, вичавлений
- 1 чайна ложка меду
Спосіб приготування
- Змішайте часник з молоком в каструлі та доведіть до кипіння.
- Прокип’ятіть 3 хвилини, потім остудіть.
- Додайте мед та випийте.
- Треба пити цей напій за 30 хвилин до сну для найкращого результату.
Крім того, що часник є найкращою приправою, це дієвий засіб для забезпечення здоров’я та усунення проблем зі сном.
Часник можна подати по-різному, але завжди цікаво спробувати альтернативні методи лікування, скажімо, ті, що перераховані вище.
- Salehi B, Zucca P, Erdogan I. Allicin and health: A comprehensive review. Trends in Food Science & Technology. 2019; 86: 502-516.
- García Gómez L, Sánchez-Muniz F. Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). ALAN. 2000; 50(3): 1-23.
- Majewski M. Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny. 2014; 65(1):1-8.
- Sureda Gomila A, Marín Gómez A. Efectos del ajo sobre la tensión arterial. Universitat de les Illes Balears: 2016.