Лікування жирної печінки: неймовірні природні засоби
Жирна печінка – це оборотний стан, під час якого вакуолі вакцини з тригліцеридним жиром накопичуються в клітинах печінки. Лікування жирної печінки цілком можливе.
Наукове ім’я для жирової печінки – печінковий стеатоз, що характеризується накопиченням жиру в печінці. Залежно від тяжкості кожного випадку, це накопичення впливає на функції печінки, набряк і пошкодження тканин і клітин тіла.
Хворі можуть отримати цироз (хронічне захворювання) або рак печінки.
Є певні чинники ризику жирової печінки, що збільшують ризик:
- наявність діабету 2 типу або переддіабету
- ожиріння
- середній вік або старший (хоча діти та молоді люди можуть також страждати від цього захворювання)
- високий рівень жиру в крові, а також високий кров’яний тиск
Імбир для лікування жирної печінки
Він має бактерицидні властивості, очищає і покращує травну, дихальну і кровоносну системи. Імбир також є термогенним продуктом, який посилює метаболізм та сприяє спалюванню жиру.Імбир широко застосовують при захворюваннях шлунку, оскільки він бореться з метеоризмом, розладами травлення та нудотою, викликаною ліками проти раку, а також втратою апетиту. Він також допомагає перетравлювати жирну їжу.
Інгредієнти
- 1 корінь імбиру
- 2 склянки води (500 мл)
Підготовка
- Нагрійте 2 склянки води.
- Додайте 1 попередньо нарізаний корінь імбиру і доведіть до кипіння близько 10 хвилин.
- Після цього зніміть з вогню, дайте охолонути 15 хвилин, а потім пийте.
- Ми рекомендуємо пити його натщесерце 15 днів поспіль.
Дивіться також: Смузі з ананасом та імбиром для схуднення
Розторопша проти жирної печінки
Розторопша, також відома як Мар’їно гостропестро, – це трав’яниста рослина, яка цвіте з квітня по серпень.Окрім очищення печінки, вона також може допомогти уникнути утворення жовчних каменів. Вона сприяє зниженню рівня поганого холестерину (ЛПНЩ) та спаленню жирів.
Інгредієнти
- 3 розторопші
- 3 склянки води (750 мл)
Підготовка
- Покладіть обидва інгредієнти в горщик і варіть 15 хвилин.
- Після цього зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Пийте тричі на день до їди.
Чи знали ви? Токсичність печінки: ознаки, про які варто знати
Редька проти жирної печінки
Редька допомагає позбавити організм відходів, що накопичуються внаслідок вживання напівфабрикатів. Ці продукти мають велику кількість консервантів та харчових барвників, які виробляють нітрозаміни.Редька допомагає детоксикувати печінку, оскільки її діуретична дія допомагає очистити жовчний міхур. Крім того, редька відновлює і зцілює печінку.
Вона має жовчогінну дію, яка збільшує секрецію жовчі, тому вона може бути дуже корисною у випадках жовтяниці або поганого травлення жирів.
Завдяки своїм цілющим властивостям редька допоможе зберегти вашу печінку здоровою.
Інгредієнти
- 2 червоні редьки
- 1 склянка води (250 мл)
Підготовка
- Помістіть обидва інгредієнти в блендер та обробляйте одну хвилину, поки не отримаєте однорідну суміш.
- Пийте цей сік раз на день.
Якщо ви вирішите дотримуватися цього рецепту для лікування жирової печінки, Лікування жирної печінки передбачає виключення з раціону цих видів їжі (принаймні 15 днів):
- фаст-фуд
- молочні продукти
- газовані напої
- оброблені продукти
- жирна їжа
- зацукровані продукти
- алкоголь
- Gao, H., Guan, T., Li, C., Zuo, G., Yamahara, J., Wang, J., & Li, Y. (2012). Treatment with ginger ameliorates fructose-induced fatty liver and hypertriglyceridemia in rats: Modulation of the hepatic carbohydrate response element-binding protein-mediated pathway. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2012/570948
- Chang, W. C., Jia, H., Aw, W., Saito, K., Hasegawa, S., & Kato, H. (2014). Beneficial effects of soluble dietary Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) in the prevention of the onset of type 2 diabetes and non-alcoholic fatty liver disease in high-fructose diet-fed rats. British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1017/S0007114514001421
- Flora, K., Hahn, M., Rosen, H., & Benner, K. (1998). Milk thistle (Silybum marianum) for the therapy of liver disease. American Journal of Gastroenterology. https://doi.org/10.1111/j.1572-0241.1998.00139.x