Надзвичайна користь від пива
Пиво є одним з найбільш популярних напоїв у світі, його зазвичай п’ють разом з друзями після важкого робочого дня в офісі або на пляжі, насолоджуючись видом на океан. Більш того, чи знаєте ви яка користь від пива для здоров’я, якщо пити його в помірних кількостях?
У цій статті, ми поділимося з вами деякими перевагами, про які ви могли і не знати. Крім того, ці вигоди можуть допомогти не тільки здоров’ю, але й красі.
Користь від пива для здоров’я та краси
Захищає від серцево-судинних захворювань
Помірне споживання пива може мати протизапальну дію, значно збільшуювати “хороший” холестерин і допомагати боротися з деякими захворюваннями серця. Тож бокал пива щодня може допомогти серцю.
Зміцнює кістки
Багато досліджень показали, що пиво (та інші напої з низьким вмістом алкоголю) може мати позитивний вплив на здоров’я кісток.
Це пов’язано з тим, що воно містить кремній – мінерал, який допомагає поліпшити щільність кісткової тканини і запобігає втраті кісткової маси. Крім того, воно містить природні фітоестрогени, корисні для профілактики остеопорозу і ослаблення симптомів менопаузи.
Захищає від нейродегенеративних захворювань
Наукові дослідження показали, що ті, хто п’ють пиво в помірних кількостях, рідше страждають від хвороби Альцгеймера.
Знову ж, це відбувається завдяки кремнію, який здатний знизити рівень токсичних металів, які накопичуються в організмі і викликають дегенеративні захворювання. Водночас, пиво покращує пам’ять і концентрацію.
Гальмує рак
Серед основних компонентів пива – ксантогумол – поліфенол, який міститься в хмелі. Це антиоксидант, який пригнічує і запобігає формуванню ракових клітин, це ніби хіміопрофілактика від деяких видів раку.
Зміцнює імунну систему
Пиво має потенціал для поліпшення імунної системи, запобігаючи інфекційним захворюванням, таким як застуда або герпес. Принаймні, в деяких випадках, воно запобігає серйозним і тривалим симптомам. Старий домашній засіб з Німеччини: пити тепле пиво, коли у вас застуда, оскільки воно прочищає ніс і покращує кровообіг.
Має протизапальні властивості
Різниця між пивом та іншими алкогольними напоями полягає в тому, що основним інгредієнтом в ньому є хміль. Цей компонент має протизапальні й антибактеріальні властивості, які допомагають запобігти захворюванням, пов’язаним зі старінням.
Покращує роботу шлунку
Якщо ви страждаєте від шлункових проблем, пиво може спрацювати як натуральний засіб. Споживання пива або сидру чи вина в помірних кількостях збільшує шлункові кислоти, які можуть прискорити спорожнення шлунка, знижуючи ризик зараження бактерією Helicobacter Pylori, яка може викликати гастродуоденальну виразку.
Усуває закрепи
Було доведено, що споживання клітковини усуває закрепи, а також зменшує “поганий” холестерин. З ячменю пива ви можете отримати щоденну норму розчинної клітковини, що робить його кращим напоєм (після води) для харчування.
Потужний сечогінний засіб
Коли ви починаєте пити пиво, у вас майже одразу виникає потреба сходити в туалет. Це тому, що воно складається з води на 90%, містить небагато натрію (який усуває затримку рідини і запобігає проблемам з нирками) і має високий рівень калію.
Знижує ризик катаракти
Пиво корисне для зору, але воно найкорисніше для тих, у кого є родичі з катарактою. Споживання бокалу пива щодня, непогано впливає на діабетиків, наприклад, тому що допомагає зберегти хороший зір і запобігти глаукомі (знижує внутрішньоочний тиск). Для цього більше підходить темне пиво, ніж світле.
Запобігає анемії
Воно добре для жінок в період менопаузи, коли недостатньо поживних речовин. Флавоноїди в пиві є потужними антиоксидантами, які підвищують клітинну активність і поліпшують рівень заліза.
Забезпечує багато енергії
Завдяки великій кількості вітаміну B, пиво може дати вам відчуття, ніби у вас більше енергії, щоб бути більш активними в роботі або навчанні. Це стає очевидним кожного разу, коли ви випиваєте бокал пива. Його поживні речовини зміцнюють нервову систему і відновлюють клітини.
Покращує шкіру
У Нью-Йорку відкрили незвичний спа-салон, де ви можете скористатися всіма перевагами пива. Наприклад, клієнти занурюються у ванну з темним пивом. В інших країнах, таких як Німеччина, Австрія та Чеська Республіка, перейняли аналогічні тенденції і роблять маски з пивом для обличчя.
Цей метод ефективний завдяки вітамінам, які містяться в пиві і поліпшують здоров’я і пігменти дерми, щоб шкіра була молодшою, гладкою і більш пружною.
Покращує стан волосся
Кетрін Зета-Джонс, відома кінозірка, демонструє дива використання пива для волосся. В одному з інтерв’ю вона заявила, що цей природний засіб робить волосся яскравим і м’яким, хоча недоліком є те, що запах пива затримується (але його можна приховати парфумами). Такий ефект можливий завдяки вітаміну В і білкам, які містяться в пиві.
Розслабляє ноги
Коли ви приходите втомлені додому після довгого робочого дня, немає нічого кращого, ніж повернутися додому і покласти ноги в ємність з водою і мінеральною сіллю. Якщо ви використаєте холодне пиво замість води, бульбашки створять дуже розслаблюючий ефект.
Тим не менш, є дві проблеми: по-перше, ваші ноги будуть потім липкими, а по-друге, ви не зможете випити пиво.
- de Gaetano, G., Costanzo, S., Di Castelnuovo, A., Badimon, L., Bejko, D., Alkerwi, A., … Iacoviello, L. (2016). Effects of moderate beer consumption on health and disease: A consensus document. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2016.03.007
- Gerhäuser, C. (2005). Beer constituents as potential cancer chemopreventive agents. European Journal of Cancer. https://doi.org/10.1016/j.ejca.2005.04.012
- Medina, T. P., Fernández-Durán, N. de A., Sánchez, A. P., & González, L. S. (2015). Beneficios del consumo moderado de cerveza en las diferentes etapas de la vida de la mujer. Nutricion Hospitalaria. https://doi.org/10.3305/nh.2015.32.sup1.9476
- Sohrabvandi, S., Mortazavian, A. M., & Rezaei, K. (2012). Health-related aspects of beer: A review. International Journal of Food Properties. https://doi.org/10.1080/10942912.2010.487627
- Stevens, J. F., & Page, J. E. (2004). Xanthohumol and related prenylflavonoids from hops and beer: To your good health! Phytochemistry. https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2004.04.025