Найкращий спосіб пити пиво
Ми любимо холодне пиво! Іноді п’ємо його і почуваємося трохи винними: якщо я вип’ю, я погладшаю? Це погано для моєї дієти? Ось деякі з найпоширеніших питань, які ми ставимо, коли йдеться про пиво.
Сьогодні для вашого спокою ми хочемо розповісти вам всю правду про пиво. Спочатку слід наголосити: воно не спричиняє набирання ваги, поки ви п’єте його в помірних кількостях.
1. Якщо я на дієті, чи можна пити пиво?
Пиво – це напій, яким ми насолоджуємося на багатьох заходах з родиною та друзями. Загалом, ми не п’ємо його кожного дня, а коли атмосфера святкова і розслаблена.Цей тисячолітній напій має привабливий колір бурштину і зроблений з ячменю та інших зернових. Як відомо, воно має певний відсоток алкоголю, тому його завжди слід пити в помірних кількостях. Але що станеться, якщо пити пиво у вихідні? Чи можна дозволити собі це задоволення і не набрати вагу? Ми пояснимо.
- Воно містить мало калорій і насичених жирів. Точна кількість становить 43 калорії на 100 мл. Тож якщо ви вип’єте склянку 250 мл, то отримаєте лише 90 калорій.
- Що це означає? Ви можете пити його в помірних кількостях. Майте на увазі, що іноді ви п’єте чимало газованих напоїв, які мають набагато більше калорій.
- Дієтологи кажуть, що найкраще пити пиво з обережністю. Якщо ви полюбляєте цей напій і споживаєте його щодня, спробуйте пити трохи менше, ніж келих, тобто, 200 мл. Ви вже знаєте, що з кожною склянкою ви отримуєте 90 калорій, тож варто буде позбутися їх за допомогою фізичних вправ або прогулянки. Через вміст калорій і алкоголю не рекомендують пити більше, хоча ви можете його споживати в гостях.
- Ми повинні також відзначити, що найкорисніше пиво – те, що зроблене природним і традиційним шляхом. Якщо вам цікаво, який різновид найкорисніший, то це темне: воно зроблене з солоду і хмелю і багате на залізо.
2. Які переваги споживання пива?
1. Запобігає появі каменів у нирках
Не варто забувати, одна з найбільших переваг пива – сечогінний ефект! Помірне споживання захистить вас на 40% від страждань внаслідок проблем із нирками і каменів.
2. Покращує травлення
Чи знаєте ви, який сорт пива може допомогти поліпшити травлення? Темне пиво. Окрім заліза, воно містить більше клітковини, а тому покращує кишковий процес, що запобігає проблемам зі шлунком і кишечником. Хіба це не чудово?
3. Бореться з “поганим” холестерином
Як ви вже знаєте, пиво багате на клітковину, яка дозволяє зберегти на належному рівні ЛПНЩ, тобто “поганий” холестерин.
4. Багате на вітаміни (В1, В2, В6 і В12)
Люди, які п’ють пиво регулярно і помірно, отримують на 30% більше вітамінів групи B, ніж ті, хто не п’є його. Ці вітаміни дозволяють вам мати більше енергії, зміцнюють кістки та м’язи, а також допомагають засвоїти еритроцити.
5. Покращує здоров’я кісток
Це правда: споживання пива допоможе зберегти хороший рівень кремнію, що також забезпечує здоров’я кісток і мінеральну щільність.
6. Поліпшує сон
Ви знаєте, чим це зумовлено? Великим рівнем лактофлавіну, який сприяє гарному сну.
7. Запобігає утворенню тромбів
Воно підвищує циркуляцію крові, що запобігає утворенню тромбів.
8. Зміцнює імунну систему
Цей напій багатий на вітаміни й антиоксиданти, які чудово підходять для зміцнення імунітету. Якщо ви питимете його в міру, наприклад, 2-3 склянки на тиждень, то уникнете застуд, болю в м’язах або суглобах, а також поліпшите здоров’я серця. Це неймовірно!
3. Що краще: пиво чи червоне вино?
Дієтологи кажуть, що обидва напої корисні лише тоді, коли ви п’єте їх в помірних кількостях. Інакше кажучи, не більше ніж один келих щодня. Ось їхні відмінності, тож ви можете зробити власний вибір:- Вино: келих червоного вина поліпшить здоров’я серцево-судинної системи краще, ніж пиво. Воно також має багато більше антиоксидантів, таких як поліфеноли. У ньому більш високий вміст калію і магнію.
- Пиво: містить більше вітамінів, поживних речовин і розчинної клітковини, ніж вино. Також майте на увазі, що воно містить менше алкоголю.
Таким чином, вибір залежить від ваших уподобань. Ви можете комбінувати їх протягом тижня, відповідно до страв і особистих подій, але знайте міру!
- Díaz Curiel, M. and Torrijos Eslava, A. (2012). Acción de la cerveza sobre el hueso. Universidad Autónoma de Madrid y Hospital Universitario La Paz. https://www.redalyc.org/pdf/3609/360933655006.pdf
- Rehm J. The risk associated with alcohol use and alcoholism. Alcohol Research and Health. 2011. 34 (2): 135-143.
- Romeo J, González-Gross M, et al. Efectos of moderate beer consumption on blood lipid profile in healthy Spanish adults. Nutrition, metabolism and cardiovascular disease. Junio 2008. 18 (5): 365-72.
- Santiago Sánchez, I. (2008). Evaluación nutrimental del sedimento de cerveza elaborada con cebada maltera. Licenciatura. Universidad Autónoma del Estado de Hidalgo. http://dgsa.uaeh.edu.mx:8080/bibliotecadigital/bitstream/handle/231104/1695/Evaluaci%F3n%20nutrimental%20del%20sedimento%20de%20cerveza%20elaborada%20con%20cebada%20maltera.pdf?sequence=1
- Spaggiari G, Cignarelli C, et al. To beer or not to beer: A meta-analysis of the effects of beer consumption on cardiovascular health. Plos One. Junio 2020. 15 (6): e0233619.
- Gacimartín García, R. M. Aspectos sociales de la enfermedad cardiovascular. Chap www.fbbva.es/microsites/salud_cardio/mult/fbbva_libroCorazon_cap69.pdf
- Olalla, J., & de España, S. G. D. C. (2002). La cerveza, un alimento con propiedades funcionales. Madrid, España. http://usuaris.tinet.org/jcpulido/cerveza_salud.pdf
- Piano, J. A., Guijarro, M. C., Garrido, L. F., & Barea, J. A. (2003). Cerveza y nutrición. Spin Cero, (7), 49-57. http://www.geocities.ws/quimesca/articulos/cerveza.pdf
- Sánchez, C. L., Franco, L., Bravo, R., Rubio, C., Rodríguez, A. B., Barriga, C., & Cubero, J. (2010). Cerveza y salud, beneficios en el sueño. Revista Española de Nutrición Comunitaria, 16(3), 160-163. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S113530741070034X
- Pérez Medina, T., Argila Fernández-Durán, N. D., Pereira Sánchez, A., & Serrano González, L. (2015). Beneficios del consumo moderado de cerveza en las diferentes etapas de la vida de la mujer. Nutricion Hospitalaria. https://www.redalyc.org/pdf/3092/309243316007.pdf