9 переваг помірного споживання пива

Оскільки пиво є натуральним продуктом, воно може допомогти поліпшити здоров'я у багатьох аспектах, але тільки тоді, коли ви питимете не більше 2 келихів на день.
9 переваг помірного споживання пива

Останнє оновлення: 12 лютого, 2019

Пиво є традиційним напоєм, який споживають у сотнях країн по всьому світу. Завдяки смаку та свіжому ефекту воно є найпривабливішим у спекотні дні для зустрічей з друзями або після закінчення робочого дня.

Так само, як з іншими алкогольними напоями, пиво в надлишку може бути шкідливим для здоров’я.

Але було доведено, що завдяки поживним властивостям помірне споживання пива має різні переваги для організму.

Хоча багато людей не знають про це, пиво містить тільки 45 калорій на 100 мл, а також є джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Отже, сьогодні ми хочемо розглянути 9 основних переваг пива, щоб нагадати вам час від часу його пити.

1. Пиво зміцнює кістки

zmitshyuye-kistky

Пиво містить велику кількість цього мінералу, що допомагає збільшити щільність кісток у літніх людей.

Але споживання більш ніж 2 келихів на день також пов’язане зі збільшенням ризику переломів кісток.

2. Підтримує здоров’я нирок

Одна з причин, чому ви відчуваєте бажання помочитися після того, як вип’єте цей напій, – його сечогінна дія.

Оскільки воно складається на 90% з води, містить мало натрію і багато калію, пиво стимулює виведення нерозподіленої рідини.

Крім того, завдяки хмелю пиво в помірних кількостях знижує до 40% ризик появи каменів у нирках.

3. Запобігає нейродегенеративним захворюванням

zapobihaye-nejrodeheneratyvnym-zakhvoruyvannyam

Кремній, що міститься в пиві, допомагає усунути токсичні метали, які пов’язані з різними дегенеративними захворюваннями.

4. Має антиканцерогенну дію

Відомо, що один з поліфенолів в пиві (ксантогумол) є потужним антиоксидантом, який запобігає розмноженню ракових клітин.

Цей похідний хмелю можна використати як профілактичний засіб проти раку передміхурової залози та товстої кишки.

Пиво також містить поживні речовини, які доповнюють жіночі гормональні препарати.

5. Має протизапальну дію

zhinka-bil-u-kolini

Ця активна сполука може істотно допомогти в боротьбі з артритом та іншими захворюваннями, викликаними надмірним запаленням.

6. Покращує травлення

Клітковина і протизапальні властивості пива зумовлюють його користь для травлення.

Оскільки це ферментована рідина, вона допомагає стимулювати хороші бактерії для кишкової флори, а також балансує рН шлунка.

Пиво можна використати для боротьби з газами, запаленням і болем. Це також прекрасний засіб від закрепів завдяки клітковині.

7. Багате на вітаміни й мінерали

Окрім води та дріжджів для приготування пива використовують зернові, як-от ячмінь і пшеницю. Зернові сповнені поживних речовин, які переносять процес пивоваріння. Вони також посилюються в процесі ферментації і фільтрації.

Пиво є природним джерелом:

  • вітамінів групи В (зокрема фолієвої кислоти)
  • мінералів (кремнію, калію, магнію, кальцію, селену)
  • клітковини

8. Контролює холестерин

boretsya-z-kholesterynom

Люди, які п’ють алкогольні напої в помірних кількостях, мають вищий рівень хорошого холестерину.

Цей тип здорового жиру зменшує надлишок ліпідів в крові, що запобігає закупорці.

Пиво також знижує рівень фібриногену – білку, який підвищує згортання крові.

Крім того, завдяки своїм поліфенолам пиво допомагає контролювати високий кров’яний тиск і захищає здоров’я серця.

9. Запобігає старінню

Активні сполуки в пиві контролюють запальний процес в організмі та зменшують імовірність розвитку хронічних захворювань.

Воно також містить велику кількість антиоксидантів – молекул, які здатні запобігати окисному пошкодженню, викликаному вільними радикалами.

Таким чином, навіть якщо це алкогольний напій, невелика кількість пива корисна для організму.

Насолоджуйтеся спокійним моментом релаксації або додайте його до раціону кілька разів на тиждень.

Це може вас зацікавити ...
Імбирне пиво для зниження рівня холестерину і цукру в крові
Моє здоров'я
Написав та перевірив Моє здоров'я
Імбирне пиво для зниження рівня холестерину і цукру в крові

Чи знаєте ви, що імбирне пиво в помірних кількостях корисне для вашого здоров'я? Воно регулює мікрофлору кишківника і поліпшує здоров'я травної сис...



  •  О.В. Швець. (2010). Користь та ризик від кофеїну та напоїв, які містять кофеїн.Точка зору.
  •  В. Шивельбуш (2007). Смаки раю: Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів.Критика.

Зміст цієї публікації носить виключно інформаційний характер. Ні в якому разі не можна використовувати для постановки або заміни медичного діагнозу, самого лікування або рекомендацій спеціаліста. Якщо у вас виникли запитання чи сумніви, зверніться до перевіреного спеціаліста та отримайте його схвалення перед початком будь-якої процедури.