Натуральні засоби з гвоздикою для поліпшення травлення
Гвоздику зазичай використовують для кулінарних цілей, але вона також має багато лікарських переваг. Звісно, ви клали її в різноманітні страви, але чи знаєте ви про натуральні засоби з гвоздикою для поліпшення травлення?
Гвоздика має знеболювальні, спазмолітичні, антибактеріальні та анестезійні властивості. Використання природних засобів, які містять гвоздику, корисне для травної системи. Вона полегшує біль, зменшує набряк і бореться з інфекцією.
Застосування засобів, таких як трав’яні чаї або настої з гвоздикою, покращує симптоми таких проблем, як гази, нудота та блювота, викликані розладами травленням. Користь зумовлена сполукою євгенолом, яка міститься у гвоздиці.
Які властивості євгенолу?
Євгенол відповідає за сильний аромат гвоздики. Цей компонент є прекрасним антиоксидантом, який затримує клітинне старіння та бореться з печією. Це жовта жирна рідина з сильним запахом. Євгенол також є в інших рослинах, таких як перець, базилік, куркума, лавровий лист та кориця, але гвоздика має його набагато більше.
Це корисно для лікування травних проблем, респіраторних інфекцій та зубного болю. Гвоздика може бути використана внутрішньо та зовнішньо, хоча здебільшого люди використовують її внутрішньо. Крім того, вона має флавоноїди. Ось декілька інших її ключових властивостей:
- анестетик
- протинабряковий засіб
- антацид
- антивірусний засіб
- антиоксидант
- гастропротекторний та гастрорегенеративний засіб
- противірусний засіб
- антисептик
Однак, попри багато переваг, ви повинні бути обережними, споживаючи євгенол, оскільки він досить токсичний у великих дозах, особливо у складі ефірної олії. Це не призначено для вагітних жінок, немовлят та дітей віком до 6 років.
Прочитайте цю статтю також: 5 спецій для очищення організму від токсинів
Як використовувати натуральні засоби з гвоздикою для поліпшення травлення
Є кілька способів використання гвоздики для лікування травлення або для приготування їжі. Все залежить від уподобань та рівня толерантності до спецій, оскільки вона має дуже сильний запах і присмак. Ось деякі природні засоби, які ви можете зробити з гвоздикою:
Чай з гвоздикою
Чай з гвоздикою змащує травний тракт і стимулює правильну роботу травної системи. Крім того, він допомагає збільшити кровообіг і боротися з неприємним запахом, також відомим як галітоз.
Одна з найпоширеніших причин неприємного запаху з рота – це проблеми зі шлунком, а гвоздика усуває їх безпосередньо в травній системі. Крім того, завдяки своєму аромату вона одразу ж освіжає дихання, тому що чай бореться з бактеріями, коли він потрапляє до рота.
- Щоб зробити цей чай, усе, що вам потрібно зробити, – це подрібнити гвоздику і закип’ятити отриманий порошок у воді.
- Ви можете пити його вранці та ввечері у дні, коли відчуваєте дискомфорт.
Ціла гвоздика
Ви можете використовувати її для приготування їжі або просто пережовувати її. Пережовування збільшує секрецію слини, а також виробляє рідини, необхідні для травлення.Ефірна олія гвоздики
Ефірну олію гвоздики отримують шляхом змішування оливкової олії та гвоздики в пляшці і настоювання протягом декількох тижнів. Як ми вже зазначали, не варто приймати її в чистому вигляді або споживати занадто багато, оскільки це може бути токсичним.
- Щоб полегшити блювоту та нудоту, додайте 3 краплі в склянку води (200 мл).
Настій гвоздики
Його готують аналогічно до чаю, але з цілих гвоздик. Він допомагає боротися з закрепами та стимулює травну активність. Ви можете пити чашку цього настою після кожного прийому їжі, поки ви не зникне дискомфорт.
Природа пропонує нескінченну кількість дуже корисних лікарських засобів для вашого тіла, тому рекомендуємо доповнити свої ліки цими природними засобами. Хоча гвоздика не здатна лікувати травні порушення, вона може полегшити деякі симптоми.
Не забудьте регулярно відвідувати свого лікаря і правильно харчуватися. У більшості випадків ви можете уникнути розладів травлення зі збалансованою дієтою, вільною від продуктів, які подразнюють шлунок. Зверніть увагу на продукти, які змушують вас почуватися погано, і уникайте їх. Спробуйте ці засоби з гвоздикою для поліпшення травлення.
- Fitomed. (2003). Clavo de olor.
- Gamboa, J. M., & Vásquez, M. N. (2015). Efecto del aceite esencial de Syzygium aromaticum sobre la supervivencia de Salmonella typhi , Salmonella paratyphi A y Bacillus cereus. Rebiolest.
- Agilar Gonzales, A. E., & Lopez Malo, A. (2013). Extractos y aceite esencial del clavo de olor (Syzygium aromaticum) y su potencial aplicación como agentes antimicrobianos en alimentos. Departamento de Ingeniería Química, Alimentos y Ambiental.