Шість соків та смузі для виведення токсинів
Погане харчування і малорухливий спосіб життя сприяють накопиченню великої кількості токсинів в організмі, які можуть почати серйозно впливати на здоров’я людини протягом довгого часу. Ці види речовин, як правило, довго зберігаються в основних органах і починають погіршувати загальний стан здоров’я клітин, яке може з часом стати ще гіршим, якщо не вжити належних заходів для виведення токсинів.
Ми всі схильні до накопичення токсинів в нашому організмі, а ще більше до цього схильні люди, які ведуть нездоровий спосіб життя. Саме тому деякі експерти рекомендують робити принаймні дві процедури очищення організму на рік як людям із шкідливими звичками так і без них. Робити це необхідно за допомогою очисних дієт та вироблення здорових звичок, які активують обмін речовин і сприяють виведенню всіх відходів та шкідливих речовин з організму людини.
Щоб допомогти цьому процесу очищення, ми можемо рекомендувати вам найкращі очисні соки і смузі для виведення токсинів природним способом, а також ці напої допоможуть вам активувати захисні системи, які допоможуть вашому організму залишатись здоровим.
Смузі з персика для виведення токсинів
Цей коктейль має дуже смачний аромат, зволожувальні, в’язкі та антиоксидантні властивості, підвищує рівень виведення токсинів, покращує кровообіг і допомагає запобігти раку товстої кишки, простати та легенів.
Інгредієнти
- 2 персики
- 1 чашка знежиреного молока
- 1/2 чайної ложки ваніліну
- 6 горішків мигдалю
- 1 чайна ложка бджолиного меду
Як приготувати:
Очистіть та розділіть персики, а потім змішайте їх у блендері з іншими інгредієнтами. Змішуйте на високих обертах, а потім подавайте до столу і пийте його бажано на голодний шлунок.
Смузі з ананасу
Ананас відомий його очисними, антиоксидантними та зволожувальними властивостями. До того ж, він добре регулює метаболізм. Цей смачний коктейль прекрасно підходить для усунення токсинів, тому що крім ананаса, він містить інші інгредієнти, які очищають організм, покращують обмін речовин, полегшують ліквідацію токсинів, а також допоможуть вам схуднути.
Інгредієнти:
- Скибочка ананаса
- Стебло селери
- Грейпфрут
- 1/2 груші
- 1 столова ложка бджолиного меду
Як приготувати:
Вимийте фрукти та овочі, перш ніж їх добре змішувати. Вичавте сік з грейпфрута, а потім змішайте його з іншими інгредієнтами в блендері. Після того, як коктейль готовий, ви можете насолоджуватися ним в будь-який час дня.
Сік селери
Цей сік не може мати такого ж приємного смаку та аромату як вище описані коктейлі, однак селера володіє очисними властивостями та властивостями детоксикації, які допомагають ефективному і швидкому виведенню токсинів.
Інгредієнти:
- 3 стебла селери
- 1 столова ложка меду
- 1 склянка води
Як приготувати:
Помістіть всі інгредієнти в блендер, змішайте добре, процідіть та подавайте до столу. Пийте сік щодня протягом тижня.
Апельсиновий і яблучний сік
Через його високий вміст клітковини та вітаміну С, цей сік значно покращує виведення токсинів і добре допомагає зміцнити імунітет організму.
Інгредієнти:
- 4 апельсини
- 2 яблука
- 1/2 літра води
Як приготувати:
Вичавте сік з апельсинів, а потім змішати його у блендері з неочищеними яблуками і півлітри води. Пийте склянку цього соку після кожного прийому їжі протягом тижня.
Смузі з яблука та малини
Крім того, що це дуже потужний засіб для виведення токсинів, цей коктейл також покращує травлення, бореться із затримкою рідини і регулює обмін речовин. Завдяки своїм властивостям, цей сік рекомендований для процедури детоксикації організму, для боротьби з ожирінням, та ревматичними захворюваннями.
Інгредієнти:
- 2 великі яблука
- 1/2 чашки малини
- 1 чашка води
Як приготувати:
Вимийте яблука та добре їх очистіть. Покладіть малину у блендер та додайте шматочки яблук і склянку води. Змішайте всі інгредієнти добре протягом декількох хвилин і пийте цей коктейль три рази на тиждень.
Смузі з мангольду
Зелені коктейлі як правило, не мають такого ж смачного та запашного аромату, як решта фруктових коктейлів, але їх властивості, як правило, кращі та більш ефективні. Цей коктейль поєднує деякі овочі з дуже необхідними вітамінами та мінералами для організму, які окрім усунення токсинів, ще й зміцнюють імунітет і запобігають багатьом захворюванням.
Інгредієнти:
- 1 жменя мангольду
- 1 жменя петрушки
- 2 банани
- Сік з половини лимона
- 2 склянки води
Як приготувати:
Покладіть всі інгредієнти у блендер і змішуйте їх протягом декількох хвилин, поки ви не отримаєте правильну густину напою. Ми рекомендуємо пити цей коктейль свіжим, щоб отримати максимальну віддачу від всіх його поживних речовин. Для того, щоб добре очистити організм, необхідно пити цей коктейль протягом тижня.
Ми сподіваємося, що вам сподобаються ці шість соків та смузі для виведення токсинів природним способом. Проте, пам’ятайте, щоб почати жити більш здоровим життям краще облиште усі шкідливі звички, вживайте здорову їжу та займайтесь фізичними вправами! За таких умов рекомендовані нами соки та смузі принесуть вам ще більше користі і ви зможете насолоджуватись повноцінним, здоровим життям.
- Batool, M., Ranjha, M. M. A. N., Roobab, U., Manzoor, M. F., Farooq, U., Nadeem, H. R., Nadeem, M., Kanwal, R., AbdElgawad, H., Al Jaouni, S. K., Selim, S., & Ibrahim, S. A. (2022). Nutritional Value, Phytochemical Potential, and Therapeutic Benefits of Pumpkin (Cucurbita sp.). Plants (Basel, Switzerland), 11(11), 1394. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9182978/
- Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition journal, 3, 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442131/
- Chen, L., Zhu, Y., Hu, Z., Wu, S., & Jin, C. (2021). Beetroot as a functional food with huge health benefits: Antioxidant, antitumor, physical function, and chronic metabolomics activity. Food science & nutrition, 9(11), 6406–6420. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8565237/
- National Center for Complementary and Integrative Health. (2019). “detoxes” and “cleanses”: What you need to know. (2019). https://www.nccih.nih.gov/health/detoxes-and-cleanses-what-you-need-to-know
- Ivanova, N. N., Khomich, L. M., Perova, I. B., & Eller, K. I. (2019). Voprosy pitaniia, 88(2), 73–82. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31233691/
- Khomich, L. M., Perova, I. B., & Eller, K. I. (2019). Voprosy pitaniia, 88(6), 100–109. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31860205/
- Kooti, W., & Daraei, N. (2017). A Review of the Antioxidant Activity of Celery ( Apium graveolens L). Journal of evidence-based complementary & alternative medicine, 22(4), 1029-1034. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5871295/
- Manivannan, A., Lee, E. S., Han, K., Lee, H. E., & Kim, D. S. (2020). Versatile Nutraceutical Potentials of Watermelon-A Modest Fruit Loaded with Pharmaceutically Valuable Phytochemicals. Molecules (Basel, Switzerland), 25(22), 5258. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7698065/
- Mujariya, Rajesh & Bodla, Ramesh. (2012). A study on wheat grass and its Nutritional value. 2. https://www.researchgate.net/publication/279370893_A_study_on_wheat_grass_and_its_Nutritional_value
- Murphy, M. M., Barraj, L. M., & Rampersaud, G. C. (2014). Consumption of grapefruit is associated with higher nutrient intakes and diet quality among adults, and more favorable anthropometrics in women, NHANES 2003-2008. Food & nutrition research, 58, 10.3402/fnr.v58.22179. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4016745/
- Rossi, I., Mignogna, C., Del Rio, D., & Mena, P. (2023). Health effects of 100% fruit and vegetable juices: evidence from human subject intervention studies. Nutrition Research Reviews, 1–45. https://www.cambridge.org/core/journals/nutrition-research-reviews/article/health-effects-of-100-fruit-and-vegetable-juices-evidence-from-human-subject-intervention-studies/F2E7246B748741828885E76AA42A774B
- Ștefan, Ioana & Ona, Andreea. (2020). Cabbage (Brassica oleracea L.). Overview of the Health Benefits and Therapeutical Uses. Hop and Medicinal Plants (1-2), 150-169. https://www.researchgate.net/publication/353411136_Cabbage_Brassica_oleracea_L_Overview_of_the_Health_Benefits_and_Therapeutical_Uses
- Stiani, S. N., Syahidah, F. M., Fikriani, H., Subarnas, A., & Rusdiana, T. (2019). Anticalculi Activity of Apigenin and Celery (Apium graveolens L.) Extract in Rats Induced by Ethylene Glycol-Ammonium Chloride. Journal of pharmacy & bioallied sciences, 11(Suppl 4), 556-561. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7020841/
- Story, E. N., Kopec, R. E., Schwartz, S. J., & Harris, G. K. (2010). An update on the health effects of tomato lycopene. Annual review of food science and technology, 1, 189-210. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3850026/
- Syed, R. U., Moni, S. S., Break, M. K. B., Khojali, W. M. A., Jafar, M., Alshammari, M. D., Abdelsalam, K., Taymour, S., Alreshidi, K. S. M., Elhassan Taha, M. M., & Mohan, S. (2023). Broccoli: A Multi-Faceted Vegetable for Health: An In-Depth Review of Its Nutritional Attributes, Antimicrobial Abilities, and Anti-inflammatory Properties. Antibiotics (Basel, Switzerland), 12(7), 1157. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10376324/