Смачне смузі з банана та куркуми для очищення печінки
Печінка є найбільшим внутрішнім органом в організмі. Це також один із найважливіших органів для здоров’я, саме тому дуже важливо займатися очищенням печінки. Один із природнім способів для цього це смузі з банана та куркуми.
Печінка бере участь у понад 500 процесів в організмі. До них належать: очищення крові, синтез ферментів та білків, сприяння метаболізму та секреції гормонів.
Завдяки постійній роботі печінки, ми можемо позбутися зайвих токсинів і жирів, тому це ключ до запобігання широкому спектру хвороб.
Однак деякі чинники можуть спричинити труднощі та проблеми зі здоров’ям.
Це безпосередньо впливає на інші життєво важливі органи. Крім того, якщо це не контролювати, це може призвести до розвитку серйозних захворювань.
Ось чому для кожного важливо розуміти важливість регулярного очищення печінки. Це можна зробити, якщо просто доповнювати дієту продуктами, що стимулюють її очищення.
З цією метою в цій статті ми хочемо поділитися рецептом смачного смузі з банана та куркуми. Якщо регулярно його вживати, це сприяєтиме здоров’ю печінки.
Насолоджуйтесь!
Смузі з банана та куркуми
Це смузі з банана та куркуми – смачний напій, який ви можити вживати як доповнення для сприяння детоксикації печінки.
Переваги бананів
Банани мають високу поживну цінність. Хоча вони є одним із найкалорійніших фруктів, вони також є одними з найкращих для здоров’я.
Вони містять 90 калорій на 100 грамів, що показує, що вони є одним з найкращих природних стимуляторів.
Вони також містять природній цукор, мінерали та антиоксиданти, такі як бета-каротин.
Упродовж століть вони залишаються одним з найкращих джерел калію, хоча вони також містять магній і залізо.
Вони мають м’який проносний і сечогінний ефект. Це підтримує процес детоксикації організму, оскільки це полегшує ліквідацію надлишкових рідин і токсинів.
Вони також ідеально підходять для всіх типів дієт, якщо врахувати, що їх вживання допомагає зменшити тягу до їжі.
Переваги куркуми
Куркума, також відома як “індійський шафран”, є одним із найкращих продуктів для здорової печінки.
Її основний активний інгредієнт, куркумін, надає потужні протизапальні та антиоксидантні властивості, що робить куркуму дуже корисною для процесу виведення токсинів.
Куркума нейтралізує негативний ефект вільних радикалів, запобігає пошкодженню клітин і навіть знижує ризик страждання від декількох видів раку.
Вона також діє як стимулятор природних ферментів організму. Це робить її ідеальною для поліпшення обміну жирів та білків.
Також її ефект пов’язанй з профілактикою когнітивних захворювань, оскільки це, крім іншого, сприяє здоров’ю вашого мозку та нервової системи.
Як приготувати смузі з банану та куркуми
Такий екзотичний на смак напій ви можете вживати, коли відчуваєте тривогу та занепокоєння або як одну з частин лікування детоксикації печінки.
Ці два інгридієнти ми поєднуємо з кокосовим молоком, ананасом та іншими корисними добавками, що зміцнюють очисний ефект організму.
Проте варто зауважити, що ви повинні вживати цей напій помірно – лише один раз на день, оскільки кількість калорій в ньому є значною.
Інгредієнти
- 1 склянка кокосового молока (250 мл)
- 2 скибочки ананаса
- 3 заморожені банани
- 2 столові ложки кокосової олії (30 г)
- 1 чайна ложка куркуми (5 г)
- 1/2 чайної ложки імбиру (2 г)
- 1 чайна ложка насіння чіа (5 г)
Приготування
- Наріжте ананас та банани кубиками.
- Покладіть їх у блендер та змішайте з кокосовим молоком.
- Потім додайте кокосову олію, куркуму та імбир.
- Змішуйте все кілька хвилин, поки не будете мати вершкову та рівномірну структуру.
- Випийте це відразу, щоб максимально використати його концентровані властивості.
Вам сподобався цей рецепт? Ми радимо вживати напій вранці, щоб ваше тіло отримало більше енергії.
Робіть такий смузі кілька разів на тиждень та насолоджуйтесь перевагами здорової печінки та інших систем організму.
- Happi Emaga, T., Robert, C., Ronkart, S. N., Wathelet, B., & Paquot, M. (2008). Dietary fibre components and pectin chemical features of peels during ripening in banana and plantain varieties. Bioresource Technology. https://doi.org/10.1016/j.biortech.2007.08.030
- Nwokocha, L. M., & Williams, P. A. (2009). Some properties of white and yellow plantain (Musa paradisiaca, Normalis) starches. Carbohydrate Polymers. https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2008.10.012
- Maheshwari, R. K., Singh, A. K., Gaddipati, J., & Srimal, R. C. (2006). Multiple biological activities of curcumin: A short review. In Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.007