Заморожений лимон для профілактики раку
Лимон є одним із найпопулярніших продуктів у світі, який відомий не лише своєю універсальністю на кухні, але й чисельними цілющими властивостями. А ще дослідження довели, що заморожений лимон корисний для профілактики раку.
Протягом багатьох століть люди використовували лимонний сік під час приготування різноманітних страв і лікувальних засобів, адже завдяки своєму неповторному аромату та величезній кількості поживних речовин і антиоксидантів, цей фрукт є необхідним для правильної роботи організму.
Дослідження довели, що лимонний сік допомагає виводити з організму токсини та забезпечує правильну роботу внутрішніх органів, головним завданням яких є очищення крові (печінка, нирки і т.д.). Окрім цього, сік з лимона зміцнює імунну систему та сповільнює активність вільних радикалів, які призводять до розвитку різноманітних захворювань.
На жаль, мало хто знає, що найкориснішою частиною лимона, у якій міститься найбільше поживних речовин, є його шкірка, яку всі зазвичай викидають у сміття.
У шкірці лимона міститься більша кількість антиоксидантів та ефірних олій, ніж в усіх інших частинах фрукта, а ще, згідно з нещодавніми дослідженнями, шкірка лимона є чудовим засобом для профілактики ракових захворювань.
Заморожений лимон проти раку
Звісно, чисельні дослідження вже давно довели, що лимон володіє противірусними та антибактеріальними властивостями, саме тому він має здатність сповільнювати дію різноманітних мікроорганізмів, які можуть спричинити появу інфекцій та інших захворювань.
Окрім цього, лимон часто використовують як ефективний засіб проти кишкових паразитів та черв’яків, високого кров’яного тиску та різноманітних розладів нервової системи.
Проте вчені лише недавно дійшли висновку, що лимон є чудовим засобом для профілактики раку. Його можна використовувати як додаток до звичних медикаментів проти раку, адже дослідження довели, що дія лимона є ефективнішою навіть за хіміотерапію. Хочете дізнатись більше про це?
Вам уже відомо, що лимонний сік та екстракт володіють потужними лікувальними властивостями. Саме тому лимон має здатність руйнувати ракові клітини, не змінюючи при цьому структуру сусідніх здорових клітин, як це відбувається під час хіміотерапії.
Завдяки своїм лужним властивостям, лимон має здатність змінювати внутрішнє середовище людини таким чином, щоб припинити розмноження ракових клітин в організмі.
Результати понад 20 різних досліджень довели, що лимон містить величезну кількість “лимоноїдів”, завдяки яким цей цитрусовий фрукт і є таким ефективним у боротьбі з раком, особливо це стосується уражених клітин при раку молочних залоз.
Власне, вчені довели, що лимон є у 10000 разів ефективнішим за “Доксорубіцин”. Це препарат, який використовують у всьому світі під час хіміотерапії для профілактики поширення раку в організмі людини.
Проте найкращою відмінністю лимона від медикаментозних препаратів є його здатність зберігати цілісність здорових клітин. Це робить цей цитрусовий абсолютно безпечним для здоров’я.
Окрім позитивного впливу на організм у хворих на рак молочної залози, лимоноїди довели свою ефективність і при інших захворюваннях:
- Рак товстої кишки
- Рак підшлункової залози
- Рак простати
- Рак печінки
- Нейробластома
- Лейкемія
Засіб на основі замороженого та натертого лимона
Для того, щоб отримати якомога більше користі від лимона та запобігти утворенню ракових клітин, лікарі рекомендують вживати цей фрукт регулярно, проте не слід чавити з нього сік або викидати шкірку.
Найкращий спосіб вживати лимон – натирати з нього цедру після попереднього заморожування.
- Спочатку ретельно промийте лимон у невеликій кількості води з додаванням харчової соди або яблучного оцту. Не варто пропускати цей етап підготовки фрукта, особливо якщо ви не впевнені у його походженні.
- Після миття помістіть лимон до морозильної камери. Потім дайте йому повністю замерзнути (фрукт повинен стати твердим на дотик).
- Коли лимон замерзне, натріть з нього цедру за допомогою спеціального ножа або тертки для сиру.
Лимонну цедру можна використовувати під час приготування багатьох різних страв. А ще приправляти нею такі корисні напої, як коктейлі та соки.
Чи є цей засіб ефективнішим за простий лимонний сік?
Звісно, ні. Лимонний сік володіє безліччю корисних властивостей, які мають значно сильніший ефект на здоров’я людини. Проте коли справа стосується лікування раку, то саме шкірка містить необхідну кількість поживних елементів. Саме вони допомагають у боротьбі з цим захворюванням.
Більшість лимоноїдів та інших антиоксидантів, які сприяють зменшенню та знищенню злоякісних новоутворень, знаходяться саме у шкірці лимона.
Власне, вчені підрахували, що в одному лимоні містяться 22 різні корисні компоненти. Вони допомагають боротися з раком, серед яких:
- Лимонен
- Пектин
- Флавонолглікозид
- Вітамін С
Чи справді заморожений лимон є таким дієвим засобом проти раку?
Згідно з дослідженнями, які проводились Державним об’єднанням наукових і прикладних досліджень (CSIRO) в Австралії, один заморожений лимон здатний значно зменшити кількість ракових новоутворень.
Для профілактики раку вчені рекомендують споживати щонайменше 150 г цього цитрусового на тиждень.
- Arnoux, B., & Pascard, C. (1980). Structures de trois nouveaux limonoïdes cytotoxiques: aphanastatine, amoorastatine, hydroxy-12 amoorastatine. Acta Crystallographica Section B Structural Crystallography and Crystal Chemistry. https://doi.org/10.1107/s0567740880009752.
- Clark M. J, Slavin J. L. The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review. Journal of the American College of Nutrition. 2013. 32 (3): 200-11.
- Ferrari N. Making one change -getting more fiber- can help with weight loss. Harvard Health Publishing. Harvard Medical School. Febrero 2015.
- Fukuchi Y, Hiramitsu M, et al. Lemon polyphenols superas diet-induced obesity by up-regulation of mRNA levels of the enzymes involved in beta-oxidation in mouse white adipose tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. Noviembre 2008. 43 (3): 201-209.
- García-Salas, P., Gómez-Caravaca, A. M., Arráez-Román, D., Segura-Carretero, A., Guerra-Hernández, E., García-Villanova, B., & Fernández-Gutiérrez, A. (2013). Influence of technological processes on phenolic compounds, organic acids, furanic derivatives, and antioxidant activity of whole-lemon powder. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.02.124.
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027.
- Nair Ajikumaran S., Kurup Rajani Sr., Akhila Nair S., Sabulal B., Citrus peles prevent cáncer. Phytomedicine, 2018. 50: 231-237.
- Rockman J. C, Barrett D. M, et al. Nutritional comparison of fresh, frozen and canned fruits and vegetables. Part 1. Vitamins C and B phenolic compounds. Journal of the Science of Food and Agriculture. Marzo 2007. 87 (6): 930-944.
- Wood M. Health benefits of citrus limonoids explored. Febrero 2005. Agricultural Research Service. U. S. Department of Agriculture.
- Yazgan H., Ozogul Y., Kuley E., Antimicrobial influence of nanoemulsified lemon essential oil and pure lemon essential oil on food- borne pathogens and fish spoilage bacteria. Int J Food Microbiol, 2019.