10 продуктів для зволоження шкіри
Фраза: “Ви є тим, що ви їсте” – не далека від істини. Дієта має великий вплив на загальний стан здоров’я, як зсередини так і ззовні. Те, що ви їсте, може або подбати про здоров’я, або пошкодити органи, підтримувати температуру тіла, впливати на травлення: позитивно чи негативно. У цій статті ми перерахуємо десять різних продуктів, які можна їсти спеціально для зволоження шкіри.
Вживання достатньої кількості води та гідрантів має важливе значення для нашого організму. Особливо коли йдеться про зниження ризику захворювань та про те, що надає нам енергію і можливість швидко спалювати жир.
Ще важливо обмежувати споживання солі, бо натрій змушує організм зберігати рідину, це в свою чергу ускладнює виведення токсинів.
Говорячи про гідрацію, маємо на увазі не тільки продукти харчування в рідкому вигляді. Не має значення, вживаєте ви рідкі чи тверді речовини. Ми говоримо про будь-яку їжу, яка була приготована на воді, сік, чай, відвар, суп та інше.
Природні способи зволоження шкіри
Багато продуктів складаються на 100% з води. Дізнайтесь про деякі з них і ви зможете чудово зволожувати свою шкіру.
Огірки
Вони складаються на 65% з води, в них тільки 17 калорій. Огірки містять такі живильні речовини, як калій, вітамін С та волокна. Вони прекрасно підходять для травлення, тому ми рекомендуємо споживати їх сирими для того, щоб відчути на собі всі їх переваги.
Папайя
Папайя допомагає травленню, надає більше енергії тілу для відновлення шкіри, робить її яскравішою. Крім того, вона містить вітамін А, який бере на себе відповідальність за здоров’я та належне функціонування ваших органів.
Кавун
Кавун багатий на вітамін С, який є найкращим зволожувачем шкіри. Він надає організму гарний захист, складається з 92% води, знижує ризик серцевих захворювань та різних видів раку, таких як простати, яєчників, шийки матки, ротової порожнини, глотки, стравоходу, легеней та підшлункової залози.
Ви можете з’їсти кавун натщесерце, щоб покращити травлення.
Помідори
Помідори складаються з лікопіну (потужний антиоксидант), вони є справжніми захисниками шкіри і борються зі старінням та акне.
Вони складаються з 94% води та 20 калорій. Є джерелом калію, фосфору та вітамінів А, С.
Яблука
Яблука містять 86% води. Вживання в їжу яблук кожного дня дасть тілу клітковину, якої воно потребує. Це один з плодів з найбільшою кількістю антиоксидантів. Яблука знижують ріст ракових клітин, ризик виникнення хвороби Альцгеймера та серцевих захворювань.
Зелень
Шпинат та салат на 95% складаються з води, багаті вітамінами А та С, які, як ми вже говорили, є особливими в догляді за шкірою. Вони містять мінерали, антиоксиданти та поживні речовини, які допомагають детоксикації, виведенню токсинів та домішок зі шкіри. Вони запобігають раковим захворюванням, допомагають зберегти пам’ять та підтримувати зір здоровим.
Ківі
Цей фрукт містить 83% води. Вживання ківі дасть вам більше подвійної добової потреби у вітаміні С. Оскільки він містить клітковину, то це добре для регулювання рівня холестерину та кров’яного тиску. Зменшує ризик утворення тромбів та знижує рівень ліпідів у крові.
Грейпфрут
Грейпфрут володіє тими ж якостями, що і помідори, тому що він містить лікопін та високий рівень антиоксидантів, які роблять вашу шкіру сяючою та запобігають виникненню акне.
Кокосова вода
Ця вода є найбільшим зволожувачем. Кажуть, що кокос бореться з ознаками старіння. Ця вода добра для травлення та шкіри, тому що кокос будує мембрани шкіри, які залишають її гладкою та яскравою.
Апельсиновий сік
Апельсини містять 88% води, вони багаті на калій, вітамін С, кальцій, фолієву кислоту та мають необхідні поживні речовини для відновлення шкіри.
Пам’ятайте, що дуже важливо, чи їсте ви поживну їжу, щоб залишатись здоровими, як зсередини, так і зовні. Не потрібно йти на які-небудь жертви, адже ці продукти дійсно смачні та ви можете легко додати їх до постійного раціону харчування або ж для полегшення різкого потягу до солодкого.
- Mendez-Cabeza Velazquez, J., Alache Zúñiga, H., & Cerrada Cerrada, E. (2003). Management of atopic dermatitis in Primary Health Care. MEDIFAM – Revista de Medicina Familiar y Comunitaria.
- Scientific Advisory Committee on Nutrition. (2016). Vitamin D and Health 2016. Scientific Advisory Committee on Nutrition (SACN). https://doi.org/10.1007/s00198-015-3440-3
- Sundram, K., Sambanthamurthi, R., & Tan, Y. A. (2003). Palm fruit chemistry and nutrition. In Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition.
- Draelos, Z. D. (2010). Nutrition and enhancing youthful-appearing skin. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.019