14 засобів для виведення важких металів з печінки
Чому виведення важких металів так важливе для нашого організму? Тому що вони є токсичними і містять шкідливі елементи, які вражають клітини і роблять нас хворими. Більшість з них, як правило, накопичуються в печінці та, в довгостроковій перспективі, призводять до вельми серйозних проблем зі здоров’ям.
Тому нам важливо знати, як можна адекватно здійснити детоксикацію печінки для того, щоб вивести ці важкі метали з організму, оскільки вони здатні зашкодити не тільки цьому органу, а й мозку, ниркам, кишечнику та імунній системі. Так чому б не почати застосовувати ці прості поради на практиці саме сьогодні? Не зволікайте! Здоров’я важливіше, ніж будь-що інше.
Не пропустіть: 4 причини, щоб пити теплу воду, а не холодну
1. Важливість виведення важких металів з організму
Слід знати, що ці важкі метали класифікують як органічні або неорганічні. Органічні важкі метали містяться в деяких лікарських препаратах, які ми приймаємо. Проте майте на увазі, що ці шкідливі елементи також містяться в таких продуктах, як алкоголь і тютюн. Отож, слід негайно облишити ці звички заради нашого ж здоров’я і добробуту.
І які ж важкі метали неорганічного походження? Так звані неорганічні токсини – це ті, які ми споживаємо разом з продуктами харчування щодня, і, крім того, важкі метали неорганічного походження потрапляють у наш організм через забруднення навколишнього середовища.
Іноді коли ми просто працюємо в установах хімічної промисловості або там, де обробляють важкі метали, то вже наражаємось на небезпеку шкоди для здоров’я.
Рано чи пізно ми все ж у підсумку страждаємо через те, що неправильно усуваємо ці накопиченні токсини з організму або зовсім цього не робимо. А ви знаєте, де ці важкі метали залишаються в організмі? У лімфатичній системі і, перш за все, в печінці. Це великий ризик для здоров’я.
Читайте також: Чому горіхи та насіння варто замочувати перед вживанням?
2. Які найпоширеніші важкі метали зазвичай накопичуються в організмі?
Ми впевнені, що це неодмінно здивує вас. Іноді, попри всі зусилля, яких ми докладаємо для підтримки здорового способу життя, ми непомітно для себе споживаємо токсини у кілька поширених способів.
Міське забруднення, вода, яку ми п’ємо або хімічні речовини в багатьох продуктах – це звичайні джерела важких металів, які можуть зробити нас хворими. Нижче ми радимо вам ознайомитись з невеликим списком цих можливих джерел:
- Миш’як: ця речовина найбільш шкідлива для організму. А знаєте, де найчастіше можна натрапити на неї? У водопровідній воді. Проблема виникає через використання пестицидів, а також недостатню природну фільтрацію води. Це серйозна проблема. Також є можливість контакту з іншими джерелами забруднення, якщо ви працюєте в середовищі, що містить такий тип отруйних речовин.
- Свинець: ми, як правило, споживаємо його, коли п’ємо водопровідну воду, куди свинець потрапляє з металевих труб, а також коли споживаємо овочі, багато з яких містять пестициди, які використовують виробники цих харчових продуктів.
- Ртуть: ви знаєте, як ми споживаємо ртуть? Використовуючи в харчуванні заражену рибу і морепродукти.
- Кадмій: кадмій є у багатьох сільськогосподарських добривах. Не усвідомлюючи цього, ми в кінцевому підсумку споживаємо його щодня, вживаючи фрукти і овочів, які містять цей шкідливий важкий метал.
Хоча і не слід так надмірно хвилюватись, оскільки в цілому кількість цього металу дуже низька, проте в довгостроковій перспективі він може бути небезпечний. Що ж залишається робити? Зрозуміло, що важливо знати, як знезаразити організм.
14 засобів виведення важких металів з печінки
1. Починайте свій день, споживаючи часник натщесерце. Для цього просто слід взяти помитий та очищений зубець часнику, розділити його на три частини та з’їсти, запиваючи склянкою води. Не турбуйтеся про сильний неприємний запах.
Пізніше можна випити лимонного соку і він зникне. Або ж можете пожувати гумку з ксилітом для усунення запаху часнику з рота. Якщо у вас з’явились сумніви щодо такого початку дня, та щодо дієвості цього засобу для видалення важких металів з печінки, просто спробуйте: запевняємо, це дійсно ефективний спосіб.
2. Кульбаба: як щодо здорового чаю або настою кульбаби після обіду? Будьте певні, це одна з найкращих рослин для детоксикації організму.
3. Вода з артишоку: слід використовувати цей засіб два рази на тиждень. Щоб зробити це, треба взяти два артишоки і варити їх в літрі (4 склянки) води. Коли артишоки стануть м’якими, зніміть їх з води. Ви можете пити цей настій протягом дня. Він має дивовижні лікувальні властивості! Ну а якщо додати трохи лимонного соку, настій буде ще кориснішим.
4. Хлорела (Chlorella pyrenoidosa): цей засіб добре очищає організм від важких металів. Де знайти його? У магазинах природних продуктів або спеціалізованих продуктових магазинах.
5. Хлорофіл: хлорофіл також можна легко придбати в продовольчих магазинах природних продуктів. Це чудовий природний засіб для догляду за печінкою, детоксикації та зміцнення імунної системи.
6. Кінза (Коріандр)
відтепер не забувайте додати кілька листочків коріандру в салати і супи. Для чого це? Для того, що цей засіб добре допомагає під час виведення важких металів він здатен вивести ртуть, алюміній і свинець з організму.
7. Грейпфрут і апельсиновий сік: це хороше поєднання, багате на вітамін С, що допомагає очистити організм зсередини. Можна пити такий сік щоранку. Вам неодмінно сподобається.
8. Вівсяна каша: ще один прекрасний варіант для сніданку. Вівсянка багата на цинк і селен – два мінерали, які допомагають піклуватися про імунну систему і допомагають видалити важкі метали з організму.
9. Цільні зерна рису: ще одна крупа, багата на цинк – мінерал, який допоможе піклуватися про здоров’я. Це також дуже смачний продукт харчування і добре допомагає під час виведення важких металів.
10. Персики: цей соковитий, смачний і спокусливий плід містить природну скарбницю вітамінів і мінералів, які ідеально підходять для того, щоб допомогти вивести важкі метали з організму.
11. Броколі: майте на увазі, що броколі – один з найкращих овочів для детоксикації печінки. Але дуже важливо вживати саме органічні овочі, саме ті, які були вирощені без використання пестицидів.
12. Сирий шпинат: шпинат дуже багатий на хлорофіл. Якщо ви їстимете його в сирому вигляді, ви зможете ще краще використати всі його прекрасні лікувальні властивості.
13. Бразильські горіхи (Bertholletia Excelsa): це насправді смачний продукт! Ці горіхи також багаті на цинк і селен, які ідеально підходять, щоб допомогти вивести важкі метали.
14. Цибуля: а ви їли цибулю сьогодні? Чи може, ви додавали трохи у салат? Пам’ятайте, що цибуля багата на сірку, це просто казкова допомога, коли ваша мета – виведення важких металів, таких як, наприклад, алюміній, а також вивести їх з організму.
- Gobierno de La Rioja. (n.d.). Metales pesado y salud. Gobierno de la Rioja https://www.larioja.org/medio-ambiente/es/calidad-aire-cambio-climatico/calidad-aire/red-biomonitarizacion-metales-pesados-rioja/salud-metales-pesados
- Fernández-Fernández, F. J., González-González, C., Ameneiros-Lago, E., Martínez-Debén, F. S., Pía, G., & Sesma, P. (2002, March). Intoxicación crónica por plomo. In Anales de Medicina Interna (Vol. 19, No. 3, pp. 36-38). Arán Ediciones, SL. http://scielo.isciii.es/scielo.php?pid=S0212-71992002000300006&script=sci_arttext&tlng=en
- OCU. (2019). Mercurio y pescado: recomendaciones de consumo. Organización de Consumidores y Usuarios https://www.ocu.org/alimentacion/alimentos/noticias/mercurio-en-pescado-un-problema-serio522454#
- Rodríquez-Serrano, M., Martínez-de la Casa, N., Romero-Puertas, M. C., Del Río, L. A., & Sandalio, L. M. (2008). Toxicidad del cadmio en plantas. Revista Ecosistemas, 17(3). https://www.revistaecosistemas.net/index.php/ecosistemas/article/view/409
- Ezeala, C. C., Nweke, I. N., Unekwe, P. C., El-Safty, I. A., & Nwaegerue, E. (2009). Fresh garlic extract protects the liver against acetaminophen-induced toxicity. The Internet Journal of Nutrition and Wellness, 7(1). http://ispub.com/IJNW/7/1/12515
- Susnik, F. (1982). The present state of knowledge about the medicinal plant Taraxacum officinale Weber. Med Razgl, 21, 323-328.
- Ayán, N. L. Las virtudes de la alcachofa: De la huerta. https://www.fitoterapia.net/archivos/201306/alcachofera.pdf
- Lanfer-Marquez, U. M., Barros, R. M., & Sinnecker, P. (2005). Antioxidant activity of chlorophylls and their derivatives. Food Research International, 38(8-9), 885-891. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996905000918
- Abascal, K., & Yarnell, E. (2012). Cilantro—Culinary Herb or Miracle Medicinal Plant?. Alternative and Complementary Therapies, 18(5), 259-264. https://www.liebertpub.com/doi/pdf/10.1089/act.2012.18507
- Fernández-León, M., Fernández-León, A., Lozano, M., Ayuso, M., GONZÁLEZ, J., & González-Gómez, D. (2011). Antioxidantes naturales y capacidad antioxidante en Brassicas. Actas de Horticultura, 58, 191-194. http://www.sech.info/ACTAS/Acta%20nº%2058.%20XII%20Jornadas%20del%20Grupo%20de%20Horticultura/Cap%C3%ADtulo%204.%20Calidad%20y%20postcosecha/Antioxidantes%20naturales%20y%20capacidad%20antioxidante%20en%20Brassicas.pdf