5 смузі допоможуть контролювати рівень цукру в крові
Багато людей шукають спосіб контролювати рівень цукру в крові. Цей показник змінюється, коли в організмі не виробляється достатньо інсуліну. Така реакція також може відбуватися через резистентність до інсуліну.
Підшлункова залоза – це орган, який відповідає за вироблення цього гормону. Хоча це її природна функція, іноді вона потребує зовнішньої допомоги, щоб усунути певні проблеми.
Проблема в тому, що багато людей не зважають на влив діабету на організм. Зрештою, зазвичай він не має яскравих симптомів на початкових стадіях.
Найгірше те, що з плином часу високий цукор може вражати інші системи, зокрема спричиняти серцево-судинні захворювання, хвороби нирок і порушення когнітивних здібностей.
На щастя, це розлад, який можна лікувати натуральним способом. Ситуацію вдасться взяти під контроль, якщо дотримуватися корисних звичок і їсти правильні продукти.
У цій статті ми хочемо поділитися рецептами 5 домашніх смузі, які чудово допоможуть контролювати рівень цукру в крові.
Неодмінно спробуйте їх!
1. Смузі з апельсина, чорниці й імбиру, щоб контролювати рівень цукру в крові
Це смачне смузі є чудовим джерелом антиоксидантних сполук. Вони стабілізують рівень цукру в крові.
Поживні речовини в цьому рецепті оптимізують роботу підшлункової залози. Вони також допомагають організму правильно використовувати інсулін.
Інгредієнти
- 2 апельсини (соковиті)
- 1/2 склянки чорниці
- 1 столова ложка тертого імбиру
- 1/2 склянки соєвого молока
Вказівки
- Вичавіть сік двох апельсинів. Потім збийте його в блендері з чорницями, імбиром і соєвим молоком.
- Збивайте до однорідної суміші без грудочок.
- Пийте напій на сніданок і в обід.
2. Смузі з папаї та полуниці
Ензими, які містяться в цьому смачному смузі, чудово пришвидшують метаболізм. Крім того, завдяки своєму впливу на нирки він допомагає контролювати рівень цукру в крові.
Цей рецепт багатий на вітаміни та мінерали, які стимулюють різні процеси, що позитивно впливають на регулювання цукру. Водночас він сприяє виведенню токсинів.
Інгредієнти
- 3 шматочки папаї
- 6 стиглих полуниць
- 5 столових ложок натурального йогурту
- 1/2 склянки води
Вказівки
- Додайте всі інгредієнти в блендер. Потім збивайте їх кілька хвилин до однорідної маси.
- Пийте цей напій вранці як частину сніданку.
- Пийте смузі 3 рази на тиждень.
3. Зелений напій зі шпинатом та огірком
Антиоксиданти та клітковина в цьому зеленому напої дуже добре знижують рівень цукру в крові. Смузі зі шпинатом та огірком також допомагає, якщо у вас підвищений холестерин чи гіпертензія.
Пийте його, щоб сприяти виведенню токсинів. До того ж, цей напій зменшує запалення.
Інгредієнти
- 6 листки шпинату
- 1/2 огірка
- 1 зелене яблуко
- 1 склянка води
Вказівки
- Помийте всі інгредієнти. Потім наріжте їх, щоб було простіше збити.
- Коли все буде готово, перекладіть продукти в блендер. Обов’язково додайте води, коли збиватимете їх.
- Збийте до однорідної текстури.
- Пийте смузі вранці.
- Готуйте такий напій 2-3 рази на тиждень.
Хочете більше рецептів? Смузі з імбиру та мигдалю. Смачний засіб проти плямок на шкірі!
4. Смузі з помідором, петрушкою й оливковою олією
У цьому напої просто море антиоксидантів, клітковини та важливих жирних кислот. Це робить його чудовим засобом, щоб контролювати рівень цукру в крові.
Пийте його регулярно, щоб також зменшити ризик розвитку діабету та позбутися проблем із кровообігом.
Інгредієнти
- 3 помідори
- 3 стебла петрушки
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 зелене яблуко
- 1/2 склянки води
Вказівки
- Помийте та поріжте всі інгредієнти. Потім покладіть їх у блендер.
- Збийте до однорідної суміші.
- Одразу налийте в склянку та випийте якомога швидше.
- Пийте смузі на сніданок 3 рази на тиждень.
5. Смузі з ківі, яблуком і шпинатом
У цьому смузі поєднано інгредієнти, багаті на клітковину, антиоксиданти та важливі вітаміни. Така дивовижна суміш – це чудовий спосіб контролювати рівень цукру в крові.
Коли організм засвоїть згадані вище речовини, це покращить травлення та зніме запалення. Смузі з ківі, яблуком і шпинатом також активізує метаболізм, запобігаючи діабету.
Інгредієнти
- 4 стиглі ківі
- 2 зелені яблука
- 6 листків шпинату
- 3 склянки води
Вказівки
- Почистіть ківі та помийте яблука і шпинат. Потім додайте всі інгредієнти в блендер і збийте.
- Переконайтеся, що суміш вийшла однорідна. Тепер можете подавати.
- Розтягніть указану кількість на 3 порції на день.
- Пийте смузі 2 або 3 рази на тиждень.
Вам не ніяк не вдавалося взяти рівень цукру під контроль? Якщо так, приготуйте один із цих напоїв. Зробіть його частиною свого щоденного раціону для профілактики.
- American Diabetes Association. (s.f.). What superstar foods are good for diabetes? Consultado el 19 de enero de 2024. https://diabetes.org/food-nutrition/food-and-blood-sugar/diabetes-superstar-foods
- Brouns, F. (2018). Is Consumption of 100% Orange Juice a Risk Factor for Overweight and Diabetes? Preprints, 2018090453. https://www.preprints.org/manuscript/201809.0453/v1
- Gazwi, H.S., Hassan, M.S., Ismail, H.A., El-Naem, G. F. A., & Tony, S. K. (2023). The Hypoglycemic and Hypolipidemic Effects of Polyphenol-Rich Strawberry Juice on Diabetic Rats. Plant Foods for Human Nutrition, 78(3), 512-519. https://link.springer.com/article/10.1007/s11130-023-01079-1
- Huang, F. Y., Deng, T., Meng, L. X., & Ma, X. L. (2019). Dietary ginger as a traditional therapy for blood sugar control in patients with type 2 diabetes mellitus: A systematic review and meta-analysis. Medicine (Baltimore), 98(13), e15054. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6455977/
- Ismawanti, Z., Suparyatmo, J. B., & Wiboworini, B. (2019). The Effects of Papaya Fruit as Anti Diabetes: A Review. International Journal of Nutrition Sciences, 4(2), 65-70. https://ijns.sums.ac.ir/article_45312.html
- Lotfi, M., Behpoor, N., Rahimi, M., & Jafari, A. (2023). Separate and Combined Effects of Resistance Training and Cucumber (Cucumis sativus) Juice Consumption on the Diabetic Indicators and Lipid Profile in Women with Type 2 Diabetes. Journal Of Kermanshah University Of Medical Sciences, 27(2), e137856. https://brieflands.com/articles/jkums-137856
- Novotny, J. A., Baer, D. J., Khoo, C., Gebauer, S. K., & Charron, C. S. (2015). Cranberry juice consumption lowers markers of cardiometabolic risk, including blood pressure and circulating C-reactive protein, triglyceride, and glucose concentrations in adults. The Journal of Nutrition, 145(6), 1185-1193. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022316622087430
- Olvera-Sandoval, C., Fabela-Illescas, H. E., Fernández-Martínez, E., Ortiz-Rodríguez, M. A., Cariño-Cortés, R., Ariza-Ortega, J. A., Hernández-González, J. C., Olivo, D., Valadez-Vega, C., Belefant-Miller, H., & Betanzos-Cabrera, G. (2022). Potential Mechanisms of the Improvement of Glucose Homeostasis in Type 2 Diabetes by Pomegranate Juice. Antioxidants, 11(3), 553. https://www.mdpi.com/2076-3921/11/3/553
- Scheffers, F. R., Wijga, A. H., Verschuren, W. M. M., van der Schouw, Y. T., Sluijs, I., Smit, H. A., & Boer, J. M. A. (2020). Pure Fruit Juice and Fruit Consumption Are Not Associated with Incidence of Type 2 Diabetes after Adjustment for Overall Dietary Quality in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition-Netherlands (EPIC-NL) Study. The Journal of Nutrition, 150(6), 1470-1477. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7269751/
- Shidfar, F., Rajab, A., Rahideh, T., Khandouzi, N., Hosseini, S., & Shidfar, S. (2015). The effect of ginger (Zingiber officinale) on glycemic markers in patients with type 2 diabetes. Journal of Complementary and Integrative Medicine, 12(2), 165-170. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25719344/
- Vallée Marcotte, B., Verheyde, M., Pomerleau, S., Doyen, A., & Couillard, C. (2022). Health Benefits of Apple Juice Consumption: A Review of Interventional Trials on Humans. Nutrients, 14(4), 821. https://www.mdpi.com/2072-6643/14/4/821
- Visvanathan, R., & Williamson, G. (2021). Effect of citrus fruit and juice consumption on risk of developing type 2 diabetes: Evidence on polyphenols from epidemiological and intervention studies. Trends in Food Science and Technology, 115, 133-146. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S092422442100412X
- López-Romero, P., Pichardo-Ontiveros, E., Avila-Nava, A., Vázquez-Manjarrez, N., Tovar, A. R., Pedraza-Chaverri, J., & Torres, N. (2014). The effect of Nopal (Opuntia ficus Indica) on postprandial blood glucose, incretins, and antioxidant activity in Mexican patients with type 2 diabetes after consumption of two different composition breakfasts. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 114(11), 1811–1818. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212267214010211
- Cressey, R., Kumsaiyai, W., & Mangklabruks, A. (2014). Daily consumption of banana marginally improves blood glucose and lipid profile in hypercholesterolemic subjects and increases serum adiponectin in type 2 diabetic patients. Indian journal of experimental biology, 52(12), 1173–1181. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25651610/
- Richardson, D. P., Ansell, J., & Drummond, L. N. (2018). The nutritional and health attributes of kiwifruit: a review. European Journal of Nutrition, 57(8), 2659–2676. https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-018-1627-z
- (2018). Tomato (Solanum lycopersicum L.) and type 2 diabetes, International Journal of Food Properties, 21:1, 99-105. https://www.tandfonline.com/action/showCitFormats?doi=10.1080%2F10942912.2018.1439959