7 продуктів для боротьби з запаленням печінки та підшлункової залози

30 Листопада, 2018
Чи змогли б ви відмовитись від шкідливої їжі? Боротьба з запаленням печінки та підшлункової залози - це не так вже й страшно, якщо споживати ці 7 продуктів.

Часто кажуть, що наш сучасний спосіб життя і дієта несумісні зі здоров’ям внутрішніх органів. Саме тому актуальною проблемою сьогодення є боротьба з запаленням печінки та підшлункової залози. 

Чим більше оброблена їжа, яку ви їсте, і чим далі вона від природного стану, тим більше проблем вона може спричинити для цих важливих та чутливих органів.

Справді, замисліться над своїми звичками хоч на хвилину: куріння, пасивний спосіб життя, споживання цукру, вибір магазинних соків замість натуральних фруктів…

Коли ви приходите додому втомленими з роботи, легко вибрати заморожену їжу, яка вже готова, а не присвятити кілька хвилин, щоб приготувати щось корисніше, свіжіше і з більшою кількістю поживних речовин.

Проте для підтримки правильного харчування потрібні час і сила волі.

Сьогодні ми пропонуємо вам почати краще піклуватися про своє здоров’я: додати ці казкові продукти до щоденного раціону, вони покращать стан підшлункової залози. Завдяки ї ви забудете, що таке боротьба з запаленням печінки.

Якщо ці два органи працюють належним чином, ви помітите це як всередині, так і зовні. Це варто зусиль!

1. Боротьба з запаленням печінки – буряковий та морквяний сік

Запалення печінки, відоме як гепатомегалія, – це розлад, пов’язаний з різними причинами. Це може бути надлишок жиру в організмі, вірус чи навіть гепатит.

Ваш лікар призначить найкраще лікування.

Однак важливо також піклувалися про свій раціон і пити натуральний сік, який також чудово підходить для підшлункової залози.

Ось дуже здоровий натуральний сік, який вам сподобається:

Інгредієнти

  • 1 буряк
  • 1 морквина
  • 5 столових ложок лимонного соку (50 мл)
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку треба ретельно вимити буряк і моркву, а потім розрізати їх на дрібні шматочки, щоб полегшити змішування.
  • Коли ви поєднаєте обидва продукти, додайте склянку води та лимонний сік.
  • Пийте вранці, щоб отримати найкращі переваги.

Читайте: Буряковий сік для мозку

2. Зелений чай

Зелений чай
Зелений чай – це ще один чудовий напій, яким ви повинні скористатися, щоб покращити здоров’я підшлункової залози та печінки.

Він не тільки допоможе вам боротися з запаленням, але й завдяки катехінам покращить загальну роботу печінки та підшлункової залози.

Цей напій також допомагає зменшити жир у печінці та покращує її регенерацію завдяки високому вмісту антиоксидантів.

Однак важливо споживали лише рекомендовану кількість: не пийте більше ніж одну склянку на день.

3. Авокадо

Авокадо багаті на глутатіон – небілковий трипептид, який походить від амінокислот і допомагає зменшити токсини у печінці та підшлунковій залозі.

І не забувайте, що авокадо багаті на мононенасичені жири, також відомі як “хороші жири”.

Вони піклуються про здоров’я стінок артерій та полегшують метаболізм поганого холестерину (ЛПНЩ).

Читайте: Переваги авокадо та 7 способів його використання. 

4. Оливкова олія для підшлункової залози та печінки

Оливкова олія для підшлункової залози та печінки
Органічні олії холодного віджиму, зокрема оливкова, конопляна та лляна, є чудовими союзниками для вашої печінки та підшлункової залози.

Однак пам’ятайте, що ви повинні споживати їх помірковано та у максимально натуральний спосіб: наприклад, приправте салат або пшеничні тости.

Це допоможе зменшити запалення в цих органах, очистити їх від шкідливих токсинів та оптимізувати роботу всього організму.

5. Альтернативні крупи

Під “альтернативними зернами” маємо на увазі джерела клітковини, білка та мінералів, які ми рідко використовуємо в повсякденному житті, але які мають багато переваг, ніж доступніші продукти.

Перловка, кіноа та гречка – чудові приклади цієї групи продуктів.

Ці зерна містять ферменти, які сприяють травленню, піклуються про рівень холестерину та ваше серце.

Не вагайтеся їх купувати, щоб отримати всі переваги.

  • Д. М. Горчаг, О. Л. Холодкова, М. М. Перепелюк. (2016). Патогенез фіброзу печінки та можливості його корекціх. ОНМУ.
  • О. І. Ромак, Ю. Садовська, І. Горюк. (2017). Морфологічні зміни печінки. ОНМУ.