5 порад для догляду за підшлунковою залозою
Підшлункова залоза є органом, якому ми практично не приділяємо уваги, до тих пір, поки не стикнемося із можливими його захворюваннями. Тому дуже важливо дізнатися якомога більше про цей орган, який розташований позаду шлунка і несе відповідальність за виділення соків, які допомагають перетравлювати їжу. У цій статті ми дамо вам 5 порад, як правильно доглядати за підшлунковою залозою.
Поради з догляду за підшлунковою залозою
1. Хрестоцвітий овоч: дивовижний ефект!
Ви здивовані? Авжеж ні! Ми впевнені, що ви неодноразово чули про переваги броколі, наприклад про її здатність запобігати появі раку. Крім цього, дослідження показують, що вживання броколі, так само як і брюссельської капусти, цвітної капусти, чи звичайної, захищає вашу підшлункову від виникнення пухлин. Отож, не вагайтесь включати ці овочі у свій раціон. Рекомендуємо вживати по одній тарілці парової броколі двічі на тиждень, і можете бути впевнені, що ваша підшлункова буде захищеною. Однак, попереджаємо, якщо у вас проблеми із щитовидною залозою, вживати хрестоцвіті овочі не рекомендовано.
2. Ні курінню!
Що? Ви досі залежні від цієї пагубної звички? Якщо так, кидайте не задумуючись. Куріння має дуже негативний вплив на здоров’я. А чи відомо вам, що шанси розвитку раку підшлункової у курців дуже високі? Не забувайте про це, якщо хочете зберегти міцне здоров’я і не допустити, щоб ваші близькі бачили ваші страждання, спричинені курінням, у майбутньому.
3. Попрощайтесь з нездоровою їжею
Яку їжу можна назвати нездоровою? Без сумнівів, ви знаєте про яку саме йдеться: смажена їжа, оброблена їжа, біле борошно, цукор, промислові продукти, газовані напої… Безумовно, великим плюсом є те, що ця їжа швидка та легка у приготуванні. Припустімо, коли ви втомилися після роботи і найменше, що вам хочеться, так це проводити весь вечір на кухні. Але це велика помилка. Можливо, ви зараз цього не усвідомлюєте, але ця їжа містить багато жирів і шкідливих речовин, які руйнують вашу підшлункову залозу. Згідно зі статистикою, ймовірність розвитку раку підшлункової при нездоровому харчуванні дуже висока. Отож, не вагайтесь і почніть змінювати свої звички харчування вже зараз, а також уникайте вживання алкоголю.
4. Навчіться виводити токсини з підшлункової
Все правильно, потрібно вміти виводити токсини з підшлункової залози. Ви коли-небудь пробували це зробити? Як відомо, підшлункова залоза несе відповідальність за синтез істотних ферментів, які покращують обмін речовин. Але будьте обережні, якщо ваша підшлункова уражена, або наповнена токсинами внаслідок нездорового харчування, ви почнете відчувати зміни у гормональному стані (гормональний дисбаланс), який може стати причиною діабету, для прикладу. Щоб зберегти здоров’я підшлункової залози, її слід час від часу очищувати. Але яким способом?
Все дуже легко. Впродовж десяти днів вживайте по 10 склянок рідини в день, включно з соками та напоями, які рекомендовано для здоров’я підшлункової. Їхній перелік ми озвучимо трохи згодом. Вживання рідини допоможе відновити організм і очистити підшлункову залозу.
Також дуже важливо щоб у ваш раціон входила їжа багата на антиоксиданти, іншими словами, це можуть бути такі фрукти як апельсини, ківі, манго, полуниця… Вживання цих фруктів сприятиме очищенню підшлункової залози і сприятиме її зміцненню.
5. Соки для догляду за підшлунковою залозою
Вам подобаються натуральні соки? Тоді не вагайтесь і включайте їх у свій щоденний раціон, ваша підшлункова буде вам дуже вдячна за це. Вживання соків регулює роботу підшлункової залози і сприяє її нормальному функціонуванню. Варто наголосити, що овочеві соки дуже корисні після обіду або під час прийому їжі, а фруктові краще вживати зранку. Але пам’ятайте: їх слід вживати на порожній шлунок і впродовж півгодини більше нічого не пити. І основне, ніколи не додавайте цукор!
Суміш з капусти, моркви, соку салату-латуку
- Склянка брюсельських капустинок (парових);
- Склянка морквяного соку;
- Пів склянки води;
- Черешки селери;
Покладіть усі інгредієнти у блендер, добре змішайте, а тоді вилийте в посудину. Все просто!
Артишок та сік Алое Вера
- Склянку соку Алое Вера (серединка плоду, де найбільше желатину);
- Серце артишока (приготоване заздалегідь);
- Сік половинки лимона;
- Пів склянки гарячої води.
Покладіть інгредієнти у блендер і змішайте до однорідної маси. Має вийти теплий сік густої консистенції. Але запевняємо вас, це чудовий спосіб для догляду за підшлунковою залозою. Напій можна вживати під час обіду.
Папайя і лляний сік
- Великий шматок папайї;
- Столова ложка порошку з насіння льону;
- Півсклянки води;
- Три мигдалі.
Напій з цих інгредієнтів найкраще вживати зранку. Спосіб приготування дуже простий: вам всього лиш необхідно змішати усі інгредієнти у блендері з додаванням пів склянки води. Вживайте в невеликій кількості кожного ранку і ви не тільки отримаєте поживні речовини для початку вдалого дня, але й збережете здоров’я вашої підшлункової залози. Насолоджуйтесь!
- Murillo G, Mehta RG. Cruciferous vegetables and cancer prevention. Nutrition and Cancer 2001;41(1-2):17-28.
- Sánchez S. Blog del Dr. Sánchez Cabús ¿Qué es el páncreas, qué función tiene y cómo enferma? (2016).
https://www.barnaclinic.com/blog/cirugia-del-pancreas/pancreas-funcion-enferma/
- Blog Ecoagricultor, agricultura y consumo ecológico. El páncreas, funciones, alimentos y plantas medicinales beneficiosas.
https://www.ecoagricultor.com/pancreas-funciones-alimentos-plantas-medicinales/