7 причин їсти зелені яблука натщесерце

Якщо ви хочете отримувати максимальну користь від зелених яблук, обирайте тільки фрукти органічного походження. Таким чином ви зможете без остраху їсти зелені яблука разом зі шкіркою, в якій міститься найбільше вітамінів.
7 причин їсти зелені яблука натщесерце

Останнє оновлення: 04 лютого, 2019

Звісно, усі сорти яблук характеризуються високим вмістом незамінних для організму поживних речовин і вітамінів, але особливо корисно їсти зелені яблука.

Утім, зелені яблука заслужено вважають найбільш корисними, адже вони містять значно менше калорій та значно більше корисних фітонутрієнтів, які покращують самопочуття та здоров’я людини.

Зелені яблука характеризуються специфічним кислим смаком та високим вмістом води. Саме тому ці ароматні фрукти чудово підходять для детоксикації організму та відновлення водного балансу.

Ба більше, дієтологи рекомендують регулярно їсти зелені яблука тим, хто піклується про власну фігуру, адже до складу цих фруктів входить дієтична клітковина, незамінні амінокислоти, вітаміни та мінерали. Після потрапляння в організм усі ці поживні речовини сприяють покращенню як фізичного, так і емоційного стану людини.

Найкраще їсти зелені яблука натщесерце не лише тому, що ці фрукти здатні поповнити запаси енергії в організмі, але й через їхню властивість прискорювати метаболізм та запобігати розвитку різноманітних захворювань.

На жаль, чимало людей досі недооцінюють корисні властивості зелених яблук та не часто їх споживають. Саме тому у цій статті ми зібрали перелік основних причин регулярно їсти зелені яблука.

Чому потрібно їсти зелені яблука?

1. Втрата ваги

їсти зелені яблука для схуднення

В одному зеленому яблуці міститься лише 80 калорій. Попри низьку калорійність, цей фрукт є потужним природним джерелом енергії завдяки високому вмісту вуглеводів та незамінних амінокислот.

  • З’їдаючи щодня по одному зеленому яблуку натщесерце, ви поповните запаси клітковини та покращите процес травлення. До того ж яблука забезпечують довготривале відчуття ситості.
  • Поживні елементи, які містять яблука, мають здатність прискорювати обмін речовин у першій половині дня. Завдяки цьому ви зможете спалити більше калорій упродовж дня.

2. Профілактика діабету

Додавши зелені яблука до свого щоденного раціону, ви суттєво зменшите ризик розвитку діабету простим та безпечним шляхом. Це особливо актуально для тих, у кого хтось із членів родини вже страждає на цю хворобу.

  • Оскільки зелені яблука містять розчинну клітковину, вони допомагають організму засвоювати цукор з харчових продуктів. Таким чином організм не відкладає цукор у вигляді зайвих кілограмів, а повністю його витрачає впродовж дня як джерело енергії.
  • Споживаючи зранку зелені яблука, ви зможете зменшити тягу до солодкого у розпалі дня. Ба більше, саме яблука допомагають організму засвоювати інсулін з їжі.

3. Здоров’я серцево-судинної системи

зелені яблука покращують роботу серця

Поживні речовини, що містяться у різних сортах яблук, зокрема клітковина та флавоноїди, мають вагомий позитивний вплив на здоров’я серцево-судинної системи.

  • За умови регулярного вживання зелених яблук можна відрегулювати рівень холестерину в організмі, а також очистити артерії від кров’яних бляшок (тромбоцитів).
  • До того ж яблука багаті на вміст калію – незамінної речовини, що має здатність регулювати рівень електролітів, які є важливими для роботи м’язів та серця.
  • Яблука зменшують кількість молекул, які викликають запальний процес та часом стають причиною розвитку порушень у роботі серця, а також погіршують кровообіг та мозкову активність.

4. Травлення

Якщо регулярно їсти зелені яблука натщесерце, можна забути про різноманітні розлади травлення, зокрема про хронічні закрепи.

  • Пектин (клітковина, що міститься в яблуках) регулює процес травлення, покращує роботу кишківника та прискорює виведення з організму токсичних відходів.
  • Зелені яблука діють як натуральний вітрогонний засіб, тобто допомагають виводити гази, що накопичуються у шлунково-кишковому тракті.
  • Ці смачні фрукти регулюють кількість шлункових соків та слугують натуральним методом профілактики розладів травлення та рефлюксу.

5. Робота мозку та розумова активність

зелені яблука покращують роботу мозку

Є чимало факторів, які впливають на роботу мозку та розумову активність людини. Проте за умови регулярного вживання зелених яблук можна запобігти розвитку захворювань, що призводять до погіршення когнітивної функції.

  • Зелені яблука характеризуються високим вмістом антиоксидантів, зокрема катехіну та епікатехіну. Саме ці речовини захищають клітини мозку від згубного впливу вільних радикалів.
  • Завдяки високому вмісту флавоноїдів, вітаміну С та марганцю зелені яблука володіють здатністю відновлювати пошкоджені клітини та тканини внутрішніх органів людини. Ці сполуки не лише покращують кровообіг, але й стимулюють процес транспортування кисню до тканин мозку.

6. Здоров’я та стан шкіри

Звісно, яблука не є чудодійним засобом від зморщок та інших дрібних вад шкіри. Утім, до складу яблук входять незамінні антиоксиданти, які допомагають усувати ознаки передчасного старіння шкіри.

  • За умови регулярного вживання зелених яблук можна прискорити процес відновлення та омолодження клітин. У результаті цього вікові пігментні плями та дрібні зморшки стають менш помітними.
  • Завдяки високому вмісту води у зелених яблуках шкіра людини завжди залишається зволоженою. До того ж, цей смачний фрукт очищує шкіру від токсинів та часточок бруду.
  • Зелені яблука стимулюють процес вироблення колагену та еластину – речовин, які роблять шкіру підтягнутою та молодою.

7. Зменшення зубного нальоту

їсти зелені яблука для усунення нальоту

Сполуки, що містяться у зелених яблуках, володіють неймовірним позитивним впливом на стан та здоров’я зубів людини. Таким чином за умови регулярного вживання яблук можна запобігти утворенню зубного нальоту.

  • Яблука містять натуральні кислоти, які мають здатність очищувати зуби від залишків їжі. До того ж кислоти зупиняють ріст бактерій, які призводять до розвитку інфекційних процесів в організмі.
  • Зелені яблука також стимулюють вироблення слини та регулюють рівень рН у ротовій порожнині, запобігаючи тим самим появі неприємного запаху.

У вашому раціоні досі немає яблук? Оскільки тепер вам все відомо про корисні властивості цього фрукта, не зволікайте – неодмінно щоранку з’їдайте одне зелене яблуко зі шкіркою.



  • Martínez Ladrón De Guevara, E. (2016). Efecto de la adición de la cáscara de manzana sobre el estrés oxidativo y el perfil de proteínas en un modelo murino diabético. México, Instituto Politécnico Nacional.
  • Muñoz Quiroga H.D., Tarazona Guevara, L.F. (2017). Remoción de placa bacteriana mediante el consumo de manzana en la población infantil de la institución educativa Vijagual de Bucaramanga. Universidad de Santo Tomás, Bucaramanga.
  • Patricio, G. (2007). Extraccion de pectina de manzana. Universidad Nacional Micaela Bastidas de Apurimac.
  • Requena, M. y Guerrero, D. (2021). Manzana Verde: en busca de la expansión (Trabajo de investigación de Máster en Dirección de Empresas). Universidad de Piura. PAD-Escuela de Dirección. Programa Maestría en Dirección de Empresas MBA. Lima, Perú
  • Salazar, N. A. S., & Orozco, G. I. O. (2011). El aroma de la manzana. Interciencia.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.