9 переваг помірного споживання пива
Пиво є традиційним напоєм, який споживають у сотнях країн по всьому світу. Завдяки смаку та свіжому ефекту воно є найпривабливішим у спекотні дні для зустрічей з друзями або після закінчення робочого дня.
Так само, як з іншими алкогольними напоями, пиво в надлишку може бути шкідливим для здоров’я.
Але було доведено, що завдяки поживним властивостям помірне споживання пива має різні переваги для організму.
Хоча багато людей не знають про це, пиво містить тільки 45 калорій на 100 мл, а також є джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів.
Отже, сьогодні ми хочемо розглянути 9 основних переваг пива, щоб нагадати вам час від часу його пити.
1. Пиво зміцнює кістки
Окрім кальцію, кремній є одним із найважливіших корисних мінералів для підтримки здоров’я кісток.Пиво містить велику кількість цього мінералу, що допомагає збільшити щільність кісток у літніх людей.
Але споживання більш ніж 2 келихів на день також пов’язане зі збільшенням ризику переломів кісток.
2. Підтримує здоров’я нирок
Одна з причин, чому ви відчуваєте бажання помочитися після того, як вип’єте цей напій, – його сечогінна дія.
Оскільки воно складається на 90% з води, містить мало натрію і багато калію, пиво стимулює виведення нерозподіленої рідини.
Крім того, завдяки хмелю пиво в помірних кількостях знижує до 40% ризик появи каменів у нирках.
3. Запобігає нейродегенеративним захворюванням
Контрольоване споживання пива сприяє росту нових нервових клітин, що допомагає поліпшити пам’ять.Кремній, що міститься в пиві, допомагає усунути токсичні метали, які пов’язані з різними дегенеративними захворюваннями.
Дізнатись більше: 9 альтернативних домашніх застосувань пива
4. Має антиканцерогенну дію
Відомо, що один з поліфенолів в пиві (ксантогумол) є потужним антиоксидантом, який запобігає розмноженню ракових клітин.
Цей похідний хмелю можна використати як профілактичний засіб проти раку передміхурової залози та товстої кишки.
Пиво також містить поживні речовини, які доповнюють жіночі гормональні препарати.
5. Має протизапальну дію
Хміль – один з основних інгредієнтів пива, який має протизапальний і антибактеріальний ефект та знижує ризик захворювань, пов’язаних зі старінням.Ця активна сполука може істотно допомогти в боротьбі з артритом та іншими захворюваннями, викликаними надмірним запаленням.
6. Покращує травлення
Клітковина і протизапальні властивості пива зумовлюють його користь для травлення.
Оскільки це ферментована рідина, вона допомагає стимулювати хороші бактерії для кишкової флори, а також балансує рН шлунка.
Пиво можна використати для боротьби з газами, запаленням і болем. Це також прекрасний засіб від закрепів завдяки клітковині.
Читайте також: Чудова дієта, щоб знизити рівень поганого холестерину
7. Багате на вітаміни й мінерали
Окрім води та дріжджів для приготування пива використовують зернові, як-от ячмінь і пшеницю. Зернові сповнені поживних речовин, які переносять процес пивоваріння. Вони також посилюються в процесі ферментації і фільтрації.
Пиво є природним джерелом:
- вітамінів групи В (зокрема фолієвої кислоти)
- мінералів (кремнію, калію, магнію, кальцію, селену)
- клітковини
8. Контролює холестерин
Люди, які п’ють алкогольні напої в помірних кількостях, мають вищий рівень хорошого холестерину.
Цей тип здорового жиру зменшує надлишок ліпідів в крові, що запобігає закупорці.
Пиво також знижує рівень фібриногену – білку, який підвищує згортання крові.
Крім того, завдяки своїм поліфенолам пиво допомагає контролювати високий кров’яний тиск і захищає здоров’я серця.
9. Запобігає старінню
Активні сполуки в пиві контролюють запальний процес в організмі та зменшують імовірність розвитку хронічних захворювань.
Воно також містить велику кількість антиоксидантів – молекул, які здатні запобігати окисному пошкодженню, викликаному вільними радикалами.
Таким чином, навіть якщо це алкогольний напій, невелика кількість пива корисна для організму.
Насолоджуйтеся спокійним моментом релаксації або додайте його до раціону кілька разів на тиждень.
- О.В. Швець. (2010). Користь та ризик від кофеїну та напоїв, які містять кофеїн.Точка зору.
- В. Шивельбуш (2007). Смаки раю: Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів.Критика.