Коктейль з груші та ківі для лікування здуття живота
Завдяки інгредієнтам, які багаті на клітковину цей коктейль ідеально підходить для усування будь-якого розладу травлення і поліпшення руху кишківника. Ось чому він ідеально підходить для полегшення закрепів і лікування здуття живота.
Тільки люди, які страждають від цієї проблеми, дійсно знають, наскільки це позначається на їхньому житті. Ймовірно, вони згодом звикають до цього безперервного дискомфорту.
У цій статті ми запропонуємо просте рішення, яке передбачає споживання коктейлю з груші та ківі щоранку. Він допомагає поліпшити рух кишківника й одночасно бореться з утриманням рідини.
Спробуйте його!
Чи може щось виправити здуття живота?
Основною проблемою при лікуванні цього розладу є те, що він може мати дуже багато причин. Необхідно взяти ці фактори до уваги, якщо ви хочете покласти край здуттю раз і назавжди:
- Непереносимість деяких продуктів, які ви не можете правильно перетравити. Найбільш поширені з них – глютен і лактоза. Однак є люди, які не можуть добре перетравити фрукти, овочі або горіхи.
- Надмірна кількість сирих продуктів або продуктів, які викликають метеоризм, серед яких салат, капуста, цибуля, гриби, бобові тощо.
- Нездорові харчові звички: їсти в поспіху, розмовляючи, стоячи, не розжовуючи їжу належним чином.
- Пиття занадто великої кількості води під час їжі. Слід пити воду заздалегідь, між прийомами їжі та вранці.
- Поєднання продуктів з різними рівнями засвоюваності. Найгірше, що можна зробити, – це поєднати молочні продукти з фруктами. Краще за все їсти їх поза основними прийомами їжі, наприклад, під час сніданку або перекусів.
- Стрес і нервові або емоційні розлади.
- Порушення травлення. Очевидно, що люди, які страждають на здуття, мають певний розлад травлення. Необхідно звернутися до лікаря, щоб виключити проблеми, які потребують лікування, зокрема бактерії або паразити, гастрит, хронічний закреп та ін.
Переваги груші, які допомагають лікувати здуття живота
Груші є одним з найефективніших продуктів для зниження здуття живота, викликаного затримкою рідини, адже вони на 80% складаються з води.Завдяки високому вмісту калію і низькому вмісту натрію вони є надзвичайно корисними для зниження ваги, а також в цілому для дієт.
Їхні сечогінні властивості також посилює вміст аргініну, арбутину, аскорбінової кислоти та інших поживних речовин.
Вони не лише зменшують здуття живота, але й також містять пектин – розчинну клітковину, яка сприяє руху кишківника.
Переваги ківі, які допомагають лікувати здуття живота
Ківі є вельми популярними фруктами, які використовують як засіб проти закрепів. Це пояснюється високим вмістом клітковини, що полегшує випорожнення кишківника, не дратуючи шлунково-кишковий тракт, на відміну від інших проносних.
Якщо кишківник починає функціонувати правильно, це запобігає запаленням, на які страждають багато людей, а також допомагає лікувати здуття живота.
Ківі також містять дуже багато вітаміну С, навіть більше, ніж лимони або апельсини.
Найкраще споживати ківі щоранку перед сніданком. За допомогою нашого коктейлю з груші та ківі, ви підсилите ефект, одночасно насолоджуючись смачним сніданком.
Як приготувати фруктовий коктейль
Кількість коктейлю залежатиме від того, наскільки ви голодні, а також від вашої фігури та способу життя. Цей коктейль корисний навіть на дієті.Ці пропорції є приблизними:
- 1 велика стигла груша. Якщо органічна, то разом зі шкіркою.
- 2 стиглі ківі
- щіпка порошку імбиру.
- 1/2 склянки води (100 мл)
- якщо хочете трохи підсолодити, використовуйте мед.
Змішайте всі інгредієнти до однорідної суміші.
Коли слід його пити?
Для усунення здуття живота, в ідеалі, необхідно пити цей коктейль свіжим щоранку. Завжди робіть це через деякий час після споживання лимонної води перед сніданком – це панацея.
Якщо ви все ще голодні або хочете щось тверде, то можете поїсти через деякий час після сніданку. Але завжди пам’ятайте пораду, яку ми вам дали в першому абзаці. Ви можете приготувати скільки завгодно коктейлю і пити його протягом ранку.
Непогано використовувати цей засіб принаймні протягом місяця. Після цього пийте стільки, скільки вважаєте за необхідне. Ви помітите, що краще саме для вас.
- Duttaroy, A. K., & Jørgensen, A. (2004). Effects of kiwi fruit consumption on platelet aggregation and plasma lipids in healthy human volunteers. Platelets. https://doi.org/10.1080/09537100410001710290
- Fischer, T. C., Gosch, C., Pfeiffer, J., Halbwirth, H., Halle, C., Stich, K., & Forkmann, G. (2007). Flavonoid genes of pear (Pyrus communis). Trees – Structure and Function. https://doi.org/10.1007/s00468-007-0145-z
- Goyal, S. K., Samsher, & Goyal, R. K. (2010). Stevia (Stevia rebaudiana) a bio-sweetener: A review. International Journal of Food Sciences and Nutrition. https://doi.org/10.3109/09637480903193049
- VV.AA. (2015).Characterization of physiochemical and microbiological properties, and bioactive compounds, of flour made from the skin and bagasse of kiwi fruit (Actinidia deliciosa). https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814615303009
- Carr, A.C., Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29099763
- Reiland, Holly., Slavin, Joanne. (2015).Systematic Review of Pears and Health. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4657810/
- Escudero Álvarez, E., González Sánchez, E. (2006). La fibra dietética.http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112006000500007