Їжте баклажани, щоб схуднути та поліпшити травлення

Баклажани не лише дають відчуття ситості, коли ви їсте, але й також сприяють детоксикації та виведенню зайвої рідини з організму. Якщо ви хочете скинути зайву вагу, баклажани вам у цьому допоможуть.
Їжте баклажани, щоб схуднути та поліпшити травлення

Останнє оновлення: 16 грудня, 2018

Чи знаєте ви, що баклажани є одним із найкорисніших продуктів, які ви можете додати до свого раціону? Вони неймовірно багаті на фітонутрієнти, які допомагають захистити клітини від дії вільних радикалів.

Ми любимо баклажани. Існує незліченна кількість різних способів їхнього приготування, і ви можете навіть використовувати баклажани, щоб схуднути, якщо питимете баклажанову воду як сечогінну добавку. Вони також покращують травлення.

Можна сказати, що баклажани є одними з найкорисніших овочів. Якщо ви ще не споживаєте їх, то варто зробити їх головним продуктом у вашому раціоні.

Ви вже їсте баклажани? Якщо ні, то ми дамо вам кілька причин, щоб почати. Не пропустіть!

1. Баклажани корисні для травлення

Експерти з харчування стверджують, що баклажан – це один із найлегших овочів, які ви тільки можете знайти. Вони не містять жиру, але натомість містять багато клітковини та води, що означає, що вони ідеально підходять для тих, хто намагається схуднути.

Ще один цікавий факт про користь баклажанів для схуднення: вони допомагають запобігти затримці рідини. Вони містять багато калію – мінералу, який, як ви вже знаєте, допомагає підтримувати рН баланс організму, в тому числі рівень рідини.

2. Вони захищають ваше серце

Серце
Баклажани містять дуже багато антиоксидантів. Ось чому їх зазвичай рекомендують пацієнтам, що мають серцево-судинні захворювання або розлади, пов’язані з серцево-судинною системою. Цей овоч корисний для кровоносних судин!

І що саме це означає? Ангіогенез – це процес, який сприяє зростанню нових кровоносних судин. Це означає, що коли всі ми побоюємося розвитку пухлин або серцево-судинних захворювань, баклажани можуть захистити від цього процесу.

Крім того, велика кількість міді, фолієвої кислоти, магнію та флавоноїдів захищає клітини організму від шкідливих бактерій. Баклажани також допомагають знизити рівень поганого холестерину.

І не забувайте, що комбінація кальцію, магнію та калію зміцнює серцеві м’язи, сприяючи сильнішим ударам серця.

3. Баклажани корисні для травлення

баклажани
  • Баклажани містять багато води й одночасно мало вуглеводів, жирів і білків. Вони легко засвоюються, дозволяючи кишківнику легко поглинути всі поживні речовини.
  • У баклажанах немає цукру. Попри те, що баклажани не містять багато вітамінів, їхні основні переваги полягають у вмісті мінеральних речовин і здатності балансувати рН.
  • Чи знаєте ви, що ці овочі на 55% складаються з основних мінералів? Вони допомагають організму позбутися токсинів і сприяють оптимальній роботі органів.
  • Баклажани також зміцнюють печінку, стимулюють вироблення жовчі, а також знижують рівень сечової кислоти, якщо він занадто високий.

Як ви можете ігнорувати ці неймовірні переваги?

Рецепт: лимон і баклажан, щоб схуднути

баклажани та смузі
Тепер, коли ви знаєте більше про корисні властивості баклажана, ми розповімо вам, як приготувати цей овоч, щоб сприяти усуненню нерозподіленої рідини.

Застереження: цей рецепт слід розглядати тільки як доповнення до здорової дієти з низьким вмістом жирів. Тільки тоді баклажанова вода з лимоном допоможе поліпшити травлення. Це варто спробувати щодня!

Інгредієнти

  • 1 баклажан середнього розміру
  • сік 1 лимона
  • 1 літр води
  • 1 велика скляна банка

Приготування

  • Ретельно вимийте баклажан. Якщо ви хочете переконатися, що усунули всі токсичні речовини, то можете промити його в невеликій кількості яблучного оцту або води з содою. Це чудовий спосіб, щоб позбутися пестицидів, які використовують під час вирощування.
  • Тепер слід нарізати баклажан. Скибочки мають бути близько сантиметра товщиною. Не зрізайте шкірку.
  • Відваріть його в літрі води. Коли він набуде м’якої текстури, зніміть каструлю з вогню і злийте воду в банку.
  • Додайте ще півлітра води й лимонний сік. Збовтайте суміш і зберігайте в холодильнику.
  • Замість того, щоб варити баклажани, деякі люди вважають за краще залишити скибочки у воді на ніч, щоб отримати всі переваги. Ви можете вибрати той метод, який більше підходить вам.

Як використовувати?

  • Пийте цю суміш з баклажанами протягом дня перед стравами, щоб скинути зайву вагу. Це принесе відчуття ситості, допоможе краще перетравити їжу й усунути жир.
  • Ви можете спробувати цей засіб 2-3 рази на тиждень. Коли ви поєднаєте його з низькокалорійним раціоном, який містить багато свіжих овочів і фруктів, то скоро побачите результати.

Як завжди, перебуваючи на дієті, обирайте найкорисніші продукти й заповнюйте тарілку найкращими овочами, які може дати природа. Що стосується баклажанів, то це один із найкращих варіантів.



  • Lau BHS., Suppression of LDL oxidation by garlic compounds is a possible mechanism of cardiovascular health benefit. J Nutr, 2006. 136: 765-768.
  • Christodoulides S., Dimidi E., Fragkos KC., Farmer AD., et al., Systematic review with meta analysis: effect of fibre supplementation on chronic idiopathic constipation in adults. Aliment Pharmacol Ther, 2016. 44 (2): 103-16.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.