Найкращий спосіб споживання рису
Рис – найпоширеніша їжа на світі. Це проста їжа, яку можна поєднувати з безліччю продуктів. Який найкращий спосіб споживання рису?
Є чимало різних способів приготування рису, деякі з них надзвичайно корисні. Усе залежить від того, з якими інгредієнтами поєднати рис.
Багато народів споживають рис. Цей продукт лідирує століттями серед різних цивілізацій так само, як і пшениця.
Рис і збільшення ваги
Рис – це зерно, яке містить воду, вуглеводи, клітковину та мінерали. Воно містить дуже мало жиру. Рис – це корисна для здоров’я їжа, наділена вуглеводами, необхідними для організму.
Рис сам по собі не є проблемою, важливо, скільки його з’їсти. Вага збільшується, коли споживаєш більше калорій, ніж потрібно через низьку фізичну активність.
Їсти рис небезпечно?
Рис має здатність поглинати велику кількість миш’яку, особливо через його зовнішню оболонку. Тому одна з переваг білого рису полягає в тому, що він був оброблений з метою видалення цієї зовнішньої оболонки.
Це суперечить загальній думці про те, що темний рис корисніший. Правда, він має більше корисних елементів, ніж білий рис, але й також містить більше миш’яку.
Також читайте статтю: Про рисове молоко і його користь
Три способи зменшення кількості миш’яку в рисі:
- Два до одного: дві чашки рису на одну склянку води
Ця пропорція приготування “2×1” дозволяє ретельно приготувати рис. Таким чином зменшується кількість миш’яку.
- П’ять до одного: п’ять склянок води на одну склянку рису
З цією пропорцією води і рису, вміст миш’яку знижується до 50%. Цікаво, що рекомендована пропорція для приготування різотто становить також п’ять до одного.
- Замочити на ніч
За допомогою цього методу, рис втрачає до 80% миш’яку, який у ньому міститься.
На жаль, також втрачаються й інші корисні елементи в рисі.
Корисний спосіб споживання рису
Якщо маєте намір поліпшити здоров’я, споживаючи рис, дізнайтесь про певні поєднання цього продукту з інгредієнтами, які збільшуються його користь. Ось деякі з них:
Білий рис з кокосовою олією
Одним з недоліків білого рису є те, що він має багато концентрованого крохмалю. Людське тіло перетворить цей крохмаль на цукор. І ми вже знаємо, наскільки шкідливим може бути надлишок цукру.
Проте цей процес можна зменшити, якщо ви використовуєте одну додаткову чашку води і дві столові ложки кокосові олії для приготування рису. Негативний ефект крохмалю в організмі нейтралізується.
Рис і бульйон
Якщо ви зацікавлені в додаванні пікантного смаку до вашого рису, одночасно підвищуючи його харчові властивості, спробуйте використовувати бульйон. Овочеві та курячі бульйони забезпечують аромат і живильні речовини, щоб добре абсорбуються в рис.
Рис з імбиром: добре для серця
Якщо хочете, щоб рис був корисним і смачним, додайте трохи імбиру . Потріть корінь імбиру і додайте до рису при приготуванні страви. Трошки кокосової олії гарантує чудовий смак і принесе користь організму.
Також зверніть увагу на статтю: Дивовижні властивості моркви
Рис з додатковими антиоксидантами
Як ви бачите, є багато способів покращення (за смаком та поживними речовинами) вашого регулярного споживання рису. Один з них – скористатися інгредієнтами, що містять антиоксиданти. Вони можуть бути, наприклад, овочами та грибами: забезпечують білок і здорову кількість антиоксидантів.
Часник – ще один інгредієнт з багатьма корисними властивостями. Він чудово поєднується з цибулею та рисом. Усі ці інгредієнти дозволять приготувати смачні та корисні страви з рису.
Рис дозволяє проявити креативність, коли йдеться про приготування страв з нього. Це дуже універсальний продукт, який поєднується з різними інгредієнтами. Проявіть трохи фантазії, новизни і створіть кулінарний шедевр на власній кухні.
- Base de Datos Española de Composición de Alimentos. [Internet]. Disponible en: http://www.bedca.net/bdpub/index.php
- Carey, M., Jiujin, X., Gomes Farias, J. & Meharg, A.A. Rethinking Rice Preparation for Highly Efficient Removal of Inorganic Arsenic Using Percolating Cooking Water. PLoS One, 2015; 10(7): e0131608.
- Fundación Española de Nutrición. [Internet]. Arroz. Disponible en: http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/arroz.pdf
- Medina-Pizzali, M., Robles, P., Mendoza, M. y Torres, C. Ingesta de arsénico: El impacto en la alimentación y la salud humana. Rev Peru Exp Salud Pública, 2018; 35(1): pp. 93-102.
- Ministerio de Sanidad y Consumo. Ministerio de Educación y Ciencia. [Internet]. Alimentación saludable. Guía para las familias. 2007. Disponible en: https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/prevPromocion/promocion/saludJovenes/docs/alimentSaludGuiaFamilias_2007.pdf