Неймовірні переваги огіркового соку
Огірковий сік – це здоровий, поживний та універсальний напій. Завдяки високому вмісту поживних речовин, він дуже корисний для здоров’я. Переваги огіркового соку виходять за межі загальних переваг багатьох овочів.
Ось деякі з них: поліпшення життєво важливих функцій організму, здатність ліквідувати кальцифікацію нирок та здатність зменшувати ризик ожиріння.
Огірок є однією із найпоширеніших рослин у світі. Його часто використовують для маринування, але більша частина його поживних речовин у цьому процесі втрачається.
Недолік соку в порівнянні з цілим огірком – це те, що втрачається дієтичне волокно, тобто вуглеводи в цілому огірку. З цієї причини, якщо ви будете пити огірковий сік щодня, не забувайте їсти цілі овочі, щоб компенсувати втрачене волокно.
Ви можете використовувати залишки огіркового волокна після виготовлення соку. Просто зберіть їх і заморозьте. Тоді ви можете додати їх до картоплі, супів і соусів, коли завгодно.
Поживна цінність огірка
Огірок містить неймовірну кількість природно дистильованої води (майже 96%), що робить його кращим за звичайну воду. Шкірка містить багато вітаміну А, тому не очищайте її.
Він також містить мінерали, які утворюють луги. Це допомагає створювати більш лужне середовище в організмі, що допомагає боротися з бактеріями та хворобами.
Це також прекрасне джерело вітаміну А і С (антиоксидантів), марганцю, молібдену, калію, кремнезему, сірки, так і в менших кількостях комплексу вітамінів групи В, натрію, кальцію та фосфору.
Крім того, ви, напевно, читали поради щодо краси, де рекомендують класти скибочки огірка на очі. Це пояснюється наявністю в ньому кофеїнової кислоти, яка допомагає запобігти затримці води, а при місцевому застосуванні зменшує опухлість очей.
Не пропустіть: 5 найкращих домашніх засобів від мішків під очима
Переваги огіркового соку: користь для здоров’я
Люди часто не знають про величезні переваги огіркового соку для організму, і є навіть ті, хто взагалі не їсть огірки. Хоча цей овоч може бути несмачним для деяких людей, правда в тому, що він дуже освіжає. Ось перелік переваг свіжого огіркового соку:
Кислотність
Щільність мінералів у огірковому соку ефективно допомагає регулювати рН крові, нейтралізуючи кислотність. Це також підходить для лікування виразок шлунка та дванадцятипалої кишки.Кров’яний тиск
Як і селера, цей безбарвний напій може допомогти регулювати артеріальний тиск завдяки мінералам та натрію.
Сполучна тканина
Це чудове джерело кремнезему, що допомагає правильному будівництву сполучних тканин у вашому тілі, таких як кістки, м’язи, хрящі, зв’язки та сухожилля.
Охолодження
Під час сухої та спекотної погоди склянка огіркового соку, змішаного із соком селери, дійсно допомагає нормалізувати температуру тіла.Сечогінний засіб
Огірковий сік сприяє виведенню відходів через сечовипускання. Він також допомагає розчинити камені в нирках.
Лихоманка
Огірковий сок має властивості, що регулюють температуру, тому це корисний напій, коли у вас лихоманка.
Запалення
Переваги огіркового соку чудово підходять для протидії сечовій кислоті, яка викликає запалення суглобів. Щоденне споживання допомагає очистити суглоби, тим самим зменшуючи біль, оскільки він усуває сечову кислоту. Це означає, що він також сприяє поліпшенню інших розладів, таких як артрит, астма та подагра.Ріст волосся
Кремній і сірка в огірках робить їх особливо корисними для росту волосся. Ви можете змішувати огірковий сік із морквяним соком, салатом або шпинатом.
Не пропустіть: 5 масок для прискорення росту волосся
Подразнення шкіри
Завдяки великій кількості вітаміну С і антиоксидантів в огірках вони є важливим інгредієнтом у багатьох косметичних кремах для лікування екземи, псоріазу, вугрів тощо.
Затримка рідини
Він забезпечує необхідні електроліти й відновлює зволоження клітин організму, тим самим зменшуючи затримку рідини.Вітамін К
Переваги огіркового соку борються з наслідками дефіциту вітаміну К, серед яких кровотеча з носа, синці та кровоточиві ясна.
Порада для споживачів
Обирайте темно-зелені та міцні на дотик огірки. Уникайте жовтуватих або зморшкуватих з обох кінців. Тонкі огірки мають менше насіння, ніж товщі.
Зберігайте їх у холодильнику, щоб вони залишалися свіжими. Порізані огірки слід тримати запакованими або в герметичному контейнері та зберігати в холодильнику. Споживайте протягом дня чи двох.
Окрім огіркового соку, ви також можете використовувати огірок як основу для інших здорових коктейлів. Спробуйте змішати його з динею та свіжою м’ятою або з полуницею та базиліком для фантастичного свіжого напою.
- Bernardini, C., Zannoni, A., Bertocchi, M., Tubon, I., Fernandez, M., & Forni, M. (2018). Water/ethanol extract of Cucumis sativus L. fruit attenuates lipopolysaccharide-induced inflammatory response in endothelial cells. BMC complementary and alternative medicine, 18(1), 194.
- Sánchez-del-Castillo, Felipe, González-Molina, Lucila, Moreno-Pérez, Esaú del C., Pineda-Pineda, Joel, & Reyes-González, C. Efraín. (2014). Dinámica nutrimental y rendimiento de pepino cultivado en hidroponía con y sin recirculación de la solución nutritiva. Revista fitotecnia mexicana, 37(3), 261-269. Recuperado en 18 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0187-73802014000300013&lng=es&tlng=es.
- Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: a review of the scientific evidence. Journal of ethnopharmacology, 114(1), 1-31.
- Zhang, L., Zhang, T., Ding, L., Xu, J., Xue, C., Yanagita, T., … & Wang, Y. (2018). The Protective Activities of Dietary Sea Cucumber Cerebrosides Against Atherosclerosis Through Regulating Inflammation and Cholesterol Metabolism in Male Mice. Molecular nutrition & food research, 1800315.