Переваги споживання кави за сніданком
Ви належите до тих людей, які просто не можуть почати свій день без чашки кави? А ви знали, що є продукти, які добре поєднуються з нею? Кава є другим за популярністю напоєм у світі після води. У цій статті ми пояснимо все, що кава може для вас зробити!
Правильне пиття кави на сніданок
Є багато людей, які виходять з дому, випивши лише чашку кави. Це погана звичка, яка негативно впливає на наше здоров’я. Виходячи з дому вранці без належних поживних речовин, ви негативне впливаєте на своє харчування. Ми повинні думати про сніданок як один з найбільш важливих для наших органів прийомів їжі. Якщо ви пропускаєте сніданок, то ми гарантуємо, що ви будете голодувати до обіду; це може призвести до довготривалого набирання ваги.
Очевидно, краще було б, якби кожен прийом їжі мав правильні пропорції. Ніколи не варто недооцінювати важливість сніданку. Погляньмо на деякі з переваг споживання кави за сніданком:
Вона пробуджує нас, поліпшуючи увагу і пам’ять.
Немає нічого кращого за невеликий імпульс вранці. Цей невеликий імпульс ідеальний протягом перших кількох годин ранку для пробудження і ідеальної дози кофеїну. Кава спроможна усунути головний біль у багатьох людей. Проте, в деяких випадках, вона може фактично викликати його. Отже, ми повинні знати, коли найкраще її пити, щоб отримати максимальні вигоди.
Кава є прекрасним стимулятором центральної нервової системи, тож ви повинні бути обережними з кількістю споживаної кави. Ніколи не пийте більше двох чашок на день. Коли ми говоримо про чашки, ми не маємо на увазі великі кухлі.
Вона багата на антиоксиданти.
Кава багата на антиоксиданти, які зміцнюють наші клітини і захищають їх від вільних радикалів. Вона захищає нас від окисного стресу, тож її споживання вранці – профілактична звичка, яку варто культивувати. Цікаво, що зелена кава багатша на антиоксиданти і навіть краща для спалювання жиру. Пам’ятайте про це.
Вона захищає корисні бактерії в кишечнику.
Це дійсно так. Чашка кави діє як пробіотик для догляду за кишковою флорою. Кава має захисний ефект, регулює рухи кишечника, захищаючи нас від багатьох хвороб.
Кава сприяє травленню.
Можливо, ви не знаєте, але кава стимулює шлунковий сік, підвищує засвоєння продуктів і поглинання поживних речовин. Її найкраще вживати два рази на день для поліпшення функції шлунку і всієї травної системи в цілому.
Вона захищає печінку.
Багато досліджень було проведено щодо впливу кави на здоров’я печінки і результати завжди були повчальними. Кава допомагає піклуватися про клітини печінки, уникати захворювань, таких як цироз печінки або жирова хвороба печінки. Майте на увазі, що ми повинні обмежити споживання до 2-3 чашок на день.
Зверніть увагу на те, що ви їсте разом з кавою.
Тож що ми повинні споживати разом з кавою? Ви повинні почати день зі склянки теплої води з лимоном. Через годину з’їжте сніданок, як звичайно. Не включайте в нього масло і тост; вони містять жири і рафіноване борошно, які знижують користь від сніданку.
Найкраще поєднувати каву з вівсяними пластівцями з невеликою кількістю соєвого молока, горіхами і фруктами, наприклад, грушами або яблуками. Переконайтеся, що фрукти свіжі. Джеми і желе не підходять, адже у них надлишок цукру. Якщо ви хочете випити каву з невеликим бутербродом, хліб з цільнозернового вівса найкраще смакуватиме зі шматочком індички і авокадо. Вам неодмінно це сподобається, і ви вийдете з дому з усіма поживними речовинами, які підтримають ваш організм до обіду.
Пам’ятайте, пити каву за сніданком може бути корисно, тільки не зловживайте нею протягом решти дня.
- Esquivel, P., & Jiménez, V. M. (2012). Functional properties of coffee and coffee by-products. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.05.028
- George, S. E., Ramalakshmi, K., & Rao, L. J. M. (2008). A perception on health benefits of coffee. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390701522445
- Dórea, J. G., & da Costa, T. H. M. (2005). Is coffee a functional food? British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1079/bjn20051370
- Hindmarch, I., Rigney, U., Stanley, N., Quinlan, P., Rycroft, J., & Lane, J. (2000). A naturalistic investigation of the effects of day-long consumption of tea, coffee and water on alertness, sleep onset and sleep quality. Psychopharmacology, 149(3), 203-216.
- Nehlig, A., Daval, J. L., & Debry, G. (1992). Caffeine and the central nervous system: mechanisms of action, biochemical, metabolic and psychostimulant effects. Brain Research Reviews, 17(2), 139-170.
- Svilaas, A., Sakhi, A. K., Andersen, L. F., Svilaas, T., Strom, E. C., Jacobs Jr, D. R., … & Blomhoff, R. (2004). Intakes of antioxidants in coffee, wine, and vegetables are correlated with plasma carotenoids in humans. The Journal of nutrition, 134(3), 562-567.
- Asano, I., Umemura, M., Fujii, S., HOSHINO, H., & IINO, H. (2004). Effects of mannooligosaccharides from coffee mannan on fecal microflora and defecation in healthy volunteers. Food science and technology research, 10(1), 93-97.
- Klatsky, A. L., Morton, C., Udaltsova, N., & Friedman, G. D. (2006). Coffee, cirrhosis, and transaminase enzymes. Archives of internal medicine, 166(11), 1190-1195.