Правда про огірки
У всьому світі огірки є популярними овочами. Вони належать до тієї ж родини, що й кавуни. Хоча ці овочі використовують протягом багатьох років в кулінарії, також їх застосовують з лікувальною метою завдяки високій поживній цінності й величезній кількості переваг для здоров’я, які вони пропонують.
Ці овочі складаються на 90-95% з води, ось чому огірки низькокалорійні. Вони також містять невелику кількість вітаміну К, вітамінів групи В, міді, калію, вітаміну С і магнію, всі з яких сприяють поліпшенню здоров’я та уникненню поширеної нестачі поживних речовин, викликаної поганим харчуванням.
Є багато причин, щоб вважати огірки важливими компонентами в раціоні. Ви знаєте, чому вони настільки корисні?
Огірки захищають мозок
Огірки містять фізетин – протизапальний флавонол, який відіграє важливу роль для здоров’я мозку.Завдяки цьому з’єднанню огірки вважають ідеальною рослинною для поліпшення пам’яті та захисту нервових клітин від ушкоджень, пов’язаних з віком.
Читайте також: Як регулярне вживання води впливає на мозок
Вони знижують ризик розвитку раку
Попри те, що огірки в основному складаються з води, вони багаті на антиоксиданти, зокрема поліфеноли, які пов’язані зі зниженим ризиком ракових захворювань, таких як рак молочної залози, матки, яєчників і простати.
У ході дослідження, проведеного Geroge Mateljan Foundation, також було відкрито, що вони містять фітонутрієнти, які мають важливі протиракові властивості.
Огірки борються із запаленням
Високий вміст води допомагає боротися із затримкою рідини, яка є однією з основних причин запалення в організмі.Дослідження, проведені на тваринах, виявили, що екстракт огірка може зменшити запалення і здатний зупинити активність запальних ферментів в організмі.
Багаті на антиоксиданти
Вони містять важливі антиоксиданти, наприклад, вітамін С і бета-каротин, які грають важливу роль в імунній реакції організму.
Вони також містять важливу концентрацію антиоксидантних флавоноїдів, зокрема кверцетину, лютеоліну і кемферолу, які необхідні для запобігання хронічним захворюванням, у тому числі серцево-судинної системи.
Освіжають дихання
Неприємний запах з рота майже завжди викликають бактерії, що накопичилися між зубами та яснами. Огірки борються з неприємним запахом з рота.
Відповідно до принципів аюрведи, огірки сприяють виділенню надлишкового тепла зі шлунка, яке є однією з головних причин неприємного запаху з рота.
Борються зі стресом
Споживання огірків допоможе боротися з негативними наслідками стресу завдяки високому вмісту вітаміну B, в тому числі вітамінів В1, В5 і В7 (біотину). Як відомо, вітаміни групи В зменшують занепокоєння і фізичні та емоційні ефекти, які викликають стрес.Поліпшують здоров’я травної системи
Цей овоч містить велику кількість двох сполук, необхідних для хорошого травлення: води та клітковини.
Споживання огірків допомагає боротися з кислотним рефлюксом, закрепами та проблемами, пов’язаними зі шлунково-кишковим трактом.
Допомагають підтримувати здорову вагу
Тим, хто хоче схуднути, слід розглянути можливість додавання огірків до свого раціону. Цей інгредієнт в поєднанні з хорошим харчуванням може допомогти легко схуднути завдяки високому вмісту води й поживних речовин.Низький вміст калорій і високий вміст води та клітковини робить його ситним, що допомагає контролювати голод.
Крім того, огірки допомагають очистити організм, регулювати травлення, усувати відходи, які накопичуються і запобігають спалюванню жирів.
Дізнатись більше: 9 причин пити огіркову воду щодня
Поліпшують здоров’я серця
Завдяки високому вмісту калію огірки знижують високий кров’яний тиск, який наразі є одним з найбільш поширених розладів серцево-судинної системи.
Для того, щоб органи працювали найкращим чином, має бути баланс рівнів калію всередині та зовні клітинних стінок.
Калій є електролітом, який необхідний для функціонування організму. Разом із натрієм він допомагає контролювати передачу нервових імпульсів, скорочення м’язів і роботу серця.
- Ganadería., D. G. de I. y E. A. M. de A. y. (1991). Pepino. Libro Aspectos Técnicos Sobre Cuarenta y Cinco Cultivos Agrícolas, San José, 1–5.
- Prohens, J., Ruiz, J. J., & Nuez, F. (1996). The pepino (Solanum muricatum, Solanaceae): A “new” crop with a history. Economic Botany. New York Botanical Garden Press. https://doi.org/10.1007/BF02866518
- Mehyar, G. F., Al-Qadiri, H. M., Abu-Blan, H. A., & Swanson, B. G. (2011). Antifungal effectiveness of potassium sorbate incorporated in edible coatings against spoilage molds of apples, cucumbers, and tomatoes during refrigerated storage. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2011.02059.x
- Garg, N., Kumar, S., Yadav, K. K., & Kumar, P. C. (2015). Development of probiotic drink from cucumber using Lactobacillus sp. Indian Journal of Horticulture. https://doi.org/10.5958/0974-0112.2015.00111.5