Смачні сніданки, щоб схуднути й не відчувати голоду
Як каже стара приказка: сніданок з’їж сам, обід – розділи із другом, а вечерю віддай ворогу. І все ж, як правило, сніданок – це той прийом їжі, який більшість людей пропускає. У цій статті ми будемо розповідати, як приготувати три смачні сніданки, кожен з яких є дуже здоровим і добре втамовує голод. Незважаючи на те, що сніданки дуже поживні, вони також допомагають втратити вагу завдяки високому вмісту клітковини. Який з них стане вашим улюбленим?
Зелене смузі
Найздоровіший і найбільш ефективний спосіб схуднути – це не пропускати прийоми їжі чи різко зменшувати споживання калорій, а вибирати здорові продукти, які багаті клітковиною і тому добре втамовують голод. Ось чому ми дамо вам поради щодо смачних сніданків для людей, які намагаються втратити вагу, але не хочуть ходити голодними цілий ранок: зелене смузі.
Хоча назва може здивувати вас – це дуже смачна річ, і якщо ви не дуже голодні, одразу після того як ви прокинулися, його легко можна взяти з собою і випити протягом ранку. Для того, щоб приготувати його, вам, звичайно, знадобиться блендер.
Інгредієнти
- Ніжний і свіжий шпинат
- Половина одного авокадо
- Половина одного стиглого банана
- Одна склянка рослинного напою (переважно з рису або вівсянки) або несолодкого яблучного соку
- 1 чайна ложка лляного насіння
- Лимонна цедра
- Нектар агави, мед, або очищений екстракт стевії
Збийте в блендері інгредієнти до формування кремової маси. Якщо ви хочете, щоб напій був більш рідкої консистенції – додайте трохи більше рідини. Ви також можете змінювати інгредієнти в залежності від сезону і ваших смаків, додаючи горіхи, насіння, напій або фрукти.
Бюдвігський крем
У випадку, якщо вам потрібен повноцінний сніданок, який дасть вам енергію на весь ранок – наш вибір знаменитий Бюдвігський крем. Цей рецепт був створений доктором Кузьміним, і він повністю забезпечує всі потреби тіла протягом ранку.
Інгредієнти
- 4 столові ложки білого сиру рікотта, творогу або простого йогурту
- 2 столові ложки лляної олії
- лимонний сік
- 2 чайні ложки горіхів або сирого і збитого насіння (підійдуть кунжут, соняшник, кедрові горіхи, волоські горіхи, мигдаль і т.д.)
- 1 чайна ложка меду або тростинного цукру
- 1 столова ложка пилку
- 3 чайні ложки винограду або 2 сушеного інжиру
- 3 фініки
- 2 чайні ложки сирої або меленої вівсянки або вівса, який настоявся вночі.
Як готувати
Додайте олію до вашого сиру або йогурту, потім додайте лимонний сік й інші інгредієнти. Ви також можете додати будь-які свіжі фрукти й харчові додатки.
Якщо ви не дуже добре перносите продукти з лактозою – ви можете замінити їх на 3 столові ложки горіхового крему (мигдаль, овес і т.д.) без цукру. Ви можете знайти їх в дієтичних магазинах.
Недільні сніданки: Млинці з гречаного борошна
Кожен любить зробити виняток у своєму дієтичному раціоні і піддається бажанню, але якщо це ще й корисно, ви будете насолоджуватися стравою удвічі більше. Тому ми пропонуємо вам приготувати млинці, але з пшеничним або гречаним борошном. Їх часто готують у Франції, вони мають високий вміст клітковини і легко перетравлюється. Цей рецепт також відмінно підходить для хворих на целіакію, тому що він не містить клейковини.
Це зерно допомагає боротися з ожирінням, депресією, діабетом і серцево-судинними захворюваннями.
Інгредієнти (для 8-12 млинців):
- 1,5 склянки гречаного борошна
- 1 столова ложка морської солі
- 1 склянка холодної води (200 мл)
- 1 яйце
- оливкова олія
Вказівки
- Змішайте воду з сіллю
- Додавайте борошно потроху і перемішуйте до створення гладкого тіста.
- Додайте яйце і збийте все в суміш.
- Дозвольте тісту охолонути в холодильнику 1-2 години, за цей час він буде готовий до приготування.
- Смажте у сковорідці з обох сторін із невеликою кількістю олії, як звичайні млинці.
Щоб такі сніданки залишався здоровим, ми рекомендуємо не використовувати жодні вершки або цукор, а також вибрати один з цих варіантів:
Солодкі млинці
- Чисте гірке какао, мед і йогурт
- Яблуко, фініки і волоський горіх
- Апельсин, апельсинова цедра і варення з кориці
Пікантні млинці
- Яйце, салат-латук і майонез
- Гуакамоле і Кесо бланко
- Рукола і копчений або маринований лосось
- Thacker, P. A. (2017). Buckwheat. In Non-Traditional Feeds for Use in Swine Production (1992). https://doi.org/10.1201/9780203711248
- Badrie, N., Bekele, F., Sikora, E., & Sikora, M. (2015). Cocoa Agronomy, Quality, Nutritional, and Health Aspects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.669428