Смажений мигдаль і розмарин для поліпшення пам'яті
Більшість людей здатні запам’ятовувати мільйони речей протягом усього свого життя. Коли хтось пам’ятає щось протягом певного часу, але потім забуває, йдеться про короткочасну пам’ять. Мигдаль та розмарин можуть допомогти пришвидшити поліпшення пам’яті.
Тренування пам’яті допомагає зміцнити її протягом усього життя і зробити сильною, коли минають роки і ми втрачаємо можливості, які мали в молодому віці. Читання, писання, слухання музики, навчання або гра в інтелектуальні ігри допомагають тренувати пам’ять, щоб ви не забували про важливі речі і зменшують ризик виникнення нейродегенеративних розладів.
Ще один ключ до хорошої пам’яті – це здорове харчування. Наші тіла отримують необхідні поживні речовини з їжі, яку ми споживаємо, щоб працювати належним чином як на фізичному, так і на психологічному рівні. У цій статті ми поговоримо про конкретні переваги смаженого мигдалю і розмарину для пам’яті.
Поліпшення пам’яті за допомогою смаженого мигдалю і розмарину
Поєднання мигдалю, розмарину та інших натуральних інгредієнтів може бути смачним натуральним доповненням на користь мозку і пам’яті.
Переваги мигдалю
Цей горіх містить фенілаланін – речовину, яка допомагає мозку виробляти допамін, адреналін і норадреналін. Часте вживання мигдалю корисне для поліпшення пам’яті і подолання проблем, пов’язаних з депресією.Завдяки високому вмісту жирних кислот та інших поживних речовин він стимулює роботу мозку і нервової системи.
Мигдальні горіхи містять мікроелементи і поліненасичені жирні кислоти, дефіцит яких може впливати на мозкові процеси. Вони є важливим джерелом води, білків, жирів, вуглеводів і клітковини; вітамінів В1, В2, РР, С, А, D Y Е; кальцію, фосфору, заліза, калію, натрію, магнію, сірки, хлору, марганцю, міді й цинку. Вони також містять 8 незамінних амінокислот, які потрібні нашому організму.
Мигдаль є ідеальним доповненням до здорового і збалансованого харчування. Його споживання дає відчуття ситості і допомагає контролювати бажання поїсти.
Переваги розмарину
У дослідженні, опублікованому в журналі “Therapeutic Advances in Psychopharmacology“, було виявлено, що запах розмарину допомагає поліпшити психічний розвиток. Крім того, він може збільшити швидкість і ефективність, з якою мозок обробляє інформацію.
У дослідженні, проведеному в Університеті Нортумбрії в Ньюкаслі (Великобританія), було доведено, що запах розмарину збільшує обсяг пам’яті на 60-75%. Тобто розмарин допомагає стимулювати спогади про минуле, а також посилює пам’ять, щоб пам’ятати такі прості речі, як, наприклад, щоденні факти, дати, завдання або місця, де були залишені певні предмети.
Дослідники також припускають, що аромат розмарину стимулює здатність розв’язання математичних вправ, а отже, проспективну пам’ять, яка дозволяє нам пам’ятати про справи, які ми хочемо зробити в майбутньому.
Як приготувати підсмажений мигдаль з розмарином?
Для того, щоб скористатися перевагами мигдалю з розмарином, необхідно приготувати цей рецепт, який добре смакує та ідеально підходить для миттєвої насолоди.Інгредієнти
- 2 чашки свіжого цільного мигдалю (340 г)
- 1 столова ложка олії (16 г)
- 1 столова ложка дрібно нарізаного свіжого розмарину (10 г)
- ¾ чайної ложки морської солі (3,7 мг)
- щіпка подрібненого червоного перцю
Інструкції
- Розігрійте духовку до 165° C.
- Застеліть деко пергаментом і відкладіть.
- У мисці змішайте всі інгредієнти, поки мигдаль не буде рівномірно вкритим.
- Помістіть один шар мигдальної суміші на деко, яке ви підготували, і поставте в духовку.
- Випікайте при температурі 165° C протягом 20 хвилин, щоб мигдаль злегка підсмажився.
- Дайте йому охолонути до кімнатної температури, а потім насолоджуйтеся!
Для поліпшення пам’яті варто частіше додавати цю страву до раціону. Очевидно, що переваги будуть помітні лише згодом, коли організм отримає необхідні поживні речовини.
Окрім поліпшення пам’яті, цей рецепт може також допомагає контролювати тривогу і знизити стрес. Запах розмарину в поєднанні з корисними властивостями мигдалю, перетворюється на чудовий союзник, щоб покращити ваш настрій.
- Олексієнко Я. І., Шахматов В. А., Верещагіна О. П. (2014). Харчування та його вплив на здоров’я людини.
- О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. (2004). Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді. Державний інститут проблем сім’ї та молоді.