Смузі з авокадо для втрати ваги та нарощення м’язів
Для тих, хто хоче схуднути не голодуючи, а також легко наростити м’язи, рекомендуємо спробувати смузі з авокадо. Цей коктейль збагачений вітамінами, мінералами, білками, корисними жирами та клітковиною.
Ми розповімо про те, як приготувати смузі, а також про його переваги для здоров’я.
Читайте: 13 причин їсти авокадо.
Як втратити вагу та наростити м’язи?
Якщо ви маєте подвійну мету: втратити вагу та наростити м’язи – необхідно дотримуватись певної дієти та робити фізичні вправи.
Передусім, дієта має містить високоякісні овочі та білки. Не варто також забувати і про корисні жири. Ці жири пришвидшують метаболізм та спалюють калорії.
По-друге, необхідно регулярно робити фізичні вправи середнього рівня інтенсивності двічі або тричі на тиждень, змінюючи або поєднуючи силові тренування з серцево-судинними вправами.
У такому режимі зможете досягти подвійної мети, а також будете здорові, енергійні та у гарному настрої .
Авокадо
За останні кілька десятиліть дієти, спрямовані на втрату ваги, як правило, містили низькокалорійні продукти з невеликим вмістом жиру. Але за останні роки зрозуміли роль та переваги корисних жирів.
Насправді вони запускають метаболізм у такий спосіб, щоб організм спалював більше енергії.
Однак варто зазначити, що це можливо тільки за умови споживання натуральних, необроблених жирів, приміром, кокосової олії першого віджиму, горіхів, насіння, а також авокадо.
Авокадо характеризують високим рівнем вітамінів, мінералів, клітковини та білка.
Білок – це те, що допомагає підтримувати організм у тонусі, не шкодячи здоров’ю.
Переваги смузі з авокадо
Щоб втратити вагу та наростити м’язи у спосіб, який не шкодить здоров’ю, необхідно їсти більше:
- Зелених листових овочів: cелери, руколи, шпинату, салату, листя буряку тощо
- Білків високої якості
- Корисних жирів
З усіх цих продуктів можна приготувати зелені смузі, що набули великої популярності.
Ці коктейлі є зручним, поживним та смачним сніданком або перекусом, оскільки вони містять різноманітні натуральні інгредієнти.
Смузі з авокадо
Інгредієнти
- 1 стигле авокадо середнього розміру
- Листя зелені
- 1 фрукт (стиглий банан, груша, яблуко, ананас)
- 1 склянка води або рослинного молока (рисового, вівсяного, пшеничного або мигдалевого) (200 мл)
Можна підсолодити коктейль невеликою кількістю стевії, медом або нерафінованим цукром.
Крім того, можна додати різні корисні інгредієнти для втрати ваги та нарощення м’язів, приміром:
- насіння чіа
- чорнослив
- мак
- білок насіння коноплі
- білок гороху
- кокосова олія першого віджиму
Спосіб приготування
- Почистіть авокадо та перетріть у блендері разом із листям зелені, фруктами, а також рідиною на вибір.
- Добре все перемішайте, принаймні хвилину-дві, поки смузі не стане однорідною масою без згустків.
- Консистенція має бути такою ж густою, як у сметани, тому на бажання можна додати більше рідини, аби коктейль було легше випити.
- Хоча фрукти дають натуральну солодкість, можна також підсолодити смузі, але у жодному разі не використовуйте білий цукор.
Коли його пити?
Пити смузі можна щодня впродовж місяця, якщо хочете відчути ефект.
Оберіть найбільш вдалий для себе проміжок часу протягом дня:
- Вранці перед сніданком без вживання жодної іншої їжі. Але якщо ви не наситились, з’їжте щось тверде через 30 хвилин.
- Перекус. Це найкращий варіант для людей, які люблять щось з’їсти перед обідом. У такий спосіб ви не будете занадто голодні на обід, оскільки смузі добре насичує організм.
- За годину до початку виконання фізичних вправ. Це заряджає енергією. Коктейль легко перетравлюється, тому не завдасть шкоди організму.
- Одразу після тренування, упродовж 30 хвилин після закінчення виконання вправ. Це найбільш ефективний час для нарощення м’язів.
- Babu, A. S., Veluswamy, S. K., Arena, R., Guazzi, M., & Lavie, C. J. (2014). Virgin coconut oil and its potential cardioprotective effects. Postgraduate Medicine. https://doi.org/10.3810/pgm.2014.11.2835.
- Cava E, Chien Yeat N, et al. Preserving healthy muscle during weight loss. Advances in Nutrition. Mayo 2017. 8 (3): 511-519.
- Cowan, A. K., & Wolstenholme, B. N. (2015). Avocado. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00049-0.
- Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759.
- Henning S, Yang J, et al. Hass avocado inclusion in a weight-loss diet supported weight loss and alteres gut microbiota: a 12-week randomized, parallel-controlled trial. Current Developments in Nutrition. Junio 2019. 3 (8):nzz068.
- Heskey C, Oda K, et al. Avocado intake, and longitudinal weight and body mass index changes in adult cohort. Nutrients. Marzo 2019. 11 (3): 691.
- Kerksik Ch, Harvey T, et al. International Society of Sports Nutrition position stand: nutrient timing. Journal of the International Society of Sports Nutrition. Octubre 2008. 5: 17.