Страви зі шпинатом: насолода на кожен день
Усі страви зі шпинатом надзвичайно корисні для здоров’я. Крім того, шпинат – це овоч, який люди вирощують заради його листя, яке є поживним і смачним. Листя шпинату містить воду, вітаміни та вуглеводи.
У цій статті ми розкажемо вам про 5 рецептів зі шпинатом, які містять антиоксиданти. Шпинат багатий вітамінами А, С і клітковиною, особливо його стебла. Також він містить мінерали.
Страви зі шпинатом забезпечують калорії і здорові жири.
Сьогодні вирощують два основних типи шпинату: літній сорт з гладкими насінням і зимовий сорт, який має тернисте насіння і більш лопатеве листя.
І, завдяки цим двом сортам, ви можете насолоджуватися стравами зі шпинатом упродовж цілого року.
Страви зі шпинатом: переваги
- Покращує транспортування кисню з легенів до решти тіла.
- Підвищує м’язову силу.
- Допомагає схуднути, завдяки низькій калорійності і високій концентрації поживних речовин.
- Покращує функцію кишківника.
- Надає вам енергію.
- Зменшує ризик серцево-судинних захворювань завдяки антиоксидантам.
- Містить велику кількість фолієвої кислоти.
- Покращує зір.
- Допомагає стабілізувати кров’яний тиск, завдяки магнію і калію.
Отже, ви ще думаєте, чи додати страви зі шпинатом до свого раціону? Вам сподобаються наші рецепти!
Шпинат у вершках
Якщо у вас немає багато часу, щоб приготувати їжу, цей рецепт є чудовим варіантом.
В основному, шпинат у вершках не тільки легко зробити, але він багатий вітамінами і поживний.
Інгредієнти
- 1 цибуля
- 1 пучок шпинату
- 2 столові ложки вершкового масла (40 г)
- 5 склянок курячого бульйону (1250 мл)
- 1 склянка вершкового сиру (200 г)
- Сіль і перець (за смаком)
Приготування
- Наріжте цибулю на дрібні шматочки.
- Додайте масло на сковорідку разом з цибулею.
- Коли цибуля злегка підсмажиться, додайте промитий шпинат. Готуйте, поки він не стане темно-зеленого кольору.
- Потім додайте суміш до блендера разом з курячим бульйоном і вершковим сиром. Перемішуйте кілька хвилин.
- Додайте сіль і перець за смаком.
- Нарешті, доведіть до кипіння на слабкому вогні і кип’ятіть на повільному вогні п’ять хвилин.
Салат зі шпинатом і сурімі
Цей салат поживний і має сечогінні властивості. Крім того, він містить клітковину і дуже мало калорій. Це допомагає зберегти ваше тіло зволоженим.
Інгредієнти
- 5 пучків шпинату
- 3 шматочки сурімі (імітація крабового м’яса)
- 1/2 склянки вершкового сиру (100 г)
- 1 манго
- 1 столова ложка кунжуту (10 г)
Приготування
- Помийте шпинат і відкладіть.
- Наріжте манго маленькими кубиками. Подрібніть шпинат і м’ясо краба.
- Змішайте всі інгредієнти.
- Зверху посипте насінням кунжуту і подавайте.
Пиріг зі шпинатом
Хто не любить пиріг зі шпинатом? Навіть діти обожнюють його. Отже, у цьому рецепті ви навіть не зрозумієте, що ви їсте овочі.
Інгредієнти
Для тіста:
- 2 склянки борошна (250 г)
- 1 склянка масла (200 г)
- 1 велике яйце
- 2 столові ложки холодної води (920 мл)
- Щіпка солі
- 2 столові ложки оливкової олії (32 г)
Для начинки:
- Шпинат (500 г)
- ¾ склянки вершкового сиру (150 г)
- 2 великих яйця і один жовток
- 3 склянки грецького йогурту (375 мл)
- 1 столова ложка сиру пармезан (15 г)
- ½ склянки сиру фета (100 г)
- 10 помідорів чері
- Сіль і перець (за смаком)
Приготування
- Спочатку пропустіть борошно через друшляк і додайте сіль.
- Потім додайте масло пальцями, щоб надати текстуру.
- Потім додайте жовток і воду, щоб почати замішувати.
- Розігрійте духовку на 180 ° С.
- Оберніть тісто в поліетиленову плівку і покладіть в холодильник на одну годину.
- Потім вирівняйте тісто олією і зробіть з нього потрібну форму.
- Накрийте алюмінієвою фольгою і запікайте 15 хвилин.
- Зніміть алюмінієву фольгу, залийте збитий яєчний білок і зменште температуру до 160 ºС.
Для начинки:
- Спочатку помийте шпинат.
- Потім збийте вершковий сир.
- Змішайте вершковий сир з 2 яйцями і жовтком.
- Потім додайте грецький йогурт і сир пармезан.
- Вмішайте сіль і перець за смаком.
- Додайте шпинат і залийте суміш в готове тісто.
- Потім наріжте фету на дрібні шматочки і розріжте помідори черрі навпіл.
- Посипте пиріг зверху сиром фета і помідорами.
- Випікайте 30 хвилин і насолоджуйтеся цією смачною стравою.
Запіканка зі шпинатом
Особливість запіканки полягає в тому, що вона підсмажується зверху. Ви можете також використовувати сік шпинату для досягнення найкращих результатів.
Інгредієнти
- 2 пучки шпинату
- 2 помідори
- 1/4 цибуля
- 2 зубчики часнику
- 1/2 склянки сиру Асадеро (100 г)
- 1 куб томатного бульйону
- 1/2 склянки води (125 мл)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 г)
Приготування
- Спочатку слід змішати помідор і цибулю.
- Додайте зубчик часнику, суміш помідорів і цибулі і зробіть бульйон.
- Потім додайте оливкову олію в каструлю і наріжте зубчики часнику.
- Тушкуйте цю суміш 4 хвилини, додайте томатний бульйон і кип’ятіть на повільному вогні п’ять хвилин.
- Перелийте соус у миску зі шпинатом і сиром.
- Перемішайте і перекладіть все у форму для випікання.
- Накрийте фольгою і готуйте, поки сир не розплавиться.
- Подавайте з рисом, якщо бажаєте.
Смузі з бананом і шпинатом
Смузі – це чудовий спосіб почати свій день і забезпечити себе енергію для щоденних справ. Крім того, вони покращують травлення і допомагають детоксикувати тіло.
Інгредієнти
- 1 банан
- 2 пучки шпинату
- 1 склянка мигдалевого молока (250 мл)
- 1 столова ложка меду (25 г)
- 8 кубиків льоду
Приготування
- Додайте в блендер банан і шпинат разом з мигдалевим молоком.
- Потім додайте ложку меду.
- Перемішуйте, поки не отримуєте товсту, вершкову суміш.
- Нарешті додайте кубики льоду і подавайте.
Чи готові ви справити враження на своїх гостей, приготувавши ці чудові страви зі шпинатом?
- Chilón Vargas, N. R., & Tingal Mendoza, A. M. (2020). Cuantificación de hierro en los extractos de Beta vulgaris “acelga” y Spinacia oleracea “espinaca” para incentivar su consumo en la prevención de anemia. Universidad Privada Antonio Guillermo Urrelo.
- Curotto, E. M., Dondero, M. L., Muñoz, C. J., & Álvarez, L. A. (2007). Extracción, Caracterización Parcial y Termoestabilidad de la Enzima Transglutaminasa en Surimi, en Músculo Blanco de Jurel y en Miofibrillas de Carne de Vacuno. CIT Informacion Tecnologica, 18(3), 3–12. https://doi.org/10.4067/s0718-07642007000300002
- Escudero Álvarez, E., & González Sánchez, P. (2006). La fibra dietética. Nutricion Hospitalaria: Organo Oficial de La Sociedad Espanola de Nutricion Parenteral y Enteral, 21, 61–72. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112006000500007
- Kardalas, E., Paschou, S. A., Anagnostis, P., Muscogiuri, G., Siasos, G., & Vryonidou, A. (2018). Hypokalemia: a clinical update. Endocrine Connections, 7(4), R135–R146. https://doi.org/10.1530/EC-18-0109
- Moreno C, B., Soto O, K., & González R, D. (2015). El consumo de nitrato y su potencial efecto benéfico sobre la salud cardiovascular. Revista Chilena de Nutricion: Organo Oficial de La Sociedad Chilena de Nutricion, Bromatologia y Toxicologia, 42(2), 199–205. https://doi.org/10.4067/s0717-75182015000200013
- Rebello, C. J., Chu, J., Beyl, R., Edwall, D., Erlanson-Albertsson, C., & Greenway, F. L. (2015). Acute effects of a spinach extract rich in thylakoids on satiety: A randomized controlled crossover trial. Journal of the American College of Nutrition, 34(6), 470–477. https://doi.org/10.1080/07315724.2014.1003999
- Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food & Function, 7(8), 3337–3353. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g