Суп із цибулі для нирок
Цибуля є одним з най кращ их цілющих продуктів. Маючи значні очищувальні, антисептичні й сечогонні властивості, ця рослина є ідеальним засобом для боротьби з будь-якими проблемами нирок, пов’язаними з інфекцією сечових шляхів, каменями в нирках, затримкою рідини і т.д.
У цій статті ми розкажемо як можна допомогти краще функціонувати ниркам, роблячи 9-денне очищення нирок за допомогою суп у з цибулі . Результати ви помітите відразу ж, і ваші нирки будуть вам за це вдячні.
Властивості цибулі
Цибуля багата на мінерали, такі як: кальцій, магній, хлор, мідь, залізо, фосфор, йод, кремній, сірка і т.д. Вона також містить вітаміни А, В, С, і Е. Через це цибуля має такі корисні властивості для здоров’я:
- це діуретик, тому він допомагає при затримці рідини, пастозності повік, набряках і т.д.
- бореться із запаленням
- це потужний антиоксидант
- має антисептичну, антимікробну і протигрибкову дію: вона допомагає боротися з інфекціями, викликаними бактеріями, мікробами і грибками
- покращує дихання
- захищає від серцево-судинних захворювань
Робимо суп із цибулі для нирок
Для того, щоб зробити цибулевий суп, слід зварити одну цибулину у літрі води. Як варіант, ви можете додати стебельце петрушки разом з цибулею, що також допоможе глибоко очистити нирки.
Випивайте суп із двох літрів води і двох цибулин щодня. Ви можете зробити його більше і зберігати в холодильнику протягом максимум двох або трьох днів.
Як їсти
Протягом дня їжте суп кімнатної температури маленькими ковтками окремо від іншої їжі. Якщо хочете, можете додати трохи лимонного соку.
Нагально рекомендується споживати принаймні дві склянки на голодний шлунок не менше, ніж за півгодини до сніданку.
Спробуйте споживати суп кожен день до полудня, щоб не ходити в туалет вночі.
Дев’ятиденне лікування
Очищувальне лікування нирок, яке ми рекомендуємо, триває дев’ять днів. Разом із споживанням супу, викон у йте такі рекомендац ії:
- Їжте менше солі й солоних продуктів. Ви можете додавати сіль до страв із невеликою кількістю солоної води (продається в магазинах натуральних продуктів і деяких супермаркетах)
- Споживайте менше тваринного білка (особливо м’яса, молока та молочних продуктів) і віддайте перевагу рослинним білкам. Чудова їжа з бобових для нирок – це квасоля адзукі, яка за збігом має таку саме форму, як і нирки. Інші джерела рослинного білка, крім бобових – це сухофрукти та гриби. Також можна їсти яйця і трохи риби, незважаючи на те, що вони мають тваринне походження.
- Уникайте рафінованого цукру і солодощів. Використовуйте мед або стевію, щоб підсолодити їжу.
- Нирки, разом із печінкою, є основними органами. При переохолодженні, як правило, хвороби нирок прогресують, спостерігається нестача енергії і втома, біль у ділянці нирок і т.д. Для того, щоб запобігти цьому, завжди слід тримати середню й нижню частину спини у теплі. Вночі на неї на деякий час можна покласти грілку з гарячою водою або електрогрілку.
- Якщо ви займаєтеся фізичною діяльністю і потієте – це можете послабити нирки. Зважаючи на перевантаження, це буде ще один спосіб вивести рідину з організму.
Приклад плану здорового харчування на кожен день
Ось приклад здорової їжі, яку ми пропонуємо для одного дня:
- На порожній шлунок: дві або три склянки супу
- Сніданок: тост із цільної пшениці і омлет
- Вранці: кілька склянок супу
- Ланч: сухофрукти
- Обід: суп із сочевиці і цільний рис, салат із овочів, і яблуко, підсолоджене медом
- Всередині дня: кілька склянок супу
- Полуденок: шейк із бананів і журавлини
- Вечеря: капуста з картоплею, обсмажена з часником і філе риби
Попередження
Деякі люди погано переварюють сиру цибулю, але цілком можливо, що якщо її правильно приготувати – вона буде переварюватися гарно. Ми рекомендуємо вживати суп із обережністю. Якщо є симптоми розладу шлунка – припиніть очищення.
- Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.11.058
- Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
- Lanzotti, V. (2006). The analysis of onion and garlic. Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2005.12.016