Як приготувати корисний суп

Крім того, що суп - це дуже універсальна страва, він може бути корисним, коли ви хворі, тому що він допомагає живити і зволожувати організм.
Як приготувати корисний суп

Останнє оновлення: 08 листопада, 2018

Ви приходите додому після довгого холодного дня. Перше, що ви робите – приймаєте теплу ванну, а друге – їсте щось, щоб підвищити температуру тіла. Суп!

Суп – не лише приємна страва, але й поживна, і, ймовірно, нагадує вам про дитинство (подобався вам тоді суп чи ні).

У сьогоднішній статті ми хочемо розповісти вам про переваги споживання супу і як зробити його ще кориснішим. Підготуйтеся до зими!

Чому суп допомагає організму?

Якщо ви хворі, вам потрібно зігрітися або ви намагаєтеся зібрати всю родину разом за обіднім столом, суп має багато переваг! Ось деякі з них:

Це традиція

суп
Покоління за поколінням він залишається однією з найпопулярніших страв у світі. Чи знаєте ви, що перша згадка цієї страви була ще за палеоліту? Гравюри у французьких печерах Ле Езі-де-Tayac, мабуть, показують групу людей за приготуванням супу.

Але не потрібно повертатися так далеко назад в часі. Без сумніву, ви пам’ятаєте дитинство, коли ваша бабуся, тітка або мати готували суп для всієї родини.

Це корисно для всіх

Немовлята, діти, дорослі та літні люди – всі можуть отримати вигоду від миски насиченого овочевого супу! Це смачна страва і чудовий спосіб боротьби з похолоданням.

Ось чому його часто подають на перше за столом під час обіду. Можна навіть сказати, що хороший суп зближує батьків, дітей, братів і сестер.

Це поживно

З точки зору харчування, суп надає велику кількість вітамінів і білка. Його часто готують з овочів, але він також може містити яловичину, курку, рибу, макаронні вироби та рис. Це прекрасний спосіб об’єднати всі основні групи харчових продуктів в одній страві.

Це зволожує

овочевий суп
Якщо у вас, наприклад, лихоманка, лікарі рекомендують споживати суп. Завдяки високому вмісту рідини й мінералів він допомагає організму уникнути зневоднення.

Це низькокалорійне

Звісно, щоб отримати цю вигоду можна споживати суп тільки з овочами та водою. Не додавайте інгредієнти з високим вмістом жирів або вуглеводів, такі як макарони. Овочеві супи забезпечують дуже мало калорій в порівнянні з їх обсягом.

Він сумісний з будь-якою низькокалорійною дієтою, тому що задовольняє голод і утримує вас від перекусів у проміжках між прийомами їжі.

Це легко засвоюється

Оскільки більшість інгредієнтів вже нарізані кубиками або оброблені в блендері, суп легко перетравлюється. Ось чому він чудово підходить для дітей і літніх людей.

Це лікує

Бобовий суп
Насичений суп може допомогти запобігти застуді та грипу в зимовий період. Курячий суп є яскравим прикладом для цього типу домашнього засобу. Він містить антибактеріальні та протизапальні інгредієнти, тому він настільки потужний.

Це доступно

І, нарешті, його легко приготувати, адже інгредієнти, як правило, вже є у вашій коморі. Іноді все, що вам потрібно зробити, це взяти все з холодильника і полиць, додати трохи води та об’єднати. До столу!

Що потрібно, щоб приготувати ідеальний суп?

Є тисячі рецептів супів і більшість з них мають давні традиції або були вигадані бабусями багато десятиліть тому. Ми дамо вам “базовий” рецепт.

Інгредієнти

  • цибуля
  • червоний або зелений перець
  • морква
  • селера
  • цибуля-порей
  • часник
  • петрушка

Потім ви можете додати все, що хочете:

суп і хліб
Не забудьте про спеції:
  • сіль
  • чебрець
  • орегано
  • лавровий лист
  • оливкова олія

Або необов’язкові доповнення:

  • рис
  • макаронні вироби
  • м’ясо
  • курка
  • риба
  • гриби

Є багато різних способів приготування супу:

Жульєн

Назва цього рецепта походить від того, як ви ріжете овочі. Це барвиста справа, яка сповнена вітамінів, клітковини та кальцію.

Приготуйте овочі в бульйоні, поки все не стане м’яким. Ви також можете додати рис або макарони.

Крем-суп

Крем-суп проходить крізь простий процес: овочі обробляють в блендері. Ви можете змішати їх, наприклад, з невеликою кількістю молока. Деякі люди також додають манку.

Соте

грибний суп
Його іноді роблять у поєднанні з першим типом супу, тому що після того, як ви наріжете овочі, треба обсмажити їх в невеликій кількості оливкової олії. Потім додають воду або бульйон і варять до готовності.

Один інгредієнт

Це може бути кремовий, жульєн або з великими шматочками, але головне, щоб в основі був лише один інгредієнт. Деякі приклади: гарбуз, помідори або картопля.

Холодний суп

курячий суп
Це ідеальний рецепт влітку і гарне рішення для любителів супу, які не хочуть чекати до зими, щоб почати насолоджуватися. Ви можете зробити його з буряком і огірками, і варити, як зазвичай. Просто дайте охолонути, і він готовий до вживання.

А як щодо бульйонних кубиків?

Є багато різних думок з приводу того, корисно чи погано додавати бульйонні кубики.

Той факт, що вони містять багато натрію, незаперечний. Але також правильно і те, що вони додають аромат до ваших страв (не тільки супів).

Деякі люди вважають за краще їх не використовувати й знайти інші способи, щоб замінити цей аромат за допомогою оброблених або сушених овочів. Ви завжди можете звернутися до лікаря за порадою, якщо у вас високий тиск або проблеми з нирками.



  • Yong Zhu y James H. Hollis, “Soup Consumption Is Associated with a Reduced Risk of Overweight and Obesity but Not Metabolic Syndrome in US Adults: NHANES 2003–2006”, PLoS One. 2013; 8(9): e75630.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.