Як приготувати мигдальне молоко для схуднення
Багато людей роблять мигдальне молоко частиною свого щоденного раціону з метою схуднення. Попри те, що це молоко є досить калорійним, порівняно з іншими рослинними напоями, воно вирізняється високим вмістом клітковини, амінокислот та корисних жирів. Саме тому ми рекомендуємо регулярно вживати мигдальне молоко, якщо ви піклуєтеся про гарне самопочуття та струнку фігуру.
Також мигдальне молоко не містить глютену та лактози, а ще воно характеризується низьким вмістом холестерину. Зверніть увагу, що до складу мигдального молока входить кальцій, який є незамінним для збереження міцності кісток.
Чи знаєте ви про інші переваги цього напою? Чи здогадувалися ви раніше, що це корисне рослинне молоко можна легко приготувати власноруч?
Через стрімке зростання популярності мигдального молока серед багатьох голлівудських знаменитостей цей напій тепер можна легко придбати ледь не в кожному супермаркеті. Утім, звісно, ми рекомендуємо приготувати рослинне молоко власноруч. Тільки так ви будете впевнені в тому, що головні інгредієнти засобу не втратили свої неймовірні властивості, і мигдальне молоко не містить жодних хімічних домішок.
У цій статті ми не лише розповімо про головні переваги цього напою, але й поділимося простим рецептом мигдального молока.
Яким чином мигдальне молоко сприяє схудненню?
За останні кілька років мигдальне молоко здобуло шалену популярність у всьому світі, адже його заслужено вважають одним з найкращих замінників коров’ячого молока. Цей напій рекомендують вживати не лише веганам та людям, які не можуть вживати лактозу, але й тим, хто стежить за фігурою та здоров’ям.
Коли йдеться про поживну цінність цього напою, варто зауважити, що мигдальне молоко вирізняється високим вмістом жирних кислот Омега-3 – корисних жирів, які сприятливо впливають на роботу серця. Ці речовини зменшують концентрацію холестерину в артеріях, а також покращують метаболічні функції.
До складу цього рослинного молока входять складні вуглеводи, тобто макроелементи, які забезпечують підтримання належного рівня енергії в організмі. Цей напій досить повільно засвоюється, чим забезпечує належну активність метаболізму та запобігає перепадам рівня цукру в крові.
Мигдальне молоко варто вживати регулярно, адже до його складу входять кальцій та магній – мінерали, які зміцнюють кістки. Попри те, що мигдальне молоко не містить всіх тих поживних речовин, які входять до складу коров’ячого, цей напій цілком може забезпечити потреби організму в мінералах та вітамінах.
Ще однією причиною регулярно вживати натуральне мигдальне молоко для схуднення є високий вміст амінокислот у ньому. Мабуть, вам уже доводилося чути раніше, що ці речовини є незамінними для схуднення та набору м’язової маси. Організм людини чудово засвоює рослинне молоко, підвищуючи фізичну витривалість людини та зменшуючи ризик отримання травм у процесі тренування.
Як приготувати корисне мигдальне молоко для схуднення
Повірте, вам не знадобиться багато часу та зусиль для того, щоб власноруч виготовити це рослинне молоко в домашніх умовах. До того ж цей напій є набагато кориснішим, ніж фасоване молоко, яке можна зустріти на полицях магазинів, адже домашнє мигдальне молоко не містить жодних консервантів та хімічних речовин.
Інгредієнти:
- 1 склянка (150 г) натурального мигдалю (смажити не потрібно)
- 6 склянок води (1,5 літри)
Спосіб приготування:
- Для початку залийте мигдаль двома склянками води (500 мл).
- Залиште мигдаль замочуватися на 8 годин (краще на ніч).
- Долийте залишки води та збийте мигдаль в чаші стаціонарного блендера впродовж кількох хвилин.
- Коли суміш стане білою та пінистою, процідіть її.
- Для того, щоб отримати однорідне рослинне молоко, краще використовувати для проціджування тонку марлю. Добре відтисніть через неї збитий мигдаль та перелийте готове молоко у скляну банку з кришкою.
Зверніть увагу: на бажання ви можете додати до напою трохи меленої кориці або натурального меду.
Спосіб застосування:
- Пийте склянку мигдального молока вранці на сніданок або впродовж дня як перекус.
- На бажання ви також можете використовувати це рослинне молоко як основу для приготування корисних фруктових або овочевих смузі.
- Не варто зловживати цим напоєм, адже рослинне молоко є досить калорійним.
Як використовувати мигдаль, що залишився після приготування молока?
Після проціджування мигдального молока у вас залишиться справжнє борошно, яке можна використовувати для приготування інших страв. Ба більше, страви на основі мигдального борошна є чудовим доповненням до збалансованого правильного раціону. Утім, для того, щоб отримати максимальну користь від цього продукту, необхідно правильного його зберігати.
Спосіб приготування та застосування:
- Перш за все розігрійте духовку до 180°C.
- Насипте подрібнений мигдаль рівним шаром на деко.
- Помістіть деко з мигдалем в духовку та запікайте його впродовж 15 хвилин, щоб позбутися від вологи та підсушити горіхи.
- Ви можете використовувати мигдальне борошно замість рафінованого для приготування печива або інших смачних десертів.
Протипоказання
Попри те, що користь мигдального молока для схуднення важко переоцінити, варто також згадати про серйозні протипоказання до його вживання. Якщо ви страждаєте на порушення розладів травлення чи інші серйозні захворювання, або ж якщо ви вагітні, вам необхідно обов’язково порадитися з лікарем перед його вживанням.
- Зловживання мигдальним молоком може зашкодити належному засвоєнню йоду з харчових продуктів.
- До складу цього напою входять речовини, що подразнюють щитоподібну залозу та можуть спровокувати розвиток запального процесу.
- Мигдальне молоко не рекомендують до вживання дітям.
- Якщо ви будете регулярно вживати цей напій, то можете спровокувати появу мігрені, адже до складу мигдального молока входить тирозин.
Як бачите, рослинне молоко на основі мигдалю є незамінним для схуднення. Утім, не варто зловживати цим напоєм, адже він також може мати негативні побічні ефекти.
- Dhakal, S., Liu, C., Zhang, Y., Roux, K. H., Sathe, S. K., & Balasubramaniam, V. M. (2014). Effect of high pressure processing on the immunoreactivity of almond milk. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2014.02.021
- Fasoli, E., D’Amato, A., Kravchuk, A. V., Citterio, A., & Righetti, P. G. (2011). In-depth proteomic analysis of non-alcoholic beverages with peptide ligand libraries. I: Almond milk and orgeat syrup. Journal of Proteomics. https://doi.org/10.1016/j.jprot.2011.03.016
- Maghsoudlou, Y., Alami, M., Mashkour, M., & Shahraki, M. H. (2016). Optimization of Ultrasound-Assisted Stabilization and Formulation of Almond Milk. Journal of Food Processing and Preservation. https://doi.org/10.1111/jfpp.12661